به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شهرکرد،حسین گنجی، مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان چهارمحال وبختیاری،امروز(17اسفند)درجمع اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت بیست ویکمین سال روز تأسیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد،گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد به طور واقعی از بطن جامعه شکل گرفته وبا مصوبه شماره 302و در تارخ 12اسفند سال 1371شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را به صورت رسمی از سال 1372شروع کرد.
وی هدف اصلی از تشکیل کانون های مساجد،را نقش واقعی فرهنگی وتبلیغی مساجد دانست وافزود: با بهره گیری از امکانات ، تاسیسات و ظرفیت های که دستگاه های فرهنگی به ویژه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی وجود دارد می توان نهایت استفاده را دربرگزاری برنامه های فرهنگی انجام داد، که باید این ظرفیت ها در اختیار نوجوانان وجوانان خوش فکر در نقاط مختلف استان قرار بگیرد تا بتوانند استفاده کنند.
مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان چهارمحال وبختیاری تصریح کرد: شبکه عظیم کانونهای فرهنگی و هنری مساجدکشور،یکی از موثرترین و وسیع ترین مراکز فرهنگی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است، در طول 30سال گذشته توانسته خدمات شایانی را به جامعه ارائه کند و فصل مشترکی را در ساختار فرهنگی واجتماعی تعریف شده در مسجد ایفا نماید.
گنجی افزود: این نهاد مردمی با جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و افزایش سطح بصیرت و آگاهی آنها میتواند در راستای مقابله با جنگ نرم گامهای موثری بردارد.
وی تاکید کرد: با اهمیت قائل شدن و رعایت قوانین این نهاد اثر گذار است که می توان امیدوار بود به یک مسجد فعال وپویا، مسجدی که حضرت امام خمینی(ره)در افکار و اندیشه های الهی و ناب خود تعریف جدیدی با عنوان مسجد سنگر است، مسجد محل حرب است ارائه فرمودند.
وی در ادامه گفت: حرب صرفا به معنای یک حرکت نظامی که قوای متعددی در آن وضیفه دفاع یا حمله را داشته باشند نیست بلکه برای همیشه تاریخ انقلاب و نظام ما مسجد یک پایگاه تاثیر گذار بوده وخواهد بود.
گنجی اظهارداشت: اگر به غیر از این نهاد اثر گذار،شوراهای سیاست گزاری ،ستادهای رسیدگی به امور مساجد و هرنهاد دیگری هم شکل بگیرد،طرفیت مسجد آنقدر هست که هرکسی با ایفای نقش خود بتواند از این سنگر قدرتمند استفاده کند.
مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی چهارمحال وبختیاری با اشاره به فعالبودن بیش از 868 مسجد فعال در استان چهارمحال وبختیاری گفت: از این 868 مسجد فعال 345 کانون فرهنگی هنری راه اندازی وتجهیز شده است.
وی تعداد کانون های روستایی را 196باب و کانون های شهری را 147 باب عنوان کرد.
گنجی افزود: هدف برنامه پنجم توسعه اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی هدف گزاری برای رشد وتوسعه کانون ها عدد25درصد از مساجد فعال در روستاها است واین در حای است که خوشبختانه با نظارت ورسیدگی مسئولین این نهاد این عدد دوبرابر وحتی بیشتر تحقق یافته وعدد 57درصد نشان از این است که تعهد استان به برنامه پنجم توسعه کامل شده است.
وی با اشاره به کتابخانه های مستقر در مساجد استان گفت: کتابخانه ها به عنوان مراکز مطالعه ومرکز تفکر جوانان ونوجوانان به دو شکل کتابخانه های روباز و مجموعه ای در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول 57عنوان برنامه عمومی را از دیگر برنامه های کانون های مساجد عنوان کرد.
وی تعداد کانون های تخصصی مساجد را 22باب عنوان کرد وگفت: فعالیت های موجود بین این کانون ها شکل می گیرد وبین سایر کانون ها که کانون های تخصصی پژوهشی ، قرآن ونهج الباغه و... است توزیع می شود.
گنجی با اشاره به کسب رتبه اول کانون های مساجد استان در گروه سوم افزود: با کسب این رتبه انتظار از کانون فرهنگی هنری استان قابل قبول است.
حجت اسلام مراد یوسفی مسئول دبیرخانه کانون مساجد چهارمحال و بختیاری،هم در این نشست خبری، ضمن گرامیداشت بیست ویکمین سال روز تأسیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد،گفت: کانون های مساجد استان از ظرفیت و پتاسیل بالایی برای اجرای طرحها و برنامههای فرهنگی هنری برخوردارند که باید به صورت جدی از آن استفاده شود.
وی،احیاءکارکردهای واقعی مسجد ،اندیشه وعقایددینی جوانان دربرابرهجمه های فرهنگی را ازجمله اهداف شکل گیری کانون های مساجدبرشمرد.
پایان پیام/
نظر شما