خشکسالی و فقر آبی گلستان پشت درختان سبزش پنهان شده است

خبرگزاری شبستان: عضو مرکز تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی گلستان گفت: خشکسالی و فقر آبی گلستان پشت درختان سبزش پنهان شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، محمد اسماعیل اسدی، عضو مرکز تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی گلستان، امروز (14 اسفند) در نخستین همایش ملی بهینه سازی مصرف آب گفت: برای پیشگیری از ادامه این خشکسالی باید با بکارگیری اصول علمی و مدیریتی در تطابق با این موضوع پیش رفت.


وی با مقایسه تغییرات بارندگی طی سالها گذشته، خاطرنشان کرد: بارندگی در (سال 91) 4/418 میلی متر، (سال 92) 6/412 میلی لیتر و امسال 2/204 میلی متر بوده است.


بیش از 92 درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است
اسدی با بیان اینکه در دنیا بیش از 70 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی و سهم آب های صنعتی و آب شرب بسیار ناچیز است، افزود: این مقدار در خاورمیانه 90 درصد و در استان ما بیش از 92 درصد مصرف در بخش کشاورزی است.


عضو مرکز تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی گلستان اظهار داشت: آب مصرفی در این بخش، آب شیرین است که با این حجم بالا از مصرف، حتی اگر راندمان مصرف 30 الی 40 درصدی هم داشته باشیم، بازهم تلفات آب را خواهیم داشت.


اسدی تصریح کرد: باید اقداماتی مهندسی و مدیریتی در بخش آبیاری های علمی و بهینه سازی به جای تامین صرف آب داشته باشیم تا از مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی جلوگیری کنیم.


وی ادامه داد: خشکسالی موضوعی نیست که اکنون دچار آن شده باشیم بلکه از سالیان قبل وجود داشته است و نمی توانیم با آن مقابله کنیم و تنها کاری که می توانیم در نظر بگیریم، تطابق با آن و کاهش آسیب پذیری از مراتب خشکسالی است.


در سال های ترسالی باید به فکر سال های خشکسالی باشیم
عضو مرکز تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی گلستان اذعان داشت: استان ما در منطقه خشک واقع شده است و به همین دلیل نیاز به مدیریت ویژه ای جهت بهره برداری از سال های ترسالی برای سال های خشکسالی است.


اسدی با بیان اینکه عدم مدیریت بیشتر بحران آب به استان آسیب می رساند، گفت: حدود 390 هزار سطح زیر کشت گندم در استان داریم که آب حدود 170 هزار هکتار آن از منابع آبی تامین می شود که باید مدیریت شود.


وی در بحث کشاورزی حفاظتی، تصریح کرد: زمانی که پس از برداشت محصول گیاهان باقی مانده را می سوزانیم و یا زمین را شخم می زنیم، موجب تبخیر بیشتر آب موجود در زمین می شویم که با این کار باعث افزایش گازهای گلخانه ای و افزایش مصرف آب می شویم.


عضو مرکز تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی گلستان درخصوص استفاده از شیوه های آبیاری علمی، خاطرنشان کرد: آبیاری قطره ای یکی از روش های قابل استفاده است که با بکارگیری آن حدود 60 درصد کاهش مصرف خواهیم داشت.


اسدی افزود: در سال جاری بیش از 700 الی 900 هکتار زمین زیر کشت چقندر قند پاییزه بود که با احتساب راندمان 30 درصد مصرف آب، به اندازه شالی کاری آب مصرف می کند که این مهم خود باعث کاهش منابع آبی می شود.


وی با بیان اینکه متاسفانه جنبه پایداری آب کمتر دیده می شود، اظهار داشت: خشکی دریاچه ها، رودخانه ها و غیره به خاطر سوء مدیریت است که باید طرز سازگاری با طبیعت و استفاده صحیح از آن را گسترش دهیم.


پایان پیام/

کد خبر 349965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha