به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدیمحلاتی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در نشست تخصصی "تاریخ شفاهی ایثار و شهادت" گفت: هر حادثهای که در جهان رخ داده است باید بازگو شود.
وی افزود: تمامی حوادث حتی رسالت خطیر پیامبران نیز نیازمند یادآوری و تکرار است تا به نسلهای آینده منتقل شود. نقش تداومی و حفظ یادگارها یک وظیفه عمومی است.
حجت الاسلام شهیدی اظهار کرد:تمامی روزها و ایام متعلق به خداست، اما در این میان روزهایی وجود دارند که از ویژگیهای برجستهای برخوردار هستند، یکی از بزرگترین روزها که خداوند در قرآن نیز به آنها اشاره کرده، روز نجات یک ملت است. این روزها باید یادآوری شده و سینه به سینه به نسلهای بعدی منتقل شوند.
وی افزود: تشریح عملکرد حضرت زینب(س) در زمینه بیان واقعیات حادثه کربلا، اظهار کرد: ترفند آنان که در جریان کربلا سعی داشتند امام حسین(ع) را نامسلمان و از دین خارج شده جلوه دهند، با افشاگریها و بیانات حضرت زینب(س) در کوفه و شام، نقش بر آب و حقایق برملا شد.
وی بیان کرد: اکنون وظیفه ماست که با استفاده از همین ابزار نسبت به جمعآوری، ثبت و انتشار آثار و ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حوادث رخ داده در آن سالها را به نسلهای بعدی منتقل کنیم تا هیچ گونه شبههای در این زمینه باقی نماند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با بیان اهمیت برگزاری همایشهای متعدد در زمینه ثبت تاریخ شفاهی ایثار و شهادت، عنوان کرد: امروزه اگر میخواهیم تاریخ انقلاب و دفاع مقدس را به آیندگان منتقل کنیم، برگزاری چنین نشستهایی ضروری است تا فرهنگ مبارزات انقلاب و دفاع مقدس ماندگار شوند. بدین وسیله است که نقش امام(ره) و رهبری و همچنین جانفشانی مردم و رزمندگان بهتر به نسل آینده منتقل میشود.
وی با بیان اینکه باید در زمینه ثبت و بیان این خاطرات و ارزشها از هر ابزاری به ویژه از هنر استفاده کرد گفت: چراکه هنر در بیان حقایق و حوادث بسیار توانا است و ساخت یک فیلم میتواند به اندازه سالها تلاش در زمینه ترویج ارزشهای ایثار و شهادت در بیان حقایق رویداد دفاع مقدس اثرگذار باشد. همانطور که در چند سال گذشته نیز این گفته به اثبات رسیده است.
حجتالاسلام شهیدیمحلاتی با بیان اینکه بحثهای زیادی در مورد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میشود، اما هستند کسانی که نتوانستهاند آنطور که باید این حوادث را لمس کنند، اظهار کرد: نیاز است از طریق نوشتار و گفتار به ویژه با زبان هنر، حوادث انقلاب و جنگ را منتقل کنیم؛ زیرا هنر، چنین مقولهای را ماندگار میکند.
وی با اشاره به اهمیت دیدار با خانوادههای هدف عنوان کرد: خانوادههای شهدا و ایثارگران، سرمایههای جاودان و ارزشمندی هستند که در دیدار با آنان نکاتی کشف میشود که انسان را مبهوت میکند. والدین شهدا گنجینهای از خاطرات هستند که باید آن را استخراج و به درددل آنها گوش کرد.
وی یاد آور شد: در طول تاریخ، تاریخنویسان به دلیل وابستگی به دولت، معمولاً حقایق را باب میل سران کشور نوشته و مردم در تدوین این تاریخ نقش نداشتهاند؛ بنابراین باید نقش مردم در بیان تاریخ پررنگتر شود.
پایان پیام/
نظر شما