نشست های بنیاد زائر سالانه تشکیل شود

خبرگزاری شبستان: آیت الله صفایی بوشهری با تاکید بر تشکیل نشست های بنیاد زائر به صورت سالانه، گفت: برگزاری این نشست ها بصورت سالانه باعث آسیب شناسی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری، امام جمعه بوشهر، امروز(19 اسفند) در گردهمایی نمایندگان ولی فقیه، شهرداران و روسای شورای شهر مراکز استان ها با عنوان" خشت های آسمانی زائرسراهای استانی"، اظهار کرد: بنیاد زائر نشست هایی را با حضور نمایندگان ولی فقیه، شهرداران و روسای شورای شهر مراکز استان ها بصورت سالانه و یا دو فصلانه تشکیل دهد.


وی ادامه داد: تشکیل این نشست ها باعث آسیب شناسی می شود و در غیر این صورت این بنیاد تبدیل به حرکت های فرسایشی خواهد شد.


آیت الله صفایی بوشهری افزود: برخی از استان ها زایرسراهایی در مشهد دارند اما برخی از استان های کم جمعیت هیچ زایرسرایی در مشهد ندارند.

 

در ادامه غلامعلی نعیم آبادی، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز گفت: ساخت زائرسرای ارزان قیمت برای زائران کم درآمد از دیرباز از مطالبات رهبری بوده و باید خیلی پیشتر از این عملیاتی می شد.

 

وی افزود: واگذاری زمین 500 متر مربعی و یا یک هزار متر مربع برای استانی مانند استان هرمزگان که روز به روز بر جمعیت آن افزوده می شود برای سال های آتی با کمبود مواجه می شود.

 

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: در پایان سال حماسه اقتصادی به فکر اقتصاد مقاومتی افتاده ایم بنابراین باید این ضعف جبران شود.


در ادامه محسن برزویی، شهردار منطقه ثامن مشهد با بیان اینکه مطالعات ساخت زایرسراها از سال 85 آغاز شد و این زائرسراها به افراد کم درآمد که 72 درصد مردم در سه دهک پایین هستند، تعلق می گیرد، گفت: از 30 هزار تخت تاکنون اقدامات ساخت 5 هزار مورد آن شروع شده است.

 

وی تصریح کرد: زمین این زایرسراها براساس اولویت بندی مناطق محروم، مساحت استان ها، جمعیت، وضعیت درآمدی مردم و دوری و نزدیکی به خراسان رضوی به استان ها تعلق می گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه در این زمینه دولت و شهرداری بسترهای لازم را فراهم آورده و اجرای آن نیز توسط مجمع خیرین مسکن ساز و بنیاد زائر خواهد بود، بیان داشت: اعانات صندوق حرم ها که برای سه شهر مشهد، قم و شیراز در نظر گرفته شده است نیز منبع خوبی برای ساخت این زائرسراها است.


شهردار منطقه ثامن مشهد افزود: 360 هکتار بافت فرسوده اطراف حرم وجود داشت که در این میان 75 درصد پلاک ها، پلاک های ورثه ای و 80 درصد آنها نیز ریز پلاک ها بود که این امر برای بهسازی این بافت کار را مشکل تر کرده بود.


وی با اشاره به اینکه در طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم 4 خیابان از 35 متر به 45 متر عریض می شود، افزود: در این طرح قرار است که زیرگذر حرم مطهر تبدیل به رواق شده و بار ترافیکی نیز تا فاصله 50 متری از حرم باشد.


برزویی از ساخت 30 هزار تخت برای افراد کم درآمد در طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر خبر داد و ابراز داشت: ساخت این زائرسراهای ارزان قیمت 16 میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت.


وی خاطر نشان ساخت: از ابتدای سال 79 که عملیات اجرایی طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم رضوی انجام شده تاکنون 52 درصد پروژه از لحاظ فیزیکی پیش رفته است.


شهردار منطقه ثامن از اجرای کامل طرح بلوار امیرالمومنین خبر داد و بیان کرد: برای اولین بار در کشور ساخت تونل انرژی به طول 13 کیلومتر در این پروژه برنامه ریزی شده که تاکنون 4 کیلومتر آن ساخته شده و هر کیلومتر آن هزینه ای بالغ بر 3 میلیون و 500 هزار تومان هزینه در بر دارد.


وی ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر فقط در محدوده بافت حرم سند ملکی به مسلمان های خارجی اعطا می شود.


 شهردار منطقه ثامن اشاره ای به بهسازی و نوسازی 49 حسینیه در بافت پیرامون حرم داشت و اذعان کرد: این حسینیه ها می توانند برای ساخت طبقات فوقانی خود پروانه رایگان دریافت کنند.


در پایان این مراسم نمایندگان ولی فقیه، شهرداران و روسای شورای شهر مراکز استان ها به بیان نظرات و پیشنهادات خود در جهت ارتقاء فعالیت های بنیاد زایر پرداختند.


پایان پیام/
 

کد خبر 351575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha