به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، امروز(17 اسفند) در گردهمایی مدیران کل حفاظت محیط زیست استانها که در شهرستان انزلی برگزار شد، با بیان اینکه امروزه محیط زیست با دشواریهای زیادی دست و پنجه نرم میکند، گفت: محیط زیست مشکلات پیچیدهای دارد و مدیریت منابع آب و انرژی از نقاط ضعف رویکردها و سیاستهای کشور بوده که باید به دور از مناقشات فردی و با استفاده از اقتصاد مقاومتی حل شود.
وی ادامه داد: مدیریت ضعیف بر خاک، آب و انرژی در 8 سال گذشته موجب آسیب رساندن به ذخایر ظرفیتهای زیستی کشور شده است.
ابتکار با بیان اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی همراه و همگام با توسعه پایدار است، افزود: محیط زیست مقولهایی مهم در اقتصاد مقاومتی است وبدون توجه به ظرفیتهای زیستی و مدیریت صحیح، دستیابی به توسعه پایدار امکان پذیر نیست.
وی تاکید کرد: باید برنامهها و سیاستهای ملی به ویژه در بحث محیط زیست مبتنی بر این رویکرد باشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کشور نیازمند توسعه مدیریت شده و تنظیم شده است، گفت: توجه به مقوله محیط زیست در راس تصمیم گیریها، مهمترین مولفه مدیریت توسعه این است چراکه با این نوع رویکرد با حداقل عوارض و برداشت از منابع پایه مواجه میشویم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از طبیعت کشورمان بهره کشی 3 تا 3.5 برابری داریم، اظهار کرد: همین بهره کشیهای نامناسب باعث شده تا بیشتر از توان زیستی رد پای اکولوژیک از خود برجا گذاشتهایم.
ابتکار با بیان اینکه دولت دکتر روحانی نگاه روشنی به مقوله محیط زیست دارد، اذعان کرد: رئیس جمهور در برنامه تبلیغاتی خود اقتصاد سبز را یکی از مهمترین مولفهها اعلام کرد که همان نگاه اقتصاد مقاومتی است تا هزینههای تحمیلی به طبیعت کاهش یابد و همین کاهش موجب توسعه پایدار میشود.
وی اظهار امیدواری کرد: با همراهی دولت، مجلس و قوه قضاییه، رسانهها و نهادهای مدنی و شوراهای اسلامی بتوانیم بحران محیط زیست را به سلامت پشت سر بگذاریم و بکوشیم سایه شوم تخریب و خشکسالی را از کشور رفع و فضای سالم کار، تلاش و رشد اقتصادی را فراهم کنیم
ابتکار با بیان اینکه ارزیابی زیست محیطی برای ما بسیار کلیدی است و با اتکا به آن میتوانیم مشکلات گذشته را برطرف کنیم، اذعان کرد: حل معضلات و کاهش آلودگیهای رودخانهها و مدیریت پسماند کشور از مشکلات اساسی گیلان است که موجب عدم توسعه پایدار در استان شده و همین آلودگی هوای کلانشهرها هزینههای درمانی زیادی را به شهروندان تحمیل میکند.
وی تاکید کرد: نگاه کلان و راهبردی نسبت به محیط زیست که هم اکنون در کشور شاهد آن هستیم اتفاق میمونی است و اقدامات خوبی در بخش شهرها و مقابله با گرد و غبار اتفاق افتاد و به زودی لایحه هوای پاک را به مجلس ارائه میدهیم.
معاون رییس جمهور در ادامه ارزیابی زیست محیطی طرحها را روشن کننده مسیر توسعه خواند و گفت: ارزیابی زیست محیطی یک برنامه اجرایی برای کاهش عوارض و آثار مخرب طرح در محیط زیست است.
وی، حفاظت از منابع آب و رودخانهها را از رویکردهای سازمان دانست و افزود: طرح ایجاد مسیر سبز و ساحل پاک گام اول در شروع این حرکت است که استانداران شش استان تفاهمنامه آن را امضاء کردند تا کار مدیریت پسماند را به ویژه در استانهای ساحلی به ویژه گیلان را حل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما