تحلیل کریستین ساینس مانیتور از دیدار اشتون با رئیس جمهور

خبرگزاری شبستان: روزنامه آمریکایی کریستین ساینس به دیدار دیروز کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با حسن روحانی رییس جمهور ایران و همچنین تغییرات دیپلماتیک ایران با 5+1 اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار ایران در جهان خبرگزاری شبستان ؛کریستین ساینس با اشاره به دیدار دیروزکاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با حسن روحانی رییس جمهور ایران و همچنین تغییرات دیپلماتیک ایران با 5+1نوشت :رییس جمهور ایران با دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا کاترین اشتون ملاقات داشته است اما هنوز امکان وجود مشکل در روابط وجود دارد.
در این رسانه آمده است :به نظر میرسد در مذاکرات و اتفاقات هشت ماه گذشته حسن روحانی به افراط گرایی پایان داده و پس از امضای توافقنامه اولیه تهران بدنبال دست یافتن به توافقات نهایی است.
کاترین اشتون اولین بار در سال 2009رییس جمهور ایران را در هیئت مذاکره کننده ایران دیده بود اما در حال حاضر تغییرات دیپلماتیک زیادی در ایران ایجاد شده است اما باید دید آیا روحانی میتواند مقابل افراد تندرو در کشورش بایستد.
معاون موسسه مطالعات سیاسی و بین المللی ( IPIS ) ، اتاق فکر وزارت خارجه ایران احمد صادقی گفت:پیروزی روحانی در انتخابات نتیجه اجماع بین نخبگان و مردم بود.
وی افزود:تا زمانی که روحانی از حمایت آیت اله خامنه ای برخوردار است هیچ منتقدی نمی تواند مذاکرات را به عقب باز گرداند.
رابین رایت روز نامه نگاری است که اخیرا به ایران سفر کرده است و درباره ایران کتابهای بسیاری دارد.او درباره برقراری مجددارتباط آمریکا با ایران گفت: ایران به این نتیجه رسیده که اهداف مشترک زیادی با آمریکا دارد از جمله مذاکرات هسته ای و ممانعت از افراط گرایی گروه های تروریستی .
وی تاکید کرده دولت ایران علی رغم اینکه دولت ایدئولوژیکی دارد در دولت جدید واقع بینانه تر عمل کرده است.
اصولگرایی و تاکید بر مقابله با امریکا و اسراییل از جمله ایدئولوژِی های ایران است که ظریف و روحانی در کنار اعتقاد به ان سعی دارند اولیت های اقتصادی و منافع ملی را حفظ کنند.
سجادپورگفت:این دو گروه هردو از سربازان وفادار به انقلاب هستندو برای حفظ جمهوری اسلامی تلاش میکنند.
آقای پولاک، عضو ارشد موسسه بروکینگز و نویسنده کتاب:ایران بمب هسته ای و استراتژی آمریکا درباره روابط ایران و آمریکا گفت:باراک اوباما مشتاق به کشف معامله هسته ای با ایران و بهبود روابط گسترده تر با این کشور است.
در این گزارش با اشاره به بهبود روابط ایران با دنیای غرب آمده است :سوال این است که آیا ایران برنامه هسته ای خود را محدود میکند و چه بخشی از تحریم ها حذف میشود و چه اعتمادی بین طرفین وجود دارد زیرا هردو طرف نگران شکست در این معامله هستند و این موضوع هر دو را عقب نگه می دارد.
پولاک همچنین گفت:این کشور در حال حاضر به سمتی رفته که جهان علاقمند سرمایه گذاری در آن است.
وی تاکید کرد: اگر ایران فقط بخواهد به تندروی های برخی ادامه دهد تنها در حد یک بازیکن منطقه ای در امور اقتصادی می ماند و نمی تواند به بازی اقتصاد جهان برسد.
پایان پیام/
 

کد خبر 351574

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha