به گزارش خبرگزاری شبستان ،مناف رنجبر نوازنده قوپوز ، با بیان این مطلب گفت: آنچه در این جشنواره قرار است اجرا کنیم شامل داستانهای سنتی موسیقی آذربایجان است که به صورت ساز و آواز اجرا میشود.
رنجبر با اشاره به اینکه ساز «قوپوز» یکی از اصیلترین سازهای آذربایجان است، افزود: هر یک از افرادی که در حوزه موسیقی روایی در آذربایجان فعالیت میکنند، از گذشته های دور از ساز قوپوز برای روایت داستانهای خنیایی استفاده میکرده اند و امروزه نیز به همین منوال است. این راویان همزمان با نواختن ساز خوانندگی هم میکنند.
او همچنین درباره انواع ساز قوپوز نیز گفت: این ساز در شکلهای هفتسیم، نهسیم و 12سیم وجود دارد. اما برای آنکه ساز راحتتر کوک شود معمولاً از نوع هفتسیم آن استفاده میکنند. در بین سازهایی که در موسیقی روایی مورد استفاده قرار می گیرند «قوپوز» تنها ساز روایی است که اصالت خود را حفظ کرده است.
این نوازنده قوپوز درباره روایتهای منطقه آذربایجان نیز توضیح داد: به طور معمول داستانهایی مثل «کوراوغلو»، «لیلی و مجنون» و ... روایت میشوند اما علاوه بر اینها داستانهای بسیار دیگری نیز وجود دارند و روایت میشوند.
به گزارش ستاد خبری هفتمین جشنواره موسیقی نواحی ،رنجبر قدمت این نوع موسیقی آذربایجان را هفت هزار ساله عنوان کرد و افزود: از پیش از زمان ددهقورقود این موسیقی ایجاد شده و برخی اسناد نشان میدهند که قدمت این موسیقی به زمان سومریها بازمیگردد. هماکنون این موسیقی با این شکل در مراسم شادی، مراسم مذهبی، قهوهخانهها و ... اجرا میشود.
پایان پیام/
نظر شما