محمدرضا پورزگری، قاری بین المللی با ابراز خرسندی از تصویب طرح سطح بندی قراء و مدرسان قرآن در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به خبرنگار شبستان گفت: تصویب و اجرای این طرح جامعه هدف را به سمت پیشرفت، کمال و تعالی سوق میهد چراکه قاری قرآن نباید تنها یک تالی صرف باشد بلکه صرف نظر از سجایای اخلاقی باید معارفی را نیز کسب کند.
وی ارائه مفاهیم قرآنی به مردم توسط قاریان به عنوان مبلغ را ضروری دانست و اظهارکرد: شناخت اجمالی از قرائات متنوع در جهان اسلام، آشنایی به معانی و تفسیر، صرف و نحو عربی و ترجیحا حفظ آیات الهی در کنار توانایی انتقال تجربیات به دیگران از مهارتهایی است که باید قراء به آنها مجهز شوند.
پورزرگری با تاکید بر لزوم شناخت اصول و مبانی هنر تلاوت توسط قاریان تصریح کرد: معرفت به معارف و مفاهیم قرآن به منظور پاسخگویی به شبهات و سوالات حاضران در محافل و مجالس قرآنی به عنوان یک سازوکار اثرگذار در تبلیغ آموزههای دین و قرآن است.
اجرای طرح سطح بندی قراء راهکار کسب توانمندیهای خاص
قاری بین المللی با بیان این مطلب که طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن جامعه هدف را به مسیر کسب توانمندیهای خاص رهنمون میشود، ابرازکرد: قراء اگر بخواهند از مزایا و امکانات اجتماعی و حقوقی بهرهمند شوند باید از تواناییهای لازم برخوردار باشند که با اجرای این طرح بستر مناسب برای ارتقای مهارتها و کسب توانمندیهای جدید فراهم میشود.
وی اجرای طرح سطح بندی را سازوکاری موثر در جلوگیری از اعمال تبعیضهای احتمالی دانست و بیان کرد: علاوه بر این انتظارات مردم نیز از قاریان و مدرسان قرآن بالا رفته و انتخابها و ارزشگذاریها در جامعه قرآنی کشور هدفمند میشود.
پورزرگری درباره تاثیر اجرای طرح سطح بندی قراء بر احقاق حقوق قانونی آنها اعلام کرد: اگر مسئولان پیگیریهای لازم را داشته باشند و مصوبات دولت و مجلس در این مسیر سرلوحه کار قرار بگیرد تحقق مطالبات جامعه قرآنی کشور دور از انتظار نیست.
طرح سطح بندی قراء سازوکار انتخاب سفرای قرآنی نظام
وی با بیان این مطلب که اجرای طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن ممکن است در عمل موفقیت صددردصدی نداشته باشد، عنوان کرد: اما اجرای این طرح انگیزه لازم را برای ارتقای مهارتها به جامعه هدف میبخشد چراکه از این پس اعزامهای تبلیغی و حضور در رقابتهای بین المللی بر اساس معیارهای تعریف شده صورت میگیرد.
قاری بین المللی استفاده از ارزیابان زبده را از عوامل توفیق این طرح برشمرد و ادامه داد: حضور ارزیابان غیرایرانی به ویژه از مراکز علمی همچون الازهر مصر در کنار ارزیابان ایرانی که دارای رتبههای بالای علم و فن قرائت هستند میتواند این طرح را در اجرا با موفقیت مواجه کند.
وی قرار گرفتن جایگاه حقیقی قرآن در اذهان عمومی را یکی از مطالبات جدی جامعه قرآنی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: انتظار میرود در کنار بعد علمی و معنوی فعالیتهای قرآنی زمینه استفاده فعالان این ساحت مقدس از امتیازات متناسب با مدارج و توانمندیهایشان فراهم شود.
شایان ذکر است، طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسیده و در روزهای پایانی سال 89 به شورای عالی قرآن به عنوان مجری طرح ابلاغ شده است؛ بنابر این طرح جامعه هدف بر اساس معیارهای خاص سطح بندی شده و متناسب با توانمندی ها و علم و فن خود در این زمینه در 4 گروه هنری سازماندهی می شوند.
پایان پیام/
نظر شما