به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر محمدرضا پورابراهیمی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش در نشست خبری مطالبی راجع به اهم مسائل اقتصادی کشور بیان کرد.
وی با بیان اینکه امروز کشور در شرایط ویژه اقتصادی به سر می برد و نیازمند بازنگری در موضوعات مهم اقتصادی است؛ تأکید کرد: باید متناسب با شرایط جدید موضوعات را مدیریت کنیم.
ساختار بودجه کشور دچار اشکال است
دکتر پورابراهیمی در خصوص ساختار بودجه کشور با اشاره به اینکه بودجه از "منابع" و "مسائل فعلی" تشیکل شده که در هر دو بخش دچار مشکل جدی هستیم؛ افزود: در بخش منابع، کل بودجه که اخیراً تصویب و نهائی شده بیشترین حجم منابع هنوز متوجه درآمدهای نفتی است.
وی گفت: در حالیکه بیش از 60 درصد بودجه وابسته به نفت است که طبق نظر کارشناسان، حداکثر سه دهه دیگر درآمدهای نفتی تمام است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با افزودن اینکه 20 درصد بودجه از فروش دارایی های مشمول اصل 44است؛ خاطرنشان کرد: تنها20 درصد درآمدهای کشور از درآمدهای مستمر و پایدار است در حالیکه باید اینها برعکس شود و اگر روزی در کشور 80 درصد درآمدهای مستمر شود آن وقت می توان در برابر تحریم ها ایستاد.
نسبت معکوس هزینه های عمرانی و جاری کشورمان نسبت به کشورهای توسعه یافته
وی با تصریح به اینکه این وابستگی شدید به درآمدهای نفتی باعث فشار در سال گذشته شد؛ ادامه داد: متأسفانه در بخش مصرف هم مشکل داریم زیرا حدود 80 درصد بودجه کشور هزینه های جاری و 20 درصد هزینه های عمرانی است در حالیکه در کشورهای توسعه یافته برعکس است و 80 درصد هزینه ها در این کشورها، عمرانی است.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید نگاه جدیدی به اقتصاد کشور کرد؛ افزود: دشمن تمام تمرکز را روی فروپاشی اقتصاد ما قرار داده و باید با جهاد اقتصادی در برابر آن ایستاد اما این سئوال مطرح می شود آیا می توان در عرصه جهاد اقتصادی بر دشمن غلبه کرد؟ با اتکاء به چه فاکتورهایی؟
وی در همین رابطه تصریح کرد: امروز رهبری، کلید واژه ای تحت "اقتصاد مقاومتی"مطرح کردند و با وفاقی که همه قوا در این زمینه دارند، فضای جدیدی شکل گرفته است.
پایه های اقتدار در عرصه جهاد اقتصادی/نیروی انسانی، بزرگترین ظرفیت
دکتر پورابراهیمی پایه های اقتدار در عرصه جهاد اقتصادی را مورد توجه قرار داد و گفت: ما ظرفیت های بسیار بزرگی داریم که نیروی انسانی بزرگترین آن است.
وی مواهب طبیعی خدادادی اعم از نفت و سنگ آهن و دریا و جنگل و کویر و... در کنار فضای آرام و همدلی که بتوان در یک آرامش و امنیت پایدار کار کرد را از دیگر پایه های اقتدار در این عرصه دانست و گفت: امنیت سیاسی کشور که در پرتو نظام ولایت فقیه در کشور ایجاد شده است.
آثار خیزش علمی کشور در اقتصاد
دکتر پورابراهیمی با اشاره به نیروی انسانی فعال در کشور و ذکر این نکته که خیزش بزرگ علمی در کشور آغاز شده است؛ تصریح کرد: علم در دهه آینده آثار خود را در اقتصاد نشان می دهد و بر اساس ارزیابی های علمی دنیا متوجه می شوید چه اتفاقی افتاده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع مهم اقتصاد دانش بنیان مورد تأکید مقام معظم رهبری، با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان یعنی رهایی از فروش درآمدهای کشور و رفتن به سمت درآمدهای پایدار؛ اظهار داشت: امروز باید توان علمی را محور اصلی فعالیت های مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان است، قیمت گذاری کنیم.
کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد، یکی از محورهای اقتصاد دانش بنیان
عضو شورای عالی بورس کشور کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد را یکی از محورهای اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و با بیان اینکه باید اجازه دهیم بخش خصوصی جایگزین شود، اظهار داشت: واگذاری های کنونی به بخش خصوصی، واگذاری محتوایی نیست که دولت به مفهوم واقعی دخالت خود را در بنگاه های اقتصادی به حداقل برساند.
وی تأکید کرد: دولت ها باید سیاستگذاری اقتصادی انجام دهند در حالیکه امروز ما شرکت ها را به بخش خصوصی واگذار می کنیم اما دولت به روش غیرمستقیم ورود می کند و این انتقاد به دولت وارد است.
دکتر پورابراهیمی با تأکید بر اینکه باید به اقتصاد دانش بنیان هم نگاه استانی داشت و هم نگاه ملی، گفت: برای ما جای تأسف است که در یک دانشگاه که اسم آن را نمی آورم، 20 سال دکترای رشته ای تربیت شده که در حوزه استفاده از آن علم گام بر نمی دارد.
وی پس از این توضیحات راجع به اقتصاد دانش بنیان، تولید ملی را از دیگر کلید واژه های اصلی اقتصاد مقاومتی نام برد و اذعان داشت: همچون جنگ نظامی، در این جنگ اقتصادی هم این تهدیدها تبدیل به فرصت بزرگ برای کشور خواهد شد.
توان بی نظیر نظامی، خروجی مجاهدت 8 ساله جوانان غیرتمند ایرانی
دکتر پورابراهیمی با یادآوری اینکه در جنگ نظامی دیدیم که با کمترین امکانات که دشمن فکر می کرد 7 روزه تهران را بگیرد اما جوانان غیرتمند ما با دست خالی جلوی دشمن ایستادند و در خرمشهر جنگیدند؛ ادامه داد: خروجی آن مجاهدت ها پس از 8 سال، این شد که هواپیمای فوق سری آمریکا را در خاک ایران به زمین نشاندند و موشک های دوربرد که مدیون شهدایی چون تهرانی مقدم است، ساخته شد.
وی با اطمینان بخشی به اینکه به فضل الهی و با همدلی مسئولین، سالهای آتی سالهای رونق اقتصادی کشور خواهد بود، گفت: امروز رسالت شما اصحاب رسانه هم سنگین است که باید به توده های مردم بگوئید تا سرانه مصرف انرژی در کشور ما در مقایسه با کشورهای توسعه اروپایی دو و نیم برابر است.
ایجاد فضای مثبت در جامعه برای طرح هدفمندی یارانه ها
دکتر پورابراهیمی با اشاره به اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها از 93 تأکید کرد: همه باید دولت را کمک کنند و فضای مثبتی ایجاد کنیم زیرا دولت تمام موارد قانونی طرح را در دستور کار قرار داده است.
وی در تکمیل این بخش از سخنانش با شاره به اختصاص یارانه به دهک های پایین، یادآور شد: طرح هدفمندی یارانه ها در 25 کشور دنیا انجام شده که در 18 کشور بر اساس میزان درآمد افراد بوده است.
اختصاص 10 میلیارد تومان به بخش تولید در سال آینده
نماینده مردم کرمان و راور با اشاره به اختصاص 10میلیارد تومان به بخش تولید در سال آینده که توسط دولت انجام می شود؛ افزود: چشم انداز آینده اقتصادی کشور، بسیار مثبت و سرافرازی نظام جمهوری اسلامی را در جنگ اقتصادی می بینیم.
وی در خصوص سئوالی مبنی بر اینکه چگونه نسبت هزینه های جاری و عمرانی کشور را معکوس کنیم؟ پاسخ داد: یکی از راه های آن کوچک کردن دولت است به معنای آنکه دولت باید سیاست های واردات و صادرات داشته باشد نه شرکت های واردات و صادرات و علاوه بر این، بخشی از خدمات دولت باید واگذار شود.
عدم شفافیت اطلاعات اقتصادی، یکی از مشکلات اقتصادی کشور
وی در بخش پایانی سخنانش، یکی از مشکلات اقتصادی کشور را بحث عدم شفافیت اطلاعات اقتصادی دانست و گفت: در کشورهای توسعه یافته، نظام جامع اطلاعاتی اعم از خانوارها و هم بنگاه ها موجود است و بدون این نظام نمی توان گام اقتصادی برداشت.
دکتر پورابراهیمی با بیان اینکه اطلاعات اقتصادی خیریه های کشور مشخص نیست در حالیکه آنها میلیاردها تومان درآمد دارند اما یک بار هم صورت های مالی را مطرح نکردند؛ گفت: در مرکز پژوهش های مجلس خواستیم گزارشی با موضوع صورت های مالی خیریه ها منتشر شود.
جهاد اقتصادی یعنی تحول در حوزه هایی که شفاف عمل نکردیم
وی افزود: ما دو تا سئوال داریم: اول اینکه خیریه ها در کشور چرا صورت های مالی خود را افشا نمی کنند؟ و دوم: چرا مردم نباید بدانند سرمایه یک خیریه و... چه حدی است؟ و مگر خیریه نیستند پس لیستی از خیرات را بدهند تا مردم ببینند.
دکتر پورابراهیمی با اشاره به اینکه در دنیا هیچ نهاد خیریه ای نیست که صورت های مالی را منتشر نکند؛ تصریح کرد: جهاد اقتصادی یعنی تحول در حوزه هایی که در آن شفاف عمل نکردیم و لذا باید یک فکری برای این عدم شفافیت اطلاعات اقتصادی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما