نقش خبرگزاری شبستان در احیاء کارکردهای حقیقی مسجد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی هنری ستادعالی کانون های مساجد بیان داشت: شبستان باید گفتمان مسجد را بیش از پیش در جامعه فعال کند و در حوزه مسجد و فرهنگ دینی باید گفتمان سازی کند.

مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی هنری ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت"18 اسفند" سالروز تأسیس کانون های مساجد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان با اشاره به فرمایشات رهبری در خصوص همکاری کانون های مساجد و بسیج، تصریح کرد: پیش از این، ارتباطات بسیار خوبی با معاونت فرهنگی سپاه در حوزه های مختلف داشتیم اما بعد از فرمایشات رهبری در حوزه مرکزی و ستادی، پیگیری ها منجر به همکاری های مشترک شد و در استان ها نیز این همکاری ها میان دبیرخانه ها و سپاه استان ها منجر به همایش های مشترک و غیره شد.


بسیج و کانون مسجد به دنبال اعتلاء مسجد باشند


وی با افزودن اینکه آنچه از فرمایش حضرت آقا استنباط می کنیم این است که بسیج و کانون مسجد باید تحت نظر امام جماعت به دنبال اعتلاء و نقش واقعی مسجد باشد و این پیوند باید خودش را در مسجد نشان دهد، تصریح کرد: این همکاری جدای از توافقات و تفاهم نامه هاست که باید در یک خط مقدم و آن مسجد خودش را نشان دهد.


هم افزایی بیشتر در تداخل کانون، بسیج و امام جماعت فعال


طاهریان با تصریح به اینکه تجربه نشان داده که هر مسجدی که کانون و بسیج و امام جماعت فعال دارد از درخشش ویژه ای برخوردار است، بیان داشت: هم افزایی در این تداخل باید باعث ارائه خدمات بیشتر و بهتر می شود و ما امروز کمترین مشکلات را با مجموعه بسیج داریم.


فرمایش رهبری باعث تکلیف شرعی و قانونی برای ما شد


وی با اشاره به اینکه فرمایش رهبری، نوعی تکلیف شرعی و قانونی در این زمینه برای ما ایجاد کرد و در این راستا، اصل بر افزایش همکاری است؛ گفت: از راس کار که ستادعالی است تا اعضاء و مدیران مسئول کانون ها باید این همکاری با بسیج را افزایش دهند.


شناخت دقیق از کارکردها و جایگاه مسجد


طاهریان در پاسخ به سئوال خبرنگار شبستان که "مهمترین رویکرد کانون ها برای احیاء کارکردهای حقیقی مسجد که منجر به مسجد طراز اسلامی شود" چه باید باشد؟ پاسخ داد: اولاً باید شناخت دقیقی از کارکردها و جایگاه مسجد داشته باشیم و دوم اینکه برای رسیدن به مسجد طراز اسلامی چه امکانات، ابزار و پیش نیازهایی لازم داریم؟

 

وی ادامه داد: مهمترین پیش نیاز برای این امر، نیروی انسانی است که در درجه اول ائمه جماعات را شامل می شود و پس از آن جوانانی که در کانون و بسیج درخشش ویژه ای دارند زیرا استفاده همه جانبه از این جوانان در محلات تحت سرپرستی امام جماعت باعث فعال شدن کارکردهای مسجد می شود.


این فعال فرهنگی کشورمان با اشاره به روحیه تنوع پذیری جوانان که می تواند هر یک را وارد رشته ای خاص کند، گفت: در این صورت همه سلیقه ها در همه حوزه ها وجود دارد و می توانند در یک کارکرد مسجد نقش آفرین باشند.


افزایش کمی کانون های مساجد، رشد کیفی را هم شامل می شود


وی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص افزایش کیفی کانونهای مساجد اظهار داشت: افزایش کمی را نباید جدای از افزایش کیفی دید زیرا تأسیس کانون به تنهایی کمی نیست بلکه کار کیفی هم هست و دلیل آن، این است که وقتی یک کانون شکل می گیرد باید حداقل در یک رشته فعالیت داشته باشد و تا ظرفیت های حداقلی نداشته باشد مجوز نمی گیرد و لذا در گام اول محفلی برای ارتقاء اطلاعات دینی می شود.


تربیت نیروی متخصص و متعهد؛ هدف گذاری اصلی در کانون های مساجد

 

طاهریان هدف گذری اصلی در کانونهای مساجد را تربیت نیروی متخصص و متعهد برای نقش آفرینی در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی دانست و افزود: وقتی رهبری بر اقتصاد مقاومتی تأکید دارند بخش مهمی از آن به فرهنگ سازی بر می گردد.


نقش خبرگزاری شبستان در رسیدن به مسجد طراز اسلامی

وی در پاسخ به آخرین سئوال که خبرگزاری شبستان چگونه می تواند به عنوان یک بازو در کنار کانون های مساجد به احیای کارکردهای حقیقی مسجد و در نهایت رسیدن به مسجد طراز اسلامی کمک کند؟ بیان داشت: شبستان باید گفتمان مسجد را بیش از پیش در جامعه فعال کند و در حوزه مسجد و فرهنگ دینی باید گفتمان سازی کند.


طاهریان ادامه داد: خبرگزاری شبستان باید کاری کند که مسجد را در همه اجزاء و مجموعه هایی که در نظام کار می کنند به شکل یک مطالبه عمومی در بیاید زیرا همه دستگاه ها به نوعی در ارتقاء جایگاه نماز و... می توانند نقش داشته باشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 351181

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha