خبرگزاری شبستان//اصفهان
مسجد، تجلی گاه وحدت بین مسلمین، محل گردهمایی مسلمانان و تجلی گاه پرشکوه انسجام و یکپارچگی ملت مسلمان است.
مسجد، حافظ سلامت دین و جامعه و نمایش وحدت و همدلی نمازگزاران که بقای اسلام را تضمین می کند.
مسجد در اسلام قلب تپنده حیات اسلام و کانون و محور فعالیت هاى جامعه اسلامى و بهترین فرصت و ارزشمند ترین جایگاه برای اشاعه اسلام است.
یکی از مهم ترین راه های ایجاد جاذبه در مساجد راه اندازی مراکز فرهنگی هنری و تقویت و پشتیبانی از آنهاست، در همین راستا، پس از جنگ تحمیلی و تغییر تاکتیک دشمن از رویارویی فیزیکی به تهاجم فرهنگی و با عنایت به منویات مقام معظم رهبری در لزوم مقابله با شبیخون فرهنگی، بر اساس وظیفه ای که شورای عالی انقلاب فرهنگی در 18 اسفندماه 1371 بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد ، کانون های فرهنگی و هنری در مساجد تاسیس و از همان سال به سرعت این مراکز در سطح مساجد کشور فراگیر شدند تا با شناسایی نقاط آسیب در جهت تقویت بنیان فرهنگی جامعه عمل نماید.
"18اسفند" سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، یادآور گامهای محکم و استواری است که برای احیای کارکردهای اصلی مساجد برداشته شده است، جذب و هدایت و ارتقاء دانش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و دینی جامعه نشات گرفته از این اقدام عظیم فرهنگی است.
با توجه به منویات مقام معظم رهبری در خراسان شمالی و تاکیدات ایشان مبنی بر توجه ویژه کانون های فرهنگی و هنری در کنار بسیج، بر همه مسئولان دستگاههای اجرایی و مردم متدین لازم است نگاههای عمیقشان را به این مهم معطوف داشته و توجه به مسجد و کانونهای فرهنگی و هنری را سرلوحه کارهای فرهنگی و دینی خویش قرار دهند.
*تقویت کارکردهای مساجد در دستور کار کانون های فرهنگی هنری مساجد باشد
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در گفتگو با خبرنگار شبستان در اصفهان از روند رو به رشد کانون های فرهنگی هنری مساجد و تاسیس بیش از یک هزار و 500 کانون در مساجد استان اصفهان تقدیر کرد و گفت: در راستای توسعه و پیشرفت و رونق مساجد باید بین دستگاه های مختلف اتحاد و انسجام باشد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، امام جماعت را مدیر مسجد معرفی کرد و افزود: امام جماعت مسجد باید از فضای مساجد بهره ببرند و با ایجاد فضای همدلی و اتحاد بین فعالان مسجدی، کارکردهای اصلی مسجد را احیا کند.
آیت الله طباطبایی نژاد، خاطر نشان کرد: تقویت کارکردهای مساجد در دستور کار کانون های فرهنگی هنری مساجد باشد.
*تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد نقطه پر رنگی در نظام جمهوری اسلامی ایران است
حجت الاسلام محمد قطبی، دبیر هیات هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به خبرنگار شبستان در اصفهان گفت: تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد نقطه پر رنگی در نظام جمهوری اسلامی ایران است که به همت شورای عالی انقلاب فرنگی رقم خورد.
وی افزود: فعالیت بیش از یک هزار و 600 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان اصفهان اتفاق بزرگ فرهنگی در سطح استان است که نقش موثری در فعالیت های فرهنگی هنری استان داشته و در عرصه فرهنگی و هنری استان اثر گذار بوده است.
*راه اندازی 1604 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان اصفهان
حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان گفت: در سال 1384 تنها در 114 مسجد استان کانون فرهنگی هنری تأسیس شده بود و اکنون پس از گذشت 8 سال به خود می بالیم که بیش از یک پنجم کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در استان اصفهان قرار دارد و راه اندازی بیش از 1600 کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان اصفهان شاهد این ادعاست.
وی ادامه داد: دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان هم اکنون و همزمان با بیست و یکمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بر خود می بالد که با راه اندازی بیش از یک هزار و 600 کانون فرهنگی هنری مساجد و بیش از یک هزار باب کتابخانه مساجد در استان اصفهان توانسته است گام های بلندی در راستای اعتلای معارف الهی و آموزه های دینی بردارد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان گفت: در راستای ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای دینی، فرهنگی،اجتماعی و سیاسی در روستاها و مناطق محروم کانونهای فرهنگی هنری را در مناطق محروم و روستایی راه اندازی کردیم تا نوجوانان و جوانان روستایی نیزاز برنامه های جامع کانونهای مساجد بهره مند شوند.
حجت الاسلام معتمدی با اشاره به یک هزار و 4 باب کتابخانه مسجد تا پایان سال جاری در استان اصفهان گفت: با توجه نقش تاثیر گذار کتابخانه های مساجد در ارتقای علمی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و نیز جذب مخاطبان به مسجد و با عنایت به سطح پراکندگی و گسترش کانون های مساجد بویژه در مناطق محروم روستایی، توسعه و تجهیز کتابخانه های مساجد در دستور کار دبیرخانه استان اصفهان قرار گرفت.
حجت الاسلام معتمدی گفت: اجرای طرح تلاوت نور در سه هزار مسجد استان، تاسیس 45 کانون تخصصی،110 هسته مطالعاتی، 52 مرکز خانه های نور و برگزاری همایش ها و دوره های آموزشی از دیگر افتخارات دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان است.
پایان پیام/
نظر شما