روایت معمارانه شهری در ادبیات نداریم

خبرگزاری شبستان: مراسم اختتامیه و اهدا جوایز به برگزیدگان نمایشگاه اسکیس «مسابقه پنجره سپید»، طراحی «رمان قیدار» در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه و اهدا جوایز به برگزیدگان نمایشگاه اسکیس «مسابقه پنجره سپید» طراحی «رمان قیدار» امروز سه شنبه 13 اسفندماه از ساعت 15 الی 17 با حضور امیر محمدخانی مدیر مرکز معماری حوزه هنری، رضا امیرخانی نویسنده رمان قیدار ، محمد مهدی محمودی مدیر گروه معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و علاقمندان و دانشجویان رشته معماری در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.


همزمان با برگزاری این مراسم پنجمین نشست از سلسله نشست های بررسی الگوهای شهرهای ایرانی اسلامی برگزار شد و محمد مهدی محمودی با استفاده از تصاویر و اسلاید موضوع «نقش فضاهای عمومی و المان های شهری در شکل گیری رفتارهای مدنی» را بررسی کرد.


همچنین رضا امیرخانی نویسنده رمان قیدار نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: من در داوری آثار منتخب هیچ نقشی نداشتم زیرا در این زمینه تخصصی ندارم و اگر هم نظری داشتم بیشتر ذوقی بوده است.


وی ادامه داد: به نظر می رسد که در میان هنرها ادبیات و معماری ماندگاری بیشتری نسبت به سایر هنرها دارند و هر دو هنر پدیده ای زیبا شناسانه بودند.


امیر خانی با بیان اینکه به نظر می رسد معماری بیشتر در اختیار حکومت ها بوده است تصریح کرد: آثار معماری به جا مانده می تواند آینه تمام نمای حکومت های زمان خود باشد اما آیا برای ادبیات هم این مساله صادق است؟


این نویسنده افزود: اگرچه معماری و ادبیات ماندگارند اما این تفاوت را نیز دارند که معماری می تواند نشان دهنده تاریخ و حکومت زمان خود باشد اما در خصوص ادبیات الزاما این گونه نیست.


وی با اشاره به اینکه رمان شهری در ایران متولد نشده است اظهار داشت: ما رمانی که معرف یک شهر باشد نداریم و رمان های ما وارد شهر نمی شدند و بیشتر وارد یک روستا می شدند به دلیل اینکه عدم پیچیدگی دارد.


وی گفت: هیچکدام از رمان های موفق ما به شهر و یا حتی دروازه های شهر نرسیدند و این مساله در رمان هایی که بعد از انقلاب نیز خلق شدند وجود دارد؛ امروزه ما روایت معمارانه شهری در ادبیات نداریم.


همچنین در بخش دیگری از این مراسم امیر محمد خانی مدیر مرکز معماری حوزه هنری گفت: بی شک هدف اصلی ما بررسی ارتباط بین هنرهای مختلف است زیرا از ماحصل این ارتباط می توانیم هنر معماری را ارتقا دهیم.


وی ادامه داد: همانطور که در حوزه ادبیات تاثیر شهر و فضا می تواند باعث ایجاد هویت غنی تری برای کارکترهای اصلی رمان شود در حوزه معماری نیز ادبیات جایگاه ویژه ای دارد.


محمد خانی با اشاره به اینکه در قصه های مختلف سکانس به سکانس حس و حال متفاوتی خواهیم داشت افزود: در معماری نیز به صورت ویژه مساله سناریو و قصه را باید در نظر داشته باشیم، در کشورهای غربی کاملا به مساله سناریو توجه می کنند به طوری که وقتی وارد مقدمه و موخره یک ساختمان می شوید داستان معماری ساختمان را می توانید احساس کنید.


وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم در آینده ارتباط معماری با بخش های دیگر همچون سینمایی، هنرهای تجسمی و ... را به وجود آوریم.


در پایان این مراسم برگزیدگان نمایشگاه اسکیس «مسابقه پنجره سپید» طراحی «رمان قیدار» نیز معرفی شدند.


گفتنی است که رتبه اول به اثر" نگار مقتدایی" از دانشکده معماری سوره با توجه به تحلیل مناسب از داستان رمان قیدار تعلق گرفت.


همچنین رتبه دوم به اثر "معصومه طهان" از دانشکده معماری سوره با توجه به نگاهی تاریخی به شهر تهران و رویدادهای آن اختصاص یافت.


اثر "شایان اجلالی" نیز از دانشکده پیام نور رشت به دلیل نگاهی آینده نگرانه در طراحی با توجه به نکات و رعایت موازین معماری در رمان رتبه سوم را کسب کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 349667

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha