به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، محمدرضا بهشتی، استاد دانشگاه تهران در آیین نکوداشت دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی و دکتر غلامرضا اعوانی گفت: سایقه آشنایی من با هر دو استاد به سه دهه گذشته باز می گردد؛ استاد دینانی در راهیابی مسیر زندگی من نقش موثری داشتند.
وی ادامه داد: در آن روزگار که من دانشجوی پزشکی بودم، پس از مدتی تصمیم گرفتم به قم رفته و دروس حوزوی را تا اندازه ای بخوانم؛ پس از این اتفاق به به دانشگاه تهران آمدم و قرار شد فلسفه غرب را بخوانم.
وی تصریح کرد: در این راستا با استاد دینانی و اعوانی و البته اساتید دیگر مواجه شدم؛ دکتر دینانی در آن زمان بیشتر در جمع اهل فن و فضای آکادمیک شناخته شده بود برخلاف امروز که سطح گسترده تری در برنامه های سیما دارند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: برای من نوع برخورد استاد دینانی با فلسفه بسیار جالب بود؛ اغلب اساتیدی که با آنها مواجه می شدم شارح بودند، اما من دکتر دینانی را فردی فراتر از متن و اندیشمند در سنت فکری یافتم.
وی تاکید کرد: استاد دینانی نه اسیر عبارات بود و نه اصطلاحات خاص و نه نگهبان و پاسدار یک نظام فکری؛ او هنوز هم نگاه پرسش گرانه و جستجوگرانه دارد و در جاهایی که توان فاصله گرفتن از خود را دارد و البته نباید نگاه نقادانه استاد را در برخی مسائل نیز نادیده گرفت.
وی بیان کرد: دکتر دینانی تحولاتی را در زندگی خود طی کرده اند و جالب ترین مساله برای من در مسیری که استاد پیموده اند، عنوان یکی از کتاب هایش است که به نظرم مهم تر از محتوای آن است و آن این بود در مواجهه با سنت فکری ما ماجرای فکری اسلامی است.
بهشتی در ادامه با اشاره به شخصیت دکتر اعوانی نیز گفت: آنچه برای من در خصوص استاد منهای اخلاقیات، فضایل و کمالات، جالب بود، آن است که دکتر اعوانی همواره تلاش می کند با اندیشه فراتر از سنت های فکری در عین حال محتاطانه حرکت کند و البته قصد او اثبات و دفاع از خود نیست.
وی با تاکید بر اینکه نمی شود همه اندیشه ها برای استاد اعوانی یک سو و علی السویه باشد، اظهار کرد: دکتر تلاش می کند با سنت های دیگر فکری آشنا شود و قصد او از کار فهمیدن و فهماندن است؛ فهماندن نه به این معنا که آموزه های از پیش یاد گرفته خود را به دیگران القا کند و این نکته بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به اینکه کوشش دکتر اعوانی این است که پیش از آنکه قضاوت و داروی کنید، ابتدا با اندیشمندان آشنا شوید، خاطر نشان کرد: گاهی ما اصلا مجال نمی دهیم که فرد اندیشنده حرف خود را بر زبان جاری کند و پیش از آن در ذهن خود به کنکاو می پردازیم.
شایان ذکر است، در پایان این مراسم از استادان دکتر دینانی و اعوانی با اعطای هدایا و الوح تقدیری، تجلیل، و از دو کتاب "سالک فکرت؛ ارج نامه استاد دکتر غلامحسین دینانی" به کوشش محمد جواد اسماعیلی و احمد مظاهری، و "سالک حکمت؛ ارج نامه استاد دکتر غلامرضا اعوانی" تدوین شهین اعوانی رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما