ظهور جهانی‌شدن اسلامی با محوریت انقلاب اسلامی ایران

خبرگزاری شبستان: موج تازه‌ای از بیداری اسلامی که از اهداف اصولی انقلاب اسلامی است، آغاز شده. هرچند بیداری اسلامی اتفاق جدیدی نیست و شاید تاریخ بیش از یکصد ساله‌ای داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانیِ اسلامی "صدرا" در نشست "اسلام و جهانی‌شدن" گفت: امروز دولت‌های سلطه‌گر غربی سیطره گذشته را بر جهان ندارند و گرفتاری‌های آنها در درون روز به روز بیشتر می‌شود؛ ملت‌ها نیز مانند گذشته دیگر در غفلت نبوده و حتی خود ملت‌های غرب نیز بیدار شده و نسبت به واقعیت‌ها بینش و دانش پیدا کرده و دیگر تحمل نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه رقبای تازه‌ای برای غرب ظهور و بروز پیدا کرده که شاید هیچ‌گاه تصور این موضوع نمی‌شد، اظهارکرد: بسترهای جهانی‌شدن برای غرب همیشه مانند شمشیر دولبه بوده است و همواره فرصت ایجاد جریان‌های ضد غربی را نیز برای آنها فراهم کرده است لذا بسیاری از این بسترهایی که خود غرب به وجود آورده (مانند ماهواره و فضای مجازی) امروز ضد غرب کار می‌کنند و این عامل مهمی در افول جهانی‌شدن غربی است.

وی با تأکید بر اینکه یکی از اصلی‌ترین رقبای غرب، اسلام آن هم با تفکر و محوریت انقلاب اسلامی است، ادامه داد: غرب با همه وجود در این چند سال پس از انقلاب وارد رویارویی با این نوع از اسلام شد و از هیچ کاری اعم از برخورد نظامی، اقتصادی، فرهنگی و ... فروگذار نکرد، این رویارویی حکایت از قدرت انقلاب اسلامی دارد و نشان می‌دهد غرب با یک موجود ضعیف و ناتوان مواجه نیست چرا که اگر انقلاب اسلامی یک موجود ضعیف بود غرب با آن مواجه نمی‌شد.

وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی روز به روز آثار جهانی بیشتری در دنیا از خود به جای می‌گذارد البته متأسفانه ما در این زمینه کم‌کاری کرده‌ایم و آنچنان که باید انقلاب را به جهان معرفی نکرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه پروژه‌های بزرگ اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی امروز بر ضد خود غرب شده است، گفت: وقتی آنها اقرار می‌کردند برنامه‌های نظامی و فرهنگی علیه ایران فایده‌ای ندارد پروژه‌های اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی را به کار گرفتند اما امروز شاهدیم که بسیاری از این پروژه‌ها بر ضد خود آنها تمام شده است به طور مثال ماجرای 11 سپتامبر تا چه اندازه توانست در کمرنگ‌شدن اسلام در خود غرب تأثیر داشته باشد؟

حجت‌الاسلام غلامی تصریح کرد: امروز مشاهده می‌کنیم میزان محبوبیت انقلاب در بسیاری از کشورها قابل انکار نیست و مانند روز روشن است و این گروه‌های تروریستی که در چند دهه اخیر توسط غربی‌ها به نام اسلام به وجود آمده‌اند در آینده مهم‌ترین چالش برای همین غربی‌ها خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از جهانی‌شدن اسلام می‌کنیم منظور ما دو قسم جهانی‌شدن است؛ نخست جهانی‌شدن پیش از ظهور منجی (عج) و دیگری دوران ظهور منجی (عج)، ما باید نسبت جهانی‌شدن اسلامی را با جهانی‌شدن آرمانی (در اندیشه مهدویت) روشن کنیم.

وی ادامه داد: جهانی‌شدن اسلام با محوریت انقلاب در طول جهانی‌شدن ظهور قرار دارد نه در عرض آن و دیگر آنکه این جهانی‌شدن مقدمه‌ ظهور و شکل‌گیری جهانی‌شدن دوران ظهور باید باشد حتی اگر از نظر زمانی ارتباط متصلی میان این دو نباشد.

حجت‌الاسلام غلامی تأکید کرد: بی‌تردید جهانی‌شدن انقلاب می‌تواند مقدمه‌ ظهور تلقی شود، در این دوران آنهایی که امروز به مهدویت و دوران طلایی آن می‌اندیشند اگر امتحان خود را به درستی پس ندهند مطمئنا در دوران ظهور هم به خوبی از پس آن برنمی‌آیند.

وی با بیان اینکه ظهور جهانی‌شدن اسلامی با محوریت انقلاب علائمی دارد، تصریح کرد: نخست آنکه بر طرفداران انقلاب افزوده می‌شود، اگرچه اسلام سلفی‌ها درحال گسترش است اما باید کلان‌نگر بود و این حرکت انقلاب را به حاشیه نبرده است و انقلاب همچنان در متن بوده و روز به روز بر قدرت آن افزوده می‌شود و چنانکه مشاهده می‌کنیم بسیاری از طرفداران آن غیرمسلمان و غربی هستند.

وی بااشاره به علامت دوم جهانی‌شدن اسلامی با محوریت انقلاب گفت: موج تازه‌ای از بیداری اسلامی که از اهداف اصولی انقلاب اسلامی است، آغاز شده هرچند این موضوع بیداری اسلامی اتفاق جدیدی نیست و شاید تاریخ بیش از یکصد ساله‌ای داشته باشد اما انقلاب اسلامی موج‌های متفاوت از جمله موج پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و امروز داشته است که موج امروز را نمی‌توان نادیده گرفت.

رییس مرکز پژوهش‌های بنیاد صدرا ادامه داد: از سوی دیگر جمعیت مسلمانان در جهان رو به افزایش است (البته نه از روی موالید) و قدرت‌های غربی از این موضوع اظهار نگرانی می‌کنند البته مسئله اصلی آنها کشورهای خودشان است.

وی افزود: همچنین از سوی دیگر سبک زندگی اسلامی در حال گسترش در جهان است، اگر کلان‌نگری کنیم این سبک به شدت در حال رشد بوده و بسیاری از افراد غربی که به اسلام روی آورده‌اند به دلیل مواجهه به همین سبک بوده است هرچند هنوز ما موفق نشده‌ایم به تمامی نقاط جهان پیام اصلی اسلام را برسانیم.

حجت‌الاسلام غلامی اظهار کرد: نفوذ نرم انقلاب در جهان روند فزاینده‌ای داشته است و نمی‌توان نفوذ سختی را برای انقلاب اسلامی در نظر گرفت مگر در مواقعی که بحث دفاع در میان بوده است.

وی با بیان اینکه پیشرفت‌های اعجاب‌آور ایران علی‌رغم فشارها مطلب مهم دیگری است که باید در نظر گرفت، گفت: تجزیه‌طلبی، حرکت‌های ترویستی در اوایل انقلاب، آغاز جنگ تحمیلی با پشتوانه قدرت‌های جهانی، تهاجم فرهنگی، تحریم‌ها و ... همیشه شرایط فوق‌العاده‌ای را برای کشور ما به وجود آورده‌اند اما علی‌رغم این مسایل ما پیشرفت‌های فراوانی داشته‌ایم که انکار آنها به دور از انصاف است حتی غربی‌ها نیز به این پیشرفت‌های اعجاب‌آور اذعان کرده‌اند که این موضوع قدرت اسلام را در آبادانی جهان به رخ می‌کشد.

وی تصریح کرد: ما اگر دچار این پیشرفت‌ها نشده بودیم می‌گفتیم اسلام صرفا یک پیام است و به مرحله ظهور و بروز نرسیده است اما امروز به پیشرفت‌هایی مبتنی بر تعالیم اسلامی و متأثر از جهان‌بینی الهی رسیده‌ایم که این موضوع می‌تواند نشان از قدرت اسلام باشد.

وی تأکید کرد: اگر امروز آرمان شکل‌گیری تمدن نوین نیز زنده و احیا شده است و می‌توان در خصوص آن سخن گفت همه اینها در سایه پیشرفت‌های انقلاب است.

حجت‌الاسلام غلامی اظهارکرد: اما موضوع مهمی که در جهانی‌شدن اسلام مطرح است نوع مواجهه جهانی‌شدن با فناوری‌ها و تکنولوژی است، باید گفت این نوع مواجهه واقع‌بینانه است، ما فناوری‌ها را می‌توانیم به دو دسته تقسیم کنیم، دسته نخست فناوری‌ها و تکنولوژی‌هایی که صرفا کارکرد منفی دارد یعنی جهان‌بینی الحادی و اندیشه غربی در جوهر آن نفوذ کرده که البته درصد ناچیزی از تکنولوژی‌ها در این دسته قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: اما دسته دوم تکنولوژی‌هایی هستند که کارکرد منفی نداشته و برای بهبود شرایط زندگی انسان‌ها به کار بسته می‌شود و ما می‌توانیم با تسامح از آنها استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه می‌توان از بسیاری از تکنولوژی‌ها استفاده کرد، گفت: ما باید باب این فناوری‌ها را باز نگاه داشته و با تکیه بر مبانی الهی این روند را ادامه دهیم، حتی در دوران ظهور این فناوری‌ها به کار بسته خواهد شد و نمی‌توان گفت آنها به حاشیه می‌رود؛ قطعا از بسیاری پیشرفت‌های بشری در دوران ظهور استفاده خواهد شد، گرچه نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها و روش‌های جدید توسط مسلمانان به وجود می‌آید که ما امروز به دلیل غیبت امام قادر به دست‌یابی آنها نشده‌ایم البته احتیاط در استفاده از فناوری‌های متولدشده از غرب شرط عقل است.

حجت‌الاسلام غلامی افزود: هندسه قدرت جهانی به شدت درحال تغییرات است. منتهی به نفع انقلاب اسلامی؛ البته این سخن به مفهوم بی‌اثر شدن غرب و رفع مزاحمت‌های قدرت سلطه‌گر نیست بلکه منظور آن است در این پروسه غرب در حاشیه قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام غلامی یادآورشد: در هندسه قدرت جهانی که انقلاب اسلامی در آن نقش منحصر به فردی دارد، تقدم با قدرت فرهنگی است؛ تا امروز تقدم در هندسه قدرت جهانی در دنیا با قدرت نظامی و اقتصادی بوده است و روزی خواهد رسید که این غلبه فرهنگی اقتصاد را نیز قبضه می‌کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 349586

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha