به گزارش خبرنگار شبستان، رحمتالله حافظی، رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور جلسه امروز شورا گفت: علیرغم وقت محدود و 2 هفته تأخیر در ارائه بودجه به شورا و کمیسیونها، اعضا برای نتایج بررسیها تحت فشار قرار گرفتند با این روند دو هفته از زمان بررسی بودجه را از دست دادیم و در نتیجه فرصت بررسی دقیق از ما گرفته شد.
وی با اشاره به مبلغ خرید دوربینهای ثبت سرعت اظهار کرد: در بودجه 462 دوربین هر کدام به قیمت 450 میلیون تومان پیشبینی شده است که مجموع این بودجه جمعا به 200 میلیارد تومان میرسد اما مبلغی که در بودجه ذکر شده بود 33 میلیارد و 600 میلیون تومان بود که در بودجه مصوب اصلاح نشد.
به گفته حافظی، با استناد به مواردی از برنامه پنج سال دوم شهرداری در تبصرههای بودجه و عدم ابلاغ برنامه پنجم، آنها را فاقد وجاهت قانونی دانست.
وی همچنین با اشاره به مشکلات و لزوم تجهیز توسعه سازمان آتشنشانی که توسط اعضا مطرح شده بود، گفت: پیشنهاد 2 درصد عوارض ایمنی ساختمانها برای تجهیز و توسعه سازمان آتشنشانی را مطرح کردیم که ریاست کمیسیون برنامه و بودجه از کنار گذاشتن 110 میلیارد تومان به این موضوع گفت در حالی که در بودجه ابلاغی 100 میلیارد تومان ثبت شده است.
مغفولماندن بیمه خدمات درمانی افراد تحت تکفل رانندگان تاکسی
حافظی در ادامه نطق خود با انتقاد نسبت به عدم اجراییشدن بیمه خدمات درمانی افراد تحت تکفل رانندگان تاکسی بالای 50 سال گفت: در تبصره 25 پیشنهاد اصلاحی برای اضافهکردن افراد تحت تکفل رانندگان تاکسی بالای 50 سال برای صدور دفترچه بیمه خدمات درمانی داشتم که علیرغم مصوبشدن آن محقق نشد.
وی در خصوص بودجه غیرنقدی شهرداری تهران نیز گفت: در کدامیک از اسناد بالادستی شهرداری مجاز به داشتن بودجه غیرنقدی است، در حالی که در تمام قوانین درآمدهای بالا به حساب واریز شده و سپس هزینه شود در حالی که شهرداری 7800 میلیارد تومان بودجه نقدی و 7900 میلیارد تومان معادل 50 درصد بودجه 93 نقدی است.
وی همچنین در خصوص پاداشهای نقدی و غذای کارکنان شهرداری گفت: در بودجه سال 93 برای هزینه غذا 19 میلیارد تومان پیشبینی شده است در حالی که ما بحث اقتصاد مقاومتی را دنبال میکنیم، 31 میلیارد تومان برای پاداش اتفاقی در نظر میگیریم.
وی اظهار کرد: انتظار داریم روزنامه همشهری به عنوان نشریهای که از محل منابع مردم اداره میشود تمام این صحبتها را به عنوان یک دغدغه نماینده مردم منعکس کند.
حافظی در پایان با بیان اینکه از مطرحکردن این سخنان قصد ضربهزدن به کسی را ندارد، گفت: انتظار داریم با کمک دوستان شهرداری این مسایل را به دور از نگاه سیاسی اصلاح کنیم.
علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه جلسه شورای شهر گفت: اعضای شورا در کمیسیون حمل و نقل و عمران اعداد و ارقام مربوط به تعداد دوربینها را تایید کردهاند.
دبیر در خصوص بودجه آتشنشانی نیز گفت: مشکل بودجه آتش نشانی در تخصیص است. شهرداری در بودجه هزینه ای 210 میلیارد تومان درخواست کمک کرد. کمیسیون خدمات شهری این رقم را به 245 میلیارد تومان افزایش داد و ما هم عینا این رقم را تایید کردیم. اما موضوع درآمدها به پیش بینی میزان تحقق مربوط می شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه توضیح داد: ما تصویب کردیم 2 درصد عوارض پروانههای ساختمانی به آتش نشانی اختصاص یابد اما مشکل در تخصیص این درآمد است. برای مثال سال گذشته در متمم بودجه من به شدت پیگیری کردم که 90 میلیارد به آتشنشانی اختصاص یابد اما از این 90 میلیارد 33 میلیارد و نیم تخصیص داده شده است.
دبیر بعد از بررسی تک تک تبصرههایی که حافظی به نحوه رایگیری برای آن ایراد گرفته بود، اظهار داشت: تبصره 33 به درآمد مازاد شهرداری مربوط می شود، تبصره 41 مربوط به اختصاص 3 درصد بودجه شرکتها به موضوعات فرهنگی و هنری است، تبصره 44 درست مثل تبصره سال گذشته است، تبصره 46 پیشنهاد آقای دنیامالی است و برای شفاف سازی عملکرد شهرداری در بودجه گنجانده شده، تبصره 48 هم به شهرداری راهکارهایی برای بهسازی بافت های فرسوده شهر با اولویت بازگشایی معابر ارائه داده است. کدام یک از این تبصرهها مشکل دارد؟
رییس کمیسیون برنامه و بودجه همچنین به ایرادی که حافظی به بودجه غیرنقد شهرداری گرفت، اشاره کرد و گفت: مشکل دولت با بانک مرکزی عدم شفافیت و نبودن بودجه غیر نقد است. مگر می توانید زمینی که تهاتر می شود را در بودجه نبینید؟ ما می توانیم خزانه غیر نقد را راه بیندازیم که انجام شده تا بودجه غیرنقد هم شفاف باشد اما اینکه بودجه شهرداری تماما نقد باشد هرگز امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به بودجه شرکت ها و سازمان ها نیز بیان داشت: شما می دانید ما هنوز بودجه شرکت ها و سازمان ها را بررسی نکرده ایم. اما اگر شما از عضویت برخی از اعضای شورا در هیات مدیره شرکتی از شهرداری مطلع هستید چرا نمی گویید چه کسانی عضو هیات مدیره شرکت ها و سازمان ها هستند؟
دبیر همچنین به ایرادی که حافظی به بودجه 19 میلیاردی شهرداری برای تعمین غذای کارکنان درنظر گرفته شده اشاره کرد و گفت: 19 میلیارد تومان در سال برای غذای 55هزار کارمند زیاد نیست و می توانید به سادگی محاسبه کنید.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: پاداش اتفاقی پاداشی است که در اختیار شهردار تهران و معاون مالی و معاون منابع انسانی است و به کارمندان رسمی شهرداری تعلق می گیرد. پارسال متمم و مصوب 27 میلیارد تومان بوده است و امسال تنها 18 درصد افزایش داشته است.
پایان پیام/
پایان پیام/
نظر شما