دعوای صدا و سیما و دولت ختم به خیر شد

خبرگزاری شبستان: اختلاف نظری که مدتی است دولت و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را رنج می دهد گویا با اظهارات دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما ختم به خیر شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، روز گذشته دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اظهاراتی اختلاف نظر دولت و این سازمان را ختم به خیر کرد.

بنابراین گزارش، دولت تدبیر و امید از زمانی که بر سر کار آمده نشانه هایی مبنی بر اختلاف نظر شدید با سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را به هر روشی از خود بروز داده است. در اولین و پر سر و صدا ترین این اختلاف نظرها بحث بر سر انتخاب مجری گفتگوی زنده تلویزیونی رئیس جمهوری بود که منجر به پخش با تاخیر این گفتگو شد.

سرانجام نیز در زمان آغاز این گفتگو رئیس جمهور به صراحت از حضور مجری مورد درخواست دولت در این برنامه ابراز خرسندی کرد.

همین داستان حاشیه هایی از جمله ارسال نامه از سوی رئیس سازمان صدا و سیما به شورای نظارت بر این سازمان در خصوص آزادی عمل ضرغامی مبنی بر انتخاب مجری برنامه ها در برداشت.

در ادامه نیز شورای نظارت بر صدا و سیما اقدام رئیس جمهور را نادرست تلقی کرد و حق را به رئیس سازمان صدا و سیما داد.

اختلاف نظرها به این جا ختم نشد و باعث شد که در خصوص گزارشی تلویزیونی از لباس محمود سریع القلم در اجلاس داووس مشاور فرهنگی نهاد ریاست جمهوری یعنی حسام الدین آشنا نامه ای به ضرغامی ارسال کند.

براساس این گزارش، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور و نماینده قوه مجریه در شورای نظارت بر صدا و سیما در نامه‌ای به عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما پخش خبری مبنی بر حضور مشاور رئیس‌‌جمهوری با پوشش غربی در اجلاس داووس را «اشاعه اکاذیب» خواند و خواستار اصلاح این رویه شد.

اما بی توجهی ضرغامی به این نامه باز صدای آشنا را در آورد و باعث شد که وی دست به افشاگری بزند.

نماینده رییس جمهور در شورای نظارت بر صداوسیما در اظهاراتی تصریح کرد: تاکنون تنها دو مورد از سوی رییس سازمان صداوسیما به شورای نظارت ارجاع شده است. مورد اول درخواست مبلغ سنگینی از سوی رییس سازمان صداوسیما از رییس جمهور علاوه بر بودجه رسمی این سازمان بوده است که با توجه به آن که مبلغ مذکور معادل بودجه یک سال صداوسیما و علاوه بر آن بوده و برای تامین آن فرصتی دوماهه به دولت داده شده است، رییس جمهور این درخواست را برای بررسی به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و شورای نظارت بر صداوسیما ارجاع داده است.

وی مورد دوم را مساله ایجاد وقفه 90 دقیقه ای در مصاحبه زنده رییس جمهور دانست و توضیح داد: این اقدام توسط شخص رییس سازمان صداوسیما و با مدیریت مستقیم وی انجام شده است که شبانه موضوع را به شورای نظارت بر این سازمان ارجاع داده تا از ایشان دفاع شود. از نگاه رییس سازمان صداوسیما شواری نظارت براین سازمان جلسه ای تشریفاتی است که هر دو هفته یکبار برای گپ زدن و گعده کردن تشکیل می شود. انگار این شورای نظارت بر سازمان صداوسیما نیست، شورای نظارت صداوسیما بر رئیس جمهور است!گویی این شورای نظارت برصداوسیما نیست، بلکه شورایی از طرف صدا و سیما برای نظارت بر ریاست جمهوری است!

اما اظهارات آشنا سر و صدای شورای نظارت بر صدا و سیما به خصوص بیژن نوباوه دبیر این شورا را داشت و در پاسخ به اظهارات وی گفت: دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا وسیما گفت: نامه مشاور فرهنگی رئیس جمهور به ضرغامی هیچگونه ارتباطی با شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما ندارد.

بیژن نوباوه وطن، دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما با اشاره به نامه حسام‌الدین آشنا به عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما که طی آن به انعکاس تصاویر فردی منسوب به رئیس جمهور اعتراض شده است، اظهار داشت: این موضوع هیچ‌گاه در شورای نظارت مطرح نشده و دکتر آشنا این نامه را با مسئولیت عضویت در شورای نظارت ارسال نکرده است.

وی افزود: براساس قانون تمامی نامه‌های شورای نظارت بطور رسمی از سوی ریاست محترم شورا و در مواردی با امضای دبیر شورا تهیه و ارسال می‌شود. نوباوه اضافه کرد: ارسال نامه هر یک از اعضای شورا به هر نهاد و یا سازمان دولتی و غیره که در آن عضویت اعضای محترم در شورای نظارت قید شده باشد هیچ‌گونه وجاهت قانونی ندارد و خلاف مقررات است.
اما روز گذشته نوباوه این دعوا را ختم به خیر کرد و از انتشار نادرست گفته های آشنا خبرداد.

دبیر شورای نظارت گفت: آقای آشنا یکی از نمایندگان دولت در شورای نظارت که اخیراً بعضی از رسانه ها سخنانی را به نقل از وی علیه این شورا منتشر کرده بودند با تقبیح این نوع تبلیغات در جلسه امروز اظهار داشت که این رسانه ها صحبت های وی را به غلط و به نفع اغراض خود منتشر کرده اند و وی هیچگاه چنین نظری نسبت به شورای نظارت بیان نکرده و بر عکس معتقد است این شورا به دلیل جایگاه مهم قانونی خود بیش از پیش باید تقویت شود .

بنا بر اظهار نوباوه، آقای آشنا در جلسه امروز شورای نظارت گفت: منظور من این بود که برخی فکر می کنند اعضای شورای نظارت دو هفته یکبار صرفاً گعده ای برگزار می کنند و هیچ کار موثری انجام نمی دهند و نظرات آنها لازم الاجرا نیست.
پایان پیام/

کد خبر 348502

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha