دفاع از دیکتاتورها بی حیثیتی برای آمریکا در منطقه است

خبرگزاری شبستان: لاریجانی با اشاره به با اشاره به ژستهای دفاع از حقوق بشر و ژست های حق طلبانه غرب گفت: دفاع از جریانهای دیکتاتور منطقه که قالب آنها وابسته به امریکا هستند بی حیثیتی برای آنها به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رییس مجلس در همایش نقش اسلام در هندسه قدرت جهانی با بیان اینکه وضعیت فعلی جهان و شرایط آن قابل بحث و بررسی است شرایط دنیای کنونی از نظر معادلات قدرتهای حاضر و قدرت‌های نوظهور قابل تامل است.

وی افزود: ما در یک مرحله مهم تاریخی قرار گرفته ایم در حال گذار و ورود به شرایط جدید هستیم قدرتها وضعیت متغیری پیدا کرده اند وضعیت قدرتها ایستا نیست و همین قدرتها پیش بینی از حوادث ندارند.

لاریجانی با اشاره به حوادث انقلاب تونس مصر و حوادث کشورهایی همچون افغانستان و عراق اظهار کرد: هیچ یک از این حوادث برای امریکایی ها قابل پیش بینی نبود وضعیت امروز عراق عکس العملها در جنگ 33 روزه هیچ کدام برای قدرتهای بزرگ قابل پیش بینی نبود.

وی ادامه داد: شرایط صلح و قدرت در حال از بین رفتن است و شرایط ظهور برای قدرتهای جدید به وجود آمده است این واقعیت امروز منطقه است.

وی اظهار کرد: در سوریه خواستند ظرف چند هفته سرنوشت را تغییر دهند اما موفق نشده اند شرایط جدید دموکراسی شدن و آزادژشدن ملتها را نوید می دهند در پس هر کدام از فرایندها شرایط دموکراتیک را می بینیم و از سوی دیگر شاهد سیاسی شدن جوامع و فعال شدن جریانهای سیاسی درجوامع اسلامی هستیم.

وی اظهار کرد: برژسنکی سالها پیش این موضوع را فهمید اما رهبران امریکا هنوز به این موضوع پس نبرده اند که جوامع اسلامی در حال حرکت به سمت سیاسی شدن هستند.

رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شورآفرینی و مجاهدت یکی از ویژگیهای کشورهای مسلمان است که این موضوع در نیروهای مقاومت سوریه به راحتی به چشم می خورد عنصر شورآفرین و حماسه گر نقش آفرین معادلات قدرت است.

وی افزود: البته این عنصر جنس بدلی نیز دارد که جایگاه مجاهدت را تخریب می کند.

وی با اشاره به فشار تبلیغات بر افکار عمومی ادامه داد: این تبلیغات تلاش می کند تا الگوی جوامع مدرنیته را بر جوامع مختلف تحمیل کند که البته الگوی غربی دارای نقایصی در درون و ساختار دموکراتیک این کشورها ایجاد کرده اند اما گاهی عنصر تبلیغات توانسته است این نقایص را بپوشاند.

وی ادامه داد: از دید مستکبران غرب جهان اسلام شرایط جدیدی را بررسی می کند و نیازمند کاوشی زیرساختی در این موضوع است.

وی گفت: دموکراسی در غرب به نهایت کار خود رسیده است و به نقایص آرمانی نیز دست یافته باید دموکراسی را از طریق درست و زیربنای دینی دنبال کنیم تا دچار چالشهای غرب نشویم.

وی ادامه داد: اگر ضعفهایی را که وجود دارد در دنیای اسلام نبینیم دچار تکرار سناریوهای غربی می شویم در دموکراسی شعار بی دردی را سر می دهند که این شعار حکایت از دردی پنهان دارد که همه را در خود می بلعد و به نوعی بی حسی و بی دردی را در غرب رواج داده است این بی حسی و بی دردی در هدفهای انها دیده می شود.

لاریجانی ادامه داد: شهید مطهری درد فقر و معنویت را در این جوامع پیش بینی کرده اند آزادی در غرب بی پایه و بی بنیه است مانند ساختمانی که به لحاظ ظاهری زیباست اما در درون دچار مشکلاتی است.

وی گفت: در شرایط جدید باید آرمانهایی داشته باشیم ما بدلسازی داریم و فکر پیشرفت را نباید از دست بدهیم در حوزه سیاسی هم فکر سعادت برای جامعه را از بین برده ایم و بازی سیاسی را جای آن قرار داده ایم.

وی گفت: کنفرانسها و جلسه ها فارغ از نتیجه بازی سیاسی ما در ساختار سازمانهای بین المللی و شورای امنیت ساختار بازی را می بینیم جدا از ساختار امنیت تصمیمات یک جانبه می گیرند در ماجرای اوکراین امریکایی ها دستور تحریم یک جانبه برای روسیه اجرا می کنند که این تصمیمات خارج از ساختار بین المللی است.

رییس مجلس ادامه داد: اگر بخواهیم شرایط جدید را بفهمیم باید نقل کنیم و زیبایی های ظاهری را مبنا قرار ندهیم باید قبول کنیم که شرایط جدید شکل گرفته است اما ما در وضعیت ژله ای هستیم و بازیگران فعالند تا جایگاه خودرا بیابند.

لاریجانی اظهار کرد: وضعیت قدرتها در آینده بستگی به درک و فهم انها و استفاده از واقعیت ها و زمان به نفع خود آنها دارد که البته در این مصاف قدرتهای نوظهور نیز اثرگذار هستند.

وی ادامه داد: در پی انقلابهای منطقه تلاشهای نوظهوری از قدرتهای مستکبر برای کنترل شرایط به وجود آمد که گاهی این کنترلها موفق و تا حدی نیز ناموفق بوده اند ما در یک شرایط پرتحرک برای رسیدن به جایگاه جدید هستیم این جایگاه موقعیت تاریخی بسیار مهم است.

وی ادامه داد: راه اینده مسلمانان شناخت دشمنان و مشخصات آنهاست راهشان همان چیزی است که در سیره ائمه معصومین و سلوک علوی نهفته است یعنی حرکت براساس حق و دفاع از مظلومان باید به آیه جاء الحق و ذهق الباطل اطمینان کنیم.

لاریجانی گفت: حرکت برای خداست و سیاست امروز دچار غیبت طولانی شده است و جای خود را به نیرنگ و فریبکاری داده است و اطمینان ها از بین رفته است و مکر زمانه به نگرش حق گرایانه توفیق یافته است اما شورافرینی و نقش آفرینی می تواند این معادله ها را واژگون کند مبارزه با ظلم و استکبار و برادری و اخوت آن چیزی است که می تواند شرایط را برای مسلمانان تغییر دهد.

لاریجانی گفت: اگر در فکر قدرت الهی باشیم در این فکر وحدت را طرح می کنیم البته این موضوع مخاطراتی نیز دارد شرایط در جهان اسلام نشان می دهد که ما مقداری از راه را طی کرده ایم اما تنشهایی نیز وجود دارد که باید به انها توجه کنیم.

وی گفت: اشتباهات قدرتهای بزرگ در منطقه اسیا افریقا و خاورمیانه باعث ایجاد فرصت برای مسلمانها شده است جنگ طلبی ها و شکستهایی که در این سالها دیده ایم فرصتهایی را به وجود اورده است.

وی با اشاره به وضعیت امروز عراق و شکست استکبار در جنگ سی و سه روزه اظهار کرد: طرح های آنها طرحهایی بسیار سطحی است به زور می خواستند طرحهای آبکی را برای برقراری صلح بر فلسطین تحمیل کنند که البته موفق نشدند و نتوانستند جریان زنده فلسطین را به دست آورند. دفاع از دیکتاتورها بی حیثیتی برای آمریکا در منطقه است.

وی با اشاره به ژستهای دفاع از حقوق بشر و ژست های حق طلبانه اظهار کرد: در شرایط جدید قدرتهایی می توانند حضور داشته باشند که حرفی نو داشته باشند قدرتهای کهنه قبلی که ظاهری نو داشته باشند فرصت پیروزی را از دست می دهد این مجال برای قدرتهای نو با حرفهای نو است.

لاریجانی ادامه داد: فکر سیاسی در حیات مسلمانان عنصری مهم در حیات انها محسوب می شود حضور عنصر مجاهدت و مقاومت در سه دهه اخیر نشان داد که این عنصر به عنوان مهمترین عنصر در جریانهای تاثیرگذار در خاورمیانه خود را نشان می دهد.

لاریجانی اظهار کرد: جریانهای تکفیری و افراطی جریانهای اصیل نیستند بلکه دست ساز و آبروبر هستند جریانهای اصیل ریشه در جریان ناب محمدی دارد و این همان اهداف تاثیرگذار است.

لاریجانی اظهار کرد: قدرت پیدا کردن کشورهای اسلامی از لحاظ اقتصادی و علمی به نوعی برای غرب خطر است کشورهای اسلامی دارای قدرتهای متنوع اقتصادی هستند ایران، مالزی، اندونزی و بسیاری از کشورهای اسلامی صاحب قدرت هستند امروز عراق ساختاری دموکراتیک یافته است علاوه بر آن دست یافتن کشورهای اسلامی به قدرت علمی و تکنولوژی که البته برخی از انها در ابتدای راه هستند برای غرب ناخوشایند است.

وی گفت: ایران در زمینه تکنولوژی نو پیشرفت داشته است و یکی از شواهد و ادعاهای ما در این زمینه موضوع هسته ای است که غرب می خواهد این موضوع در میان کشورهای اسلامی محدود شود تا دیگران بدانند که حوزه فناوری محدودیت دارد.

لاریجانی اظهار کرد: اگر پیوند خوبی از نظر اقتصادی و علمی در میان کشورها ایجاد شود در سرنوشت آنها تاثیر بسزایی دارد.

وی با بیان اینکه راه آینده مسلمانان در امر شناخت دشمن یکی دیگر از راههای پیش روی مسلمانان است اظهار کرد: برخی مشکلات ما درونی و برخی بیرونی است فرصتهایی وجود دارد که به دلیل مشکلات درونی و بیرونی نمی تواند از تمام فرصتها استفاده کرد.

وی امریکا و غرب را ستون مخالفت با شورآفرینی سیاسی در میان ملتهای مسلمان دانست و افزود: این قدرتها تلاش می کنند تا با شکلات سیاسی شورافرینی را خاموش کنند و به دنبال مکر سیاسی هستند و انگ می زنند و مخالف پیشرفت و پیوند اقتصادی کشورهای اسلامی هستند.

وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی از اقتصاد خوبی برخوردارند اما جدا و متفرق از یکدیگر هستند ادامه داد: امریکا و غرب مانع قدرت گیری کشورهای اسلامی در عرصه اقتصادی و علمی هستند مساله هسته ای و فناوری نوین یک نمونه از ان است مگر دولت ایران چه گفته است گفته است ما می توانیم دانش هسته ای صلح آمیز داشته باشیم مگر رهبر انقلاب سلاح کشتار جمعی هسته ای را حرام اعلام نکرده اند پس این تلاشها چه پاسخی دارد.

وی ادامه داد: غرب در پوشش سلاح هسته ای به دنبال محروم کردن ایران از فناوری جدید است انها سنگ اندازی می کنند اما مقاومت ملت ایران انها را موفق نکرده است راه پیشرفت علمی در مقاومت است.

وی ادامه داد: می گویند راجع به موشک هایمان نگران هستند مگر شما موشک داده اید که نگران باشید ایران مقاومت کرده و روی پای خود ایستاده است و به تکنولوژی جدید در سیستم دفاعی رسیده است انها هدف دیگری را دنبال می کنند.

وی با اشاره به دیدار خود با یکی از وزرای منطقه اظهار کرد: این وزیر در دیداری که داشتیم حامل پیامی از کشورهای غربی بود.

او گفت: انها می گویند ما کاری نداریم که ایران سلاح هسته ای داشته باشم اما ایران طرح های ما را در خاورمیانه تخریب نکند و از مساله فلسطین صرف نظر کند.

وی با اشاره به پیغامهای متوالی در سه سال گذشته برای حضور ایران در پای میز مذاکره افزود: ایران از ابتدا در پای میز مذاکره حاضر بوده است اما شما به جهات وضعیت منطقه میز مذاکره را ترک کرده اید و نیاز خود را به عنوان احتیج طرف مقابل می فروشید شما نتوانستید با فشار کاری از پیش ببرید.

لاریجانی ادامه داد: نباید مشکلات درونی را فراموش کنید بلکه در جلسات نسبت به حل آن توجه بیشتری باید داشته باشید.

وی با اشاره به بی تدبیری و بی فکری در اداره کشورهای اسلامی به عنوان یکی از معضلات این کشورها افزود: وقتی چیزی از طرف مقابل می خواهید بگیرید چالشها و ضعفهایی نیز دارید در حال حاضر دنیاطلبی شرایط را تغییر داده است راحت نشینی در کاخها مانع تغییر می شود.

وی گفت: امام (ره) پایه حرکت آینده مسلمانان را بیداری توده ها عنوان کرده اند و مرزبندی میان دشمنان را تاکید داشته اند.

وی سطحی نگری نسبت به اینده را یکی دیگر از معضلات کشورهای اسلامی عنوان کرد و افزود: ما قدرت توسعه گری شورافرینی قدرت علمی و فناوری داریم مهمترین مساله این است که در شرایطی هستیم که به راحتی می توانیم جایگاه اسلامی خودمان را بسازیم اما باید بر مشکلات داخلی فائق اییم و این موضوع با همگرایی میان ملتها به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه شناسایی ضعف و حریف شرایطی را برای ما ایجاد می کند اظهار کرد: ضعفها و چالشهای ایجاد شده برای آنها موجب زمین گیر شدن آنها شده است باید کشورهای اسلامی به یکدیگر نزدیک شوند استراتژی ایران این است که با کشورهای همسایه بیشترین ارتباط را داشته باشد. مسیر ما روشن است و نقایص کار را می شناسیم باید روشن فکران جهان اسلام یکدیگر را دریابند تا بر مشکلات فائق آیند. تا راه اینده راهی روشن همراه با پیروزی باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 351827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha