بنیان خانواده مهدوی بر ولایت امام عصر(ع) استوار است

خانواده مهدوی خانواده ای است که اساس و بنیانش بر ولایت امام عصر(ع) استوار است و تمهید مقدمات و شرایط برای ظهور حضرت از طریق تربیت نسل منتظر امکان پذیر است.

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت در برنامه "منتظران" رادیو معارف که یک دوره آموزش رادیویی معارف مهدوی است، به موضوع خانواده مهدوی پرداخت.
خانواده معنوی به چه معناست و هدف دار بودن و بی هدفی چه تاثیر روی برنامه ریزی خانواده ها دارد؟ نقش خانواده در پیشبرد اهداف جامعه چیست و یک مثال تاریخی از موفق ترین خانواده.
برای تعریف خانواده مهدوی مثالی می زنم؛ یک فرد ممکن است بی هدف در زندگی باشد، مقصدی نداشته باشد. این انسان بی هدف متحیر است نه می داند کجا می خواهد برود، نه می داند چه جور باید برود. می رود که نیتجه آن کسالت و بی نشاطی است، این فرد فرصت ها را از دست می دهد، به خاطر اینکه هدفی را تعقیب نمی کند.
در مقابل انسان با هدف از فرصت ها استفاده می کند، متحرک و از زندگی خود راضی است، در مورد خانواده هم همین طور است یک خانواده هدفدار خانواده ای است که اعضایش برای تحقق هدفی گرد هم جمع شدند و برای رسیدن به هدف خود برنامه دارند. درحالی که خانواده بی هدف فقط برای گذران زندگی، گذران عمر می کنند.
این تفاوت میان خانواده مهدوی و غیرمهدوی نیز مطرح است. البته ممکن است هدف های دنیوی باشد اما خانواده مهدوی خانواده ای است که یک ایده، هدف و مقصد برای خانواده در نظر گرفته و به سوی او پیش می رود.
هدف داشتن در زندگی مراتب و اقسامی دارد. گاهی فردی است، گاهی خانوادگی، منطقه ای و جهانی است، خانواده مهدوی خانواده ای است که تربیت در آن خانواده جهت گیری و برنامه ها در آن خانواده برای زمینه سازی ظهور امام عصر(ع) است.
باید توجه داشت که هیچ نهادی از نهادهای اجتماعی به اهمیت نهاد خانواده نیست. بنابراین جامعه موفق جامعه ای است که خانواده موفق دارد، موفق در تربیت و جهت گیری اقتصاد خانواده، جهت گری فرهنگ خانواده و غیره.
هدف خانواده مهدوی تامین آینده کسانی است که بتوانند علم امام عصر(ع) را به دوش بکشند و حضرت را یاری کنند. به عنوان مثال زمانی که امام علی(ع) بعد از شهادت حضرت زهرا(س) قصد ازدواج داشتند، به عقیل برادرشان که نسب شناس بود گفتند که برای من همسری پیدا کن که فرزندانی شجاع تربیت کند، این یک زندگی هدفدار و این ازدواج برای تامین یک هدف است.
خانواده مهدوی خانواده ای است که ازدواج مرد و زن هدفدار باشد. هدفی بزرگ و متعالی و کدام هدف بهتر از اینکه این خانواده تشکیل شود، برای اینکه کانونی ایجاد کند؛ کانون تربیت، اخلاق، معنویت، علم و صفا، کانونی که در آن یارانی شایسته برای امام عصر(ع) تربیت شود.
اگر ما بایستی شرایط را برای ظهور فراهم کنیم، یکی از مهمترین شرایط تربیت نسل منتظر است که در خانواده صورت می گیرد و خانواده مهدوی خانواده ای است که اساس و بنیانش بر ولایت امام عصر(ع) استوار است و تمهید مقدمات و شرایط برای ظهور حضرت از طریق تربیت نسل منتظر امکان پذیر است.
برای اینکه این موضوع بهتر و روشن تر ترسیم شود، یک خاطره ای بگویم حضرت خدیجه سال ها پیش از ازدواج با پیامبر در مسجد الحرام نشسته بودند. در آن زمان جوانی از آنجا گذشت. یکی از علمای یهود با نگاه به این جوان به اطرافیانش گفت من نشانه هایی از پیامبر آخرلزمان در این جوان می بینم.
حضرت خدیجه(س) این حرف را شنید و به عمویشان گفتند و ایشان هم تایید کردند. از اینجا بود که حضرت خدیجه(س) حرکتی را شروع کرد، برای پیامبر(ص) پیام فرستاد که در کار تجاری می خواهد ماموریتی به ایشان بدهد. امانت و صداقت پیامبر(ص) را در این سفر سنجید و این شد که کار به ازدواج با پیامبر(ص) رسید.
این یک ازدواج هدف دار است، این ازدواج برای تحقق برنامه های خدا در زمین بود، حضرت خدیجه(س) تمام ثروت و سلامتی خود را در این راه داد و نقش سنگینی برای پیشرفت اسلام ایفا کرد، همچنین از خود نسل امامت را پایه گذاری کرد.
زندگی مهدوی زندگی است که اگر امام عصر(ع) در این خانواده حاضر شوند، آن را تحسین می کنند و می گویند آفرین بر این اخلاق و تربیت و غیره، بنابراین خانواده مهدوی برای اینکه بتواند در مسیر یاری امام عصر(ع) گام بردارد، هدف دار است.


پایان پیام/

کد خبر 351542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha