رویکرد ناجا در چهارشنبه آخر سال صرفا اجتماعی است

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی ناجا با اشاره به برنامه های ناجا در چهارشنبه آخر سال، گفت: رویکرد ناجا در چهارشنبه آخر سال صرفا اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی ناجا امروز در اختتامیه جشنواره رسانه، نظم و امنیت عمومی با اشاره به شعار هفته ناجا گفت: شعار هفته امسال ناجا اقتدار پلیس در سایه قانون‌مداری، کارآمدی و روزآمدی نام‌گذاری شده بود که تمام اقدامات ناجا نیز در قالب این شعار انجام شد.

 

وی با اشاره به پلیس هوشمند گفت: پلیس هوشمند پلیسی است که کلیه اقدامات خود را با استفاده از روش‌های اقناعی، تشویقی، ترویجی و تغییر اذهان عمومی با کمک رسانه انجام می‌دهد.

 

سردار منتظرالمهدی در ادامه افزود: پلیس مطلوب در نزد مردم پلیسی است که قانون‌مدار، مردم‌دار، دین‌مدار، اخلاق‌مدار و پویا باشد و برای اینکه پویا بماند از عنصر خلاقیت استفاده کند که در نهایت خروجی همه اینها افزایش منزلت اجتماعی پلیس می‌باشد.

 

معاون اجتماعی ناجا خاطرنشان کرد: ارتباط با مردم به عنوان مؤلفه اصلی سرمایه اجتماعی، اعتمادسازی و جلب مشارکت پلیس است.

 

سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه سرقت و مواد مخدر دو مؤلفه تأثیرگذار در کاهش امنیت در جامعه می‌باشند، افزود: سرقت یکی از بحران‌های اقتصادی پلیس‌های جهان محسوب می‌شود به گونه‌ای که در سال 2000 در بین 93 کشور آمار سرقت در ایران 193 هزار بود که رتبه بیست و سوم را به خود اختصاص داد در حالی که در کشورهای پیشرفته مانند انگلستان، آلمان و ژاپن آمار سرقت پنج برابر بوده است اما در ایران کمتر از پنج برابر بود.

 

وی با بیان اینکه سازمان‌هایی مانند شهرداری ،آموزش و پرورش ،برق و سایر نهادهای مربوطه هر کدام سهمی در کاهش سرقت در جامعه دارند، خاطرنشان کرد: ما نباید هر جرم و سرقتی که در جامعه رخ می‌دهد را بر گردن پلیس بیندازیم زیرا سایر سازمان‌های مربوطه نیز در جهت ایجاد امنیت در جامعه نقش بسزایی دارند که اگر آنها نیز به وظایف خود بخوبی عمل کنند قطعا جرایم در جامعه کاهش می‌یابد.

 

معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه سرعت، فرصت و سهولت سه مولفه اثرگذار در سرقت هستند، اظهار کرد: ترس از سرقت تاثیر بسیار مستقیم و شدیدی بر روی احساس امنیت در جامعه دارد .طبق تحقیقات صورت‌گرفته سرقت یکی از عوامل مهم ترس در کودکان می‌باشد که تبعات مخرب و منفی در بزرگسالی بر روی آنها می‌گذارد.

 

سردار منتظرالمهدی گفت: در صورت برچیده‌شدن سرقت در جامعه 20 درصد به منزلت اجتماعی پلیس افزوده می‌شود.

 

معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه سرقت یک پدیده اجتماعی است که باید به صورت اجتماعی هم در آن ورود پیدا کنیم، افزود: تاریخچه استفاده از مواد مخدر به پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد که در جهت درمان و رفع خلأهای عاطفی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

 

سردار منتظرالمهدی در ادامه افزود: طبق آما دفتر جرم مواد مخدر سازمان ملل 20 میلیون  معتاد در جهان وجود دارد یعنی پنج درصد افراد بین 15 تا 45 سال در جهان معتاد هستند.

 

معاون اجتماعی ناجا در ادامه تصریح کرد: یک میلیون و 500 نفر معتاد در ایران وجود دارد که هر معتاد در سال 375 بزه اجتماعی مرتکب می‌شود که در مجموع در طول سال 560 میلیون بزه اجتماعی توسط معتادان در کشور صورت می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه مواد مخدر بیشترین آسیب را به جامعه می‌رساند، خاطرنشان کرد: سالیانه حدود یک میلیون سلول مغزی هر فرد معتاد می‌میرند که در سال 1500 میلیارد سلول متفکری که باید در راستای توسعه و پیشرفت جامعه به کار گرفته شود از میان می‌رود.

 

وی با بیان اینکه احساس تبعیض یکی از مؤثرترین عوامل در گرایش افراد به مواد مخدر است، تصریح کرد: زمانی که جوانان احساس می‌کنند تبعیض در آنها ایجاد شده است به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند.

 

معاون اجتماعی ناجا عدم آگاهی و توزیع ناعادلانه ثروت و قدرت در جامعه را از عوامل مهم گرایش جوانان به مواد مخدر برشمرد و افزود: از دیگر عوامل گرایش جوانان به مواد مخدر استفاده از مواد روانگردان‌ها برای لاغری  و دانشجویان جهت برخوای در شب امتحان است.

 

وی با بیان اینکه خانواده، مدارس و همسالان سه عامل مهم در گرایش افراد به مواد مخدر است، خاطرنشان کرد: خانواده کوچک‌ترین اما مهم‌ترین نهاد اجتماعی می‌باشد که نقش مهمی را در تربیت و اصلاح فرزندان دارد، بنابراین ما باید توجه وافری نسبت به نهاد خانواده داشته باشیم.

 وی گفت: پلیس بحث آموزش همگانی و مشاوره و مددکاری اجتماعی را به عنوان دو ماموریت اساسی در دستور کار قرار داده است.

 

وی در ادامه افزود: امروزه در جامعه ما میان پدران و مادران و فرزندان هیچ فرصت صحبتی وجود ندارد و فرزندان رها شده‌اند، بنابراین حق مردم ما است مهارت‌های زندگی و مدیریت را یاد بگیرند که این امر وظیفه پلیس و اصحاب رسانه می‌باشد.

 

وی ادامه داد: نیروی انتظامی درصدد است بسته‌های آموزشی با رویکرد همگانی برای آموزش جامعه ارایه کند.

 

وی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم تا سیستم عاطفی، ابزاری و آگاهی را به مردم آموزش دهیم، گفت: 40 مرکز مشاوره و مددکاری در کشور وجود دارد که 10 درصد در تهران و مابقی نیز در شهرستان‌ها هستند.

 

وی با بیان اینکه 600  کلانتری‌ مرکز مشاوره و مددکاری داریم، خاطرنشان کرد: 300 هزار پرونده در سال جاری به کلانتری‌ها ارجاع شد که 70 درصد آنها منجر به مسامحه شد.

  

وی افزود: به ازای هر 5/3 ازدواج صورت‌گرفته در سال جاری یک مورد به طلاق انجامیده است.

 

وی با بیان اینکه شعار پلیس در سال 93 به عنوان امنیت، سلامت، نشاط و ره‌آورد نظم و قانون نام‌گذاری شده است، خاطرنشان کرد: لازمه دست‌یابی به آن نظم و قانون‌مداری است.

 

سردار منتظرالمهدی با اشاره به اقدامات پلیس در چهارشنبه آخر سال گفت: رویکرد ناجا در چهارشنبه آخر سال صرفا اجتماعی است، ما در سال‌های گذشته با کاهش چشم‌گیر آسیب‌ها مواجه بودیم که این امر نشات‌گرفته از افزایش آگاهی ، همدلی و همراهی آنها با پلیس بوده است.

 

معاون اجتماعی ناجا در ادامه خاطرنشان کرد: توصیه می‌کنیم خانواده‌ها در چهارشنبه آخر سال در کنار فرزندان خود باشند تا شادی خود را تبدیل به ناراحتی نکنند.

 

وی در ادامه افزود: ما با نشاط و شادی نه تنها مخالف نیستیم بلکه در پی ایجاد آن در جامعه نیز هستیم.

 

در پایان از خبرنگاران و روزنگاران برگزیده حوزه پلیس تقدیر شد.

 

شایان ذکر است، اختتامیه جشنواره رسانه، نظم و امنیت عمومی امروز 20 اسفند در سالن اجتماعات ستاد ناجا برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 351886

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha