به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، میعاد صادقی، رییس مرکز دانشپژوهان شاهد و ایثارگر در نشست خبری ظهر امروز که در این مرکز برگزار شد، گفت: با توجه به پیام مقام معظم رهبری در بزرگداشت و تکریم ایثار و فداکاری خانوادههای شهدا، جانبازان و آزادگان بر ماست که در هر فرصتی در صیانت و پاسداری این میراث کهن تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه باید استمرار و جاودانگی ایثار و فداکاری را در نسلها و قرنها ماندگار سازیم، افزود: با اعتراض بر این باور و با تأکید بر لزوم بهرهگیری از توانمندی و ظرفیت نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در جهت خدمترسانی به خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر با رویکرد ایجاد روحیه نشاط و فراهمآوردن شرایط خدمترسانی شایسته در راستای اعتلای فرهنگ ایثار طرح دیدار نخبگان و سرآمدان از خانوادههای شاهد و ایثارگر (آلاله) با مرکزیت مرکز دانشپژوهان و تشکلها پایهریزی کردهایم.
صادقی با بیان اینکه طرح آلاله در تلاش است تا مشکلات و نیازهای خانوادههای شاهد و ایثارگر را در مناطق محروم با بهرهمندی حداکثری از تواناییها و ظرفیت نخبگان و شاهد و ایثارگر همان استانها بررسی و شناسایی کند، اظهار کرد: تا در این راستا در جهت رفع مشکلات و کاستیها گام برداریم.
وی با بیان اینکه نخبگان جامعه شاهد و ایثارگر با حضور در مناطق محروم خدمترسانی میکنند، اظهار کرد: گروهی متشکل از پزشکان، دندانپزشکان، روانشناسان، حقوقدانان و جامعهشناسان در سه گروه 22نفره در مناطق محروم کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی حضور مییابند.
صادقی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به طرح تکاک اظهار کرد: خدمترسانی به خانواده شهدا و ایثارگران یکی از مأموریتهای اصلی سازمان اقتصادی کوثر به عنوان یک بنگاه اقتصادی عمومی و غیردولتی وابسته به بنیادشهید و امور ایثارگران است.
وی افزود: این سازمان با توجه به تنوع فعالیتهای اقتصادی خود در زمینههای مختلف تولیدی، خدماتی، ساختمانی، غذایی، صنایع معدنی، کشاورزی، بازرگانی، پولی و بانکی و ... از ظرفیت بسیار خوبی در تولید محصولات و ارایه خدمات برخوردار است.
وی با بیان اینکه این سازمان بر اساس اصول ابلاغی از طرف دفتر مقام معظم رهبری مبنی بر مطابقت امور اجرایی سازمان با سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و الزامات مرتبط آن گام برمیدارد، اظهار کرد: برونسپاری و واگذاری بخشی از این فعالیتهای اجرایی و استفاده مؤثر از مشارکتهای داخلی و خارجی، یک استراتژی عملیاتی در جهت تحقق اهداف، مدنظر است.
صادقی با بیان اینکه اشتغال و توانمندسازی جامعه ایثارگری همواره به عنوان یکی از دغدغههای جدی مسئولان نظام مطرح بوده است، اظهار کرد: برنامههای اجراشده در زمینه اشتغال و توانمندسازی خانواده معظم شهدا و ایثارگران به دلیل عدم پایداری و تأکید صرف بر استخدام در ارگانهای دولتی و دستگاههای اجرایی به دلیل محدودیتهای موجود آنچنان که باید موفق نبوده است.
وی در همین رابطه افزود: واگذاری بخشی از فعالیتهای اجرایی سازمان در قالب بنگاههای کوچک اقتصادی در جهت تکمیل زنجیرههای تولید محصولات شرکتهای تابعه ضمن ایجاد اشتغال پایدار برای این افراد باعث افزایش سهم سازمان در بازارهای هدف داخلی و خارجی است. در همین راستا سازمان اقتصادی کوثر طرح توسعه کارآفرینی و اشتغال خانواده شهدا و ایثارگران را با هدف توانمندسازی، توسعه کارآفرینی و اشتغال پایدار برای جامعه ایثارگری تبیین کرده که با همکاری مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر بنیادشهید و امور ایثارگران در مرحله عملیاتی است.
به گفته وی، در چارچوب این طرح در سراسر کشور کارآفرینان جامعه هدف متناسب با رشته فعالیتهای تخصصی توسط مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر شناسایی و ساماندهی شده و بنگاههای کوچک اقتصادی به صورت مشارکتی با سازمان اقتصادی کوثر با سهام حداقل 51 درصد جامعه هدف و حداکثر 49 درصد سازمان اقتصادی کوثر و شرکتهای تابعه تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه خط مشی اساسی سازمان اقتصادی کوثر مشارکت در سرمایهگذاری با کارآفرینان جامعه هدف با نیت عدم تصدیگری، کاهش ریسکهای سرمایهگذاری و کمک به رشد و توسعه بنگاههای کوچک اقتصادی جامعه ایثارگران است، تصریح کرد: در همین راستا از همه طرحها و پروژههای سرمایهگذاریشده پس از 2 تا 5 سال از زمان آغاز پروژه با واگذاری سهام به خانوادههای شهدا و ایثارگران از پروژه خارج میگردد و منابع کسبشده در سایر پروژهها در قالب طرح تکاک مصرف میشود.
به گفته رییس مرکز دانشپژوهان شاهد و ایثارگر، بیش از 10 هزار نفر از جامعه شاهد و ایثارگر طی طرح تکاک مشغول به کار میشوند.
پایان پیام/
نظر شما