ظریف در سرزمین چشم بادامی ها چه کرد؟

خبرگزاری شبستان: وزیر امور خارجه کشورمان روزهای گذشته میزبان چشم بادامی های شرق دور بود و در این سفر خود به ملاقات و دیدارهای مفصلی هم پراخت.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بامداد سه شنبه هفته گذشته راهی توکیو شد و دو روز را در ژاپن اطراق کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به ژاپن با نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد. شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در این دیدار با ابراز امیدواری نسبت به گسترش مناسبات، مراتب استقبال و علاقه مندی کشورش برای تقویت همکاری های دوجانبه را ابراز نمود. نخست وزیر ژاپن با اشاره به ملاقات خود با دکتر روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، اظهار داشت که موضوعات و توافقات به عمل آمده در آن ملاقات از جمله در زمینه محیط زیست و مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار دارد.

وی با استقبال از توافق اولیه هسته ای بین ایران و 1+5 ابراز امیدواری کرد این موضوع به طور نهایی حل و فصل شود. نخست وزیر ژاپن با اشاره به سابقه کشورش در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ، و آمادگی توکیو برای انتقال تجربه و همکاری را ابراز نمود.

دکتر محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه هم در این ملاقات روابط دو کشور را دیرینه و خوب ارزیابی و تصریح کرد: تهران برای روابط خود با توکیو اهمیت زیادی قائل است.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تاکید بر جدیت ایران برای دستیابی به توافق نهایی هسته ای، گفت: تهران بر اساس اراده سیاسی و با حسن نیت این موضوع را پیش می برد.

دکتر ظریف نقش ژاپن در تقویت روند اجرای توافق ژنو و همچنین همکاری های آینده دو کشور در حوزه هسته ای را مورد توجه قرار داد و ابراز امیدواری کرد همکاری در حوزه های نفت و گاز و محیط زیست نیز بیش از گذشته توسعه یابد.

وزیر امور خارجه در این ملاقات عزم ایران بر اجرای توافق ژنو و حسن نیت برای رسیدن به توافق نهایی را ابراز داشت.

در ادامه این سفر ظریف با همتای ژاپنی خود نیز دیدار و گفتگو داشت و پس از این دیدار طرفین بیانیه ای مشترک صادر کردند.

دکتر ظریف و فومیو کیشیدا وزرای امور خارجه ایران و ژاپن عصر روز چهار شنبه در توکیو مناسبات دو کشور در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند. در این مذاکرات مواضع دو کشور در مورد تحولات منطقه ای و بین المللی هم مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.

دکتر ظریف در این ملاقات ضمن تشریح دیدگاههای تهران نسبت به مذاکرات هسته ای، ابعاد فعالیتهای صلح آمیز هسته ای کشورمان را تبیین کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان روابط تهران و توکیو را نزدیک، خوب و با سابقه طولانی خواند و اظهار داشت: این روابط برای تهران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و امیدواریم مناسبات به نفع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.

دکتر ظریف ابراز امیدواری کرد: همکاریهای دو کشور در ابعاد منطقه ای و بین المللی در جهت تقویت صلح و امنیت جهانی به خوبی پیش برود.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مذاکرات هسته ای تاکید کرد: ما نسبت به حرکتی که آغاز کرده ایم، بسیار جدی هستیم و جمهوری اسلامی ایران برمبنای اراده سیاسی، پایان دادن به یک بحران غیرضروری را دنبال کرده و بر همین مبنا مسیر مذاکرات جامع و گام نهائی را پیگیری می کند.

وی تصریح کرد: رفع نگرانی از نظر ما بحث مهمی است چرا که مردم ایران نسبت به مواضع غرب در موضوع هسته ای بسیار نگران بوده و بی اعتماد هستند.

دکتر ظریف و همتای ژاپنی اش ضمن تبادل نظر در خصوص آخرین تحولات سوریه، افغانستان و تحولات خاورمیانه تداوم مشورت و تبادل نظر را مورد توافق قرار دادند.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: امنیت خلیج فارس و ثبات و آرامش منطقه و روابط خوب با همسایگان از اولویت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه این سفر راهی اندونزی شد و در ابتدای سفرش به جاکارتا با همتای اندونزیایی اش پای میز مذاکره نشست.

در این مذاکرات دو طرف پیوندهای مستحکم تهران و اندونزی و مشترکات فراوان و وجود فرصتها و حوزه های متعدد و همچنین افزایش رایزنی در موضوعات بین المللی برای تقویت صلح و امنیت جهانی را مورد تاکید قرار دادند.

وزرای خارجه ایران و اندونزی در مذاکرات روز جاری روند همکاریهای اقتصادی دو کشور ازجمله فعالیت کمیسیون همکاری مشترک اقتصادی و کمیته های مختلف فعال در حوزه های تجاری ، فرهنگی ، علمی و گردشگری را مورد بررسی قرار داده و با ابراز خرسندی از زمینه ها و حوزه های متعدد مورد علاقه طرفین و روند رو به گسترش همکاریها ،لزوم تنظیم برنامه جدید و سازوکار جامع برای تسریع در اقدامات و رفع موانع به منظور شتاب بخشیدن به روند جاری را از ملزومات مناسبات در دوره جدید همکاری برشمردند.

آقایان دکتر ظریف و مارتی ناتالگاوا با تاکید بر ایجاد فرصتهای جدید متناسب با ظرفیتهای موجود افزایش تماسها و مشورت های منظم میان دو کشور را مورد تفاهم قرار دادند.

دکتر ظریف و همتای اندونزیایی در این مذاکرات تشکیل دو کارگروه، گفتگوهای کنسولی و حقوق بشر میان دو کشور را مورد توافق قرار دادند و متعاقب مذاکرات بعمل آمده پیرامون تحولات بین المللی و منطقه ای از جمله اوضاع سوریه ، بحران اوکراین ، اوضاع منطقه آسیای شرقی نیز تبادل نظر کردند. دو طرف با تاکید به حل و فصل مسالمت آمیز بحرانها ، استفاده از زور را رد نموده و انجام گفتگو و اتخاذ دیپلماسی را تنها راه حل برشمردند. وزیر امور خارجه اندونزی با اعلام مواضع صریح کشورش از استفاده صلح آمیز کشورها از انرژی هسته ای مواضع ثابت اندونزی در حمایت از جمهوری اسلامی ایران و استقبال از مذاکرات جاری میان ایران و 1+5 مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین طی شرکت در یک مناظره تلویزیونی پیرامون تحولات جهان اسلام ،رویکرد جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هسته ای تعاملات میان کشورهای اسلامی و تحولات منطقه ای را تشریح کرد . دکتر ظریف متعاقب آن در یک کنفرانس مطبوعاتی اختصاصی به سوالات رسانه های اندونزیایی و خارجی پاسخ دادند.

یکی دیگر از مقامات اندونزیایی که میزبان ظریف بود رئیس جمهور این کشور بود.

دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ملاقات با سوسیلیو بامبانگ یودیونو رئیس جمهور اندونزی، ضمن ابلاغ پیام دوستی دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان به رئیس جمهور اندونزی، پاسخ کتبی‌ آقای دکتر روحانی به دعوت رسمی‌ همتای اندونزیایی برای سفر به اندونزی را به آقای یودیونو تسلیم کرد.

دکتر ظریف در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت روابط دو کشور افزود: هیچ مانعی بر سر گسترش همه جانبه روابط تهران - جاکارتا وجود ندارد.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: تهران معتقد است بر پایه اشتراکات بسیار زیاد موجود، ما می‌‌توانیم در سطوح مختلف منطقه‌ای و بین المللی فعالیت داشته باشیم و از ظرفیت دو کشور مهم جهان اسلام برای کمک به تقویت وحدت اسلامی و حل مشکلات مسلمانان از جمله
فرقه گرایی و افراطی گرایی بهره برداری نماییم.

دکتر ظریف همکاری‌ها در حوزه‌های پتروشیمی، نفت و گاز را خوب و رو به توسعه بر شمرد و بر ضرورت تقویت سرمایه‌گذاری و همکاری‌های بانکی‌ بین دو کشور تاکید کرد.

آقای یودیونو رئیس جمهور اندونزی نیز در این ملاقات تاکید کرد: روابط دو کشور رو به پیشرفت است و فرصت‌های زیادی داریم که باید شناخته شود. وی با اشاره به دعوت بعمل آمده از سوی دکتر روحانی‌ برای سفر به اندونزی، این سفر را نقطه عطفی در همکاری‌های آتی دو کشور بر شمرد.

رئیس جمهور اندونزی نقش اندونزی و ایران برای کمک به حل و فصل بحران‌ها و مشورت و همکاری بیشتر دو کشور را مهم توصیف کرد.

ظریف هنوز وارد تهران نشده است.

پایان پیام/

کد خبر 350671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha