حوزه های علمیه درتدوین نظام علمی،فکری،عقلی،سیاسی نقش آفرینی می کنند

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام مسعودی حوزه های علمیه را موثر درتدوین نظام علمی، فکری، عقلی و سیاسی دانست و گفت: واکاوی ویژگی های اخلاقی و معنوی عالمان دین مهمترین پیش نیاز ترسیم موقعیت مطلوب اخلاقی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی مسعودی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، صبح امروز(15اسفند) در همایش تجلیل از مقام شامخ علمی فقیه ژرف اندیش حضرت آیت الله علی علمی اردبیلی، اظهار داشت: سرشت خاکی انسان همواره او را به عالم خاکی و عالم قدسی انسان او را به عالم معنا می خواند.


وی نهاد کمال جوی انسان را عاملی برای رفتن به سوی ملکوت دانست و افزود: در این راه رسولان مشعل فرا روی انسان ها هستند تا در پرتو انوار کلامشان آیینه جان آدمی را صیقل دهند.


حجت الاسلام مسعودی با اشاره به اینکه اولیاء و نبی مکرم اسلام هر یک به عنوان کلمه طیبه واسطه فیض حق تا رسیدن به این مقام ملکوتی هستند، گفت: امروز حضرت مهدی(عج) قافله سالار این حرکت عظیم است.


وی ادامه داد: حوزه های علمیه در پرتو چنین انوار تابناکی در طول تاریخ با روح انسان ها عجین گشته و جلوه های خداوندی را به روی آدمیان گشاده است.


رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه حوزه های علمیه کانون تربیت انسان ها بوده و مردان خود ساخته ای در مکتب زهد ناب اسلامی این حوزه ها پرورش یافته اند، بیان کرد: در این میان روحانیت شیعه که پیشرو دعوت عالمان دین بوده اند خود را موظف به منطبق ساختن آموزه ها بر مبنای الگوهای نبوی و اهل بیت دانسته اند.


وی برای حوزه های علمیه دو وظیفه آموزشی و پرورشی را قائل شد و بیان کرد: در طول تاریخ در برابر همه مسلمان ها، حاکمان، اقشار مختلف مردم، محرومان، جوانان و حتی پیروان دیگر ادیان حوزه های علمیه خود را مسئول نقش آفرینی در صحنه های اجتماعی دانسته است.


حجت الاسلام مسعودی با بیان این مطلب که حوزه های علمیه در تدوین نظام علمی، فکری، عقلی و سیاسی نیز برای نسل جوان دخیل بوده اند، گفت: تربیت اخلاقی و معنوی نیز برای حوزه های علمیه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


وی با اشاره به اینکه واکاوی ویژگی های اخلاقی و معنوی عالمان دین مهم ترین پیش نیاز ترسیم موقعیت مطلوب اخلاقی و حرکت به سوی آن به شمار می رود، ابراز کرد: در این میان شخصیتی همچون آیت الله علی علمی اردبیلی از نظر علمی؛ متفکری صاحب نظر و از نظر اخلاقی ممتاز و شناخته شده است.


رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی وجود عالمان دین را در تولید و تحول علوم تاثیرگذار دانست و اذعان کرد: آیت الله علی علمی اردبیلی نه تنها به جهت نوآوری علمی و تولید دانش برجسته بود بلکه برخورداری از نفوذ معنوی و ایجاد نخبه پروری نیز ایشان را ممتاز کرده بود.


بنابرگزارش شبستان در ادامه سید مهدی واعظ موسوی، خطیب برجسته کشوری، با اشاره به اینکه آیت الله علی علمی اردبیلی اهل وفاق بود و دارای کرامت نفس، گفت: وقتی اندیشه ها را ریشه یابی کنیم مشاهده خواهیم کرد که این خصلت ریشه در خانواده ها دارد.


وی تشویق دیگران را از دیگر ویژگی های آیت الله علی علمی اردبیلی دانست و بیان کرد: متاسفانه بسیاری از افراد وجود دارند که دیگران را نصیحت می کنند و این اقدام بوی فخرفورشی و کبر را می دهد.


پایان پیام/

کد خبر 350195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha