مقابله با نظریه پایان تاریخ در "رسانه ها و بازتولید جامعه منتظر"

"رسانه ها و بازتولید جامعه منتظر" باهدف مقابله با نظریه پایان تاریخ و تفکری که در پی بی اهمیت جلوه دادن فرهنگ انتظار هستند، به نگارش درآمده است.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، کتاب "رسانه ها و بازتولید جامعه منتظر" با هدف مقابله با نظریه پایان تاریخ و تفکری که در پی بی اهمیت جلوه دادن فرهنگ انتظارند، به نگارش درآمده است.
نویسنده در پیشگفتار این کتاب، از تساهل و تسامح دینی به عنوان آسیب هایی نام می برد که نظام اسلامی و جامعه منتظر را تهدید می کند و قدرت رسانه ای نظام های غربی را مبتنی بر اصالت ارزش های مادی و لذت های فردی می داند که منجر به ایجاد بدعت ها و ارزش های کاذب در میان مردم شده است.
وی معتقد است که در پی این بدعت ها مردم نیز به دنبال توجیهات دینی رفتار های غیر دینی خودشانند.
این نوشتار در هشت فصل رسانه و انتظار، رسانه و منتظران، بایسته های انتظار در عصر رسانه، رسانه و تجلی اصول اسلامی در عصر انتظار، رسانه و آسیب شناسی جامعه منتظر، عوامل پیدایش آسیب در جامعه منتظر، راهکار های مقابله با آسیب در جامعه منتظر و رسانه و نقد و بررسی مستند آسیب ها علاوه بر بیان روایات از ائمه اطهار(ع) و نمونه آیات گوناگون از قرآن کریم، به طرح و بررسی آسیب هایی که جامعه منتظر با آن مواجه است و راهکار هایی برای حل این آسیب ها می پردازد.
در بخش "فقر و غنای مفرط اقتصادی" از فصل ششم این کتاب آمده است: "علاوه بر فقر فرهنگی، فقر اقتصادی نیز می تواند باعث ضعف و نقصان دینداری شود. فردی که برای تامین نیاز های اولیه و ضروری زندگی مادی خود از صبح تا پاسی از شب به طور مستمر به کار سخت و طاقت فرسا تن می دهد، طبیعی است نتواند وظایف دینی و شرعی خود را به صورت شایسته انجام دهد و عدم انجام شایسته تکالیف دینی نیز باعث ضعف و نقصان دینداری خواهد شد."
نویسنده در این اثر با بیان این که امید به تداوم حیات به زندگی معنا و مفهوم می بخشد، پیوند انتظار با ماهیت زندگی را ناگسستنی عنوان می کند.
شایان ذکر است، چاپ نخست کتاب "رسانه ها و بازتولید جامعه منتظر" ازسوی انتشارات دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها با شمارگان 1500 نسخه، 222 صفحه و به بهای 25 هزار ریال روانه بازار نشر شد.


پایان پیام/

کد خبر 348454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha