مرکز هماهنگی پاسخگوی مجوزهای صادر شده از سوی سایر دستگاه ها نیست

حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که مرکز هماهنگی سال 89 در حمایت از موسسات تحت نظارت خود نیز با مشکل مواجه بوده است، گفت: هر سازمانی در برابر مجوزهای صادر شده خود باید پاسخگو باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی در نشست خبری تشریح برنامه های سال 90 مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور گفت: این مرکز چهار ماموریت مدیریت راهبری توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی، هماهنگی و گزارش دهی فعالیت های دستگاه های دولتی، مردمی و عمومی، هماهنگی تسهیل فعالیت های قرآنی دستگاه های تابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجام فعالیت های خاص تبلیغی و ترویجی را عهده دار است.

وی با اشاره به پی گیری های مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور برای ارتقای بودجه های قرآنی از دو سال پیش اظهار کرد: همسو با این تلاش سال گذشته نیم درصد از بودجه دستگاه های دولتی البته به شیوه اختیاری به فعالیت های قرآنی اختصاص یافت اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این امر بسنده نکرد و با ارسال نامه ای به رییس جمهور خواستار الزامی کردن تخصیص این بودجه شد.

 

الحاق الزامی کردن بودجه نیم درصدی به لایحه بودجه سال 90

حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که در نهایت معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری این امر را به لایحه بودجه 90 الحاق کرده است، تصریح کرد: بنابر گزارش های ارایه شده از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به مجلس نشان داده شد که دستگاه های دولتی نیازمند اختصاص بودجه ای بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان به نیازهای پایه ای مرتبط با قرآن هستند که اگر نمایندگان مجلس با طرح الزام بودجه موافقت کنند بسیاری از موانع برطرف می شود.

رییس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با ابراز خرسندی از تصویب طرح الزام بودجه نیم درصدی به فعالیت های قرآنی در جلسه دیروز مجلس بیان کرد: هنوز رقم قطعی این بودجه اعلام نشده اما حداقل 2 برابر سال گذشته افزایش می یابد که اگر برنامه ریزی های مناسب با این بودجه انجام شود، بستر یک انقلاب قرآنی در کشور فراهم می شود.

وی در بیان امتیازات این مصوبه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واگذاری مسئولیت نظارت بر تخصیص این بودجه به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری از دخالت بیش از 700 دستگاه در هزینه کرد این بودجه جلوگیری می کند از سوی دیگر با برنامه ریزی های کلان شورای توسعه فرهنگ قرآنی می توان این بودجه را به مسیر تحقق اهداف موردنظر هدایت کرد.

 

اختصاص 30 درصد از بودجه های الزامی به روستاهای کشور

وی از اختصاص 30 درصد از این بودجه های قرآنی به مناطق روستایی خبر داد و ابراز کرد: همسو با تلاش برای احیای جلسات سنتی قرآن و در پی همکاری با ستادعالی هماهنگی و نظارت با کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در چهار هزار روستای برخوردار از این کانون ها پایگاه قرآنی ایجاد می شود تا در دوره های عمومی و تکمیلی حداقل در پایان سال جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر تحت آموزش قرار گرفته باشند.

حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که حمایت های مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی ذیل 10 عنوان اعمال می شود، ادامه داد: تامین ساختمان موسسات قرآنی از طریق اجاره و یا رهن که در مراکز استان ها تا سقف 50 میلیون ریال، در شهرستان ها تا سقف 40 میلیون ریال و در شهرهای کوچک تا سقف 30 میلیون ریال را شامل می شود، نخستین شیوه حمایتی این مرکز است.

وی اعلام کرد: تجهیز موسسات بر اساس امتیاز آموزشی آنها، وسعت زیربنا و محرومیت منطقه فعالیت با تخصیص اعتباری در ردیف های یکصد، 50 و 30 میلیون ریالی نیز در راستای این حمایت ها صورت می گیرد.

 

10 هزار فعال قرآنی بیمه می شوند

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با اشاره به بیمه سه هزار فعال قرآنی در گذشته عنوان کرد: تلاش بر آن است سقف این تعداد تا 10 هزار نفر افزایش بیابد و دارندگان بیمه نیز در سال جاری از بیمه تکمیلی بهره مند شوند.

وی درباره دیگر حمایت های این مرکز از فعالیت های قرآنی کشور اظهار کرد: تجیهز اقلام فرهنگی موسسات با اعتبار پنج میلیون ریال به بالا، اعمال حمایت های آموزشی متناسب با شرایط موسسات تحت پوشش، حمایت از تولید محصولات قرآنی، انیمیشن و بازی های رایانه ای با محور کلام الله، خرید و توزیع مصاحف کیفی و مناسب و حمایت نرم افزاری و برنامه ای از موسسات برخوردار که نیازمند استفاده از تجارب مرکز می باشند حتی در عرصه بین المللی از دیگر حمایت های اعمالی وزارت ارشاد در ساحت مقدس وحی است.

حجت الاسلام محمدی درباره اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رهنمون کردن بودجه نیم درصدی دستگاه های دولتی به مسیر صحیح در سال گذشته تصریح کرد: مصوبه تخصیص این بودجه در نیمه دوم سال گذشته به دستگاه های دولتی ابلاغ شد که به دلیل عدم تجربه و ذهنیت خاص تنها آموزش و پرورش توانست اقدامات موثری در صرف این بودجه با راه اندازی مدارس قرآنی انجام دهد.

وی با بیان این مطلب که به دلیل وجود برخی ابهامات در صرف بودجه های هزینه ای دستگاه های دولتی برای فعالیت های قرآنی استفاده از این بودجه در سال جاری منتفی شده است، گفت: مصوبه ی مجلس سازوکاری را تدارک دیده که با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی بتوان این بودجه ها را در راستای تحقق اهداف به کار گرفت.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به وعده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انتشار یک میلیون نسخه قرآن به جای هر مصحف سوزانده شده در آمریکا بیان کرد: نظارت بر چاپ و نشر قران بر عهده سازمان دارالقرآن کریم و ترجمه آن بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و معاونت فرهنگی این وزارتخانه برای صدور مجوز نهایی، ترجمه های انجام شده از آیات وحی را به مرکز هماهنگی برای رفع اشکالات احتمالی ارایه می کند.

وی درباره همکاری مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی در راستای گسترش فعالیت های قرآنی در نظام آموزشی کشور ابراز کرد: خوشبختانه وزارت آموزش و پرورش به دو شیوه رسمی و غیررسمی در این مسیر گام های موثری برداشته است. اما به دلیل فقدان فعالیت های جدی مرتبط با این عرصه در نظام آموزش عالی کشور، ایجاد رشته های جدید قرآنی و بازنگری سرفصل های رشته های موجود در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: اما به دلیل کمبود بودجه های سال گذشته مرکز حتی موسسات دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در راستای تامین مخارج خود با بحران مواجه شدند؛ از سوی دیگر باید توجه داشت این وزارتخانه مسئول حمایت از موسسات دارای مجوز از سایر دستگاه ها نیست چون آنها نیز بودجه های خاص خود را دارند و در برابر  صدور مجوز باید حمایت های لازم را نیز اعمال کنند.

حجت الاسلام محمدی با ابراز گلایه از جوسازی های انجام شده علیه مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی خاطرنشان کرد: همزمان با این جوسازی ها مرکز با پی گیری های جدی و همکاری کمیسیون فرهنگی و فراکسیون قرآن و عترت (ع) مجلس شورای اسلامی، توانست طرح الزام تخصیص بودجه نیم درصدی دستگاه های دولتی به فعالیت های قرآنی را تصویب کند که این مهم چالش ها و مشکلات را نیز به مرور حل می کند.

شایان ذکر است، نشست خبری تشریح برنامه های سال 90 مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی یکشنبه، 11 اردیبهشت با حضور قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی و اصحاب رسانه های جمعی برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 35117

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha