طرح‌های قرآنی ویژه مساجد نیازمند آسیب‌شناسی کارشناسانه هستند

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: آسیب‌شناسی طرح‌های قرآنی و توجه به امر آموزش قرآن در مساجد عامل موفقیت و افزایش کارآیی طرح‌های قرآنی در سطح کشور است.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام علیرضا شاه‌فضل، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان در نشست تخصصی نقش و کارکرد خانه‌های نور و کانون‌های تخصصی قرآن و نماز در توسعه فرهنگی کشور گفت: مسجد بهترین مکان برای آموزش مباحث قرآنی به نسل جوان است.

 

وی افزود: کانون‌های مساجد در مراکز استان‌ها، شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاهای دورافتاده ایجاد شده‌اند تا به ترویج فعالیت‌های دینی و قرآنی و فرهنگی بپردازند.

 

این کارشناس قرآنی ادامه داد: برای آموزش قرآن باید به تربیت مربی قرآنی، بسترسازی برای آموزش قرآن در مساجد و نیز توجه به گروه‌های سنی مختلف متناسب با نیازشان بپردازیم.

 

وی با اشاره به ایجاد خانه‌های نور به همت ستاد عالی کانون‌های مساجد برای انجام فعالیت‌های قرآنی به صورت مستمر و دقیق گفت: ابتدا برای انجام فعالیت‌های قرآنی ده کانون در یک منطقه تحت پوشش خانه‌های نور قرار گرفتند.

 

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: برای ایجاد خانه‌های نور ابتدا 150 کانون برتر در زمینه فعالیت‌های قرآنی که شامل حفظ، قرائت و تفسیر قرآن است بررسی و بعد از آموزش این 150 مدیر کانون در جوار مسجد جمکران اقدام به ایجاد خانه‌های نور در سطح کشور کردیم.

 

وی ادامه داد: خانه‌های نور به شکل شورایی اداره می‌شوند که امام جماعت، مدیر کانون، اعضای هیئت امنا، استاد تخصصی قرآن در هر شهرستان، مسئول خانه نور و مدیر کانون اعضای تشکیل‌دهنده خانه‌های نور هستند که بر انجام فعالیت‌های قرآنی در خانه‌های نور نظارت می‌کنند.

 

این کارشناس قرآنی یادآور شد: آسیب‌شناسی آموزش قرآن به صورت متوالی، انجام فعالیت‌های پژوهشی، برنامه‌ریزی دقیق برای فعالیت‌های قرآنی، استفاده کردن از ابزارهای نوین و روش‌ها باید مورد توجه متولیان امر آموزش مباحث قرآنی قرار گیرد.

 

وی با اشاره به این نکته که باید برای امور فرهنگی به آموزش خانواده‌ها اهتمام بورزیم، گفت: خانواده‌های ایرانی نیازمند آموزش در مباحث فرهنگی و قرآنی هستند، به ویژه این که باید در امر آموزش هزینه‌ای پرداخت کنند و با توجه به هدفمندکردن یارانه‌ها امروزه نیاز به فرهنگ‌سازی در امر آموزش بسیار حساس و بیشتر از گذشته احساس می‌شود و دولت نیز باید همچون گذشته به پرداخت یارانه در بخش فرهنگی توجه کند و به یکباره این یارانه‌ها قطع نشود، زیرا در این صورت گرفتار صدمات و آسیب‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی خواهیم شد که غیرقابل جبران است.

 

وی با اشاره به این نکته که همواره باید از خادمان دلسوز قرآنی که همانا مربیان سنتی آموزش قرآن در مساجد هستند، تقدیر کنیم، گفت: باید همواره از این عاشقان دلسوخته و مظلوم و غریب که بدون هیچ‌گونه چشم داشتی در مساجد با جدیت به آموزش عمومی قرآن پرداخته‌اند تشکر و قدردانی کرد و هرگز فراموش نکنیم که باید آموزش عمومی قرآن در سطح مساجد، حسینیه‌ها و مراکز مهم توجه قرار گیرد  و از این افراد حمایت کنیم و بدانیم حفظ جایگاه آموزش قرآن در مساجد باید سرلوحه همه برنامه‌های قرآنی باشد.

 

 پایان پیام/

 

کد خبر 34908

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha