به گزارش خبرنگار شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در اختتامیه بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی گفت: نقش رسانهها و مطبوعات در آگاهیبخشی و ارتقای سطح فرهنگ، شفافسازی و سالمسازی جامعه، مقابله با فساد و تعمیم نظارت اجتماعی بر هیچکس پوشیده نیست و مطبوعات کشور ما با گسترهای که دارند تلاش میکنند این نقش را به خوبی ایفا کنند.
به گفته جنتی، در بیستمین دوره جشنواره مطبوعات تعداد و کیفیت شرکتکنندگان و آثار قابل اعتناست و تعدادی از اصحاب رسانه حرفهای در این دوره شرکت کردهاند.
وی بیان کرد: سیاستی که وزارت ارشاد بر اساس رهنمودهای رییسجمهور دنبال میکند بحث پاسداری از آزادی مطبوعات در چهارچوب قانون اساسی و قانون مطبوعات است، تلاش شده تا جایی که قانون اجازه میدهد اصحاب قلم بتوانند تفکرات و دیدگاههای خود را در سطح مطبوعات بیان کنند.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد تلاش کرده در چهارچوب قانون و به دور از سلیقههای شخصی عمل کند، عنوان کرد: در هیئت نظارت بر مطبوعات دولت از مجموع 7 عضو 2 عضو دارد که در آنجا تصمیمات بر اساس اکثریت است.
جنتی با بیان اینکه در این مدت چندین جلسه با مدیران مسئول و سردبیران مطبوعات داشتم، ادامه داد: در این جلسات در زمینههای مختلف، گفتوگو و تبادل نظر داشتیم و تلاش ما این بوده که به قانونگرایی، اصلاح فرهنگ عمومی و پرهیز از برخوردهای جناحی دعوت کنیم زیرا معتقدیم رسانه نقش عظیمی در آگاهیبخشی و روشنسازی افکار عمومی دارد.
وزیر ارشاد با اشاره به تصویب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سال 88 گفت: آییننامه این قانون تهیه شده که در صورت تصویب میتواند برای اصحاب مطبوعات راهگشا باشد.
به گفته جنتی، احترام به حقوق شهروندی و پاسداشت نقش رسانهها که همواره به آن تاکید شده به معنی الحاد و اباحهگری نیست بلکه توجهدادن به حقوقی است که در قانون اساسی به همه شهروندان با گرایشهای مختلف داده شده است.
وی اظهار داشت: احترام به اصول و اعتقادات، روزآمدکردن قوانین، کاهش تصدیگری دولت، حمایت از فعالیتها و تشکلهای صنفی، اعتماد به رسانهها و روزنامهنگاران و به رسمیت شناختن حقوق آنها و خودداری از امر و نهیهای حاکمیتی از موارد مورد تاکید ماست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعداد کل نشریات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری در ایران را 6 هزار و 284 اعلام کرد و افزود: شش هزار و 106 نشریه، 39 خبرگزاری و 139 پایگاه اطلاعرسانی داریم که همه آنها دارای مجوز هستند و برای بقیه نیز ضربالعجلی به منظور تهیه مجوز تعیین کردیم.
جنتی خاطرنشان کرد: 3571 نشریه به طور مستمر در چهارچوب روزنامه، فصلنامه و هفتهنامه منتشر میشوند و در دولت یازدهم تاکنون 472 مجوز برای مطبوعات و نشریات صادر شده است.
توقعات اصحاب رسانه از دولت مسئله دیگری بود که جنتی به آن اشاره کرد و گفت: دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، بسیاری از مطبوعات با بودجه دولتی یا عمومی اداره میشوند و بخش خصوصی در رقابت نامتعادل با آنها قرار میگیرد و ما تلاش میکنیم در پرداخت یارانه این مسئله را لحاظ کنیم.
رفع برخی مشکلات در خصوص مالیاتها با وجود معافبودن مطبوعات از مالیات، توسعه زیرساختهای رسانههای در خصوص صنعت چاپ و کاغذ، آموزش فناوریهای مخابراتی و چاپ که مورد انتظار مطبوعات است و حمایت از توسعه فضای مجازی و همراه کردن سایر دستگاههای حاکمیتی از دیگر مواردی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما