بیش از 4 میلیون گردشگر خارجی سال گذشته وارد ایران شدند

خبرگزاری شبستان:سلطانی فر از ورود 4 میلیون و 200 هزار توریست و گردشگر خارجی در سال گذشته به کشور خبر داد و گفت: این در حالیست که در سال گذشته 7 میلیون و 700 هزار توریست ایرانی به کشورهای خارجی سفر کرده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، صبح امروز(10 اسفند) در نشست مشترک با مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها با اشاره به اینکه در بخش گردشگری با توجه به شرایط آثار باستانی کشور تاکنون در جذب گردشگر موفق نبوده ایم، اظهار داشت: از نظر اماکن تاریخی جزء 10 کشور و از نظر منابع طبیعی جزء 15 کشور اول دنیا هستیم.


سلطانی فر از ورود 4 میلیون و 200 هزار توریست و گردشگر خارجی در سال گذشته به کشور خبر داد و گفت: این در حالی است که در سال گذشته 7 میلیون و 700 هزار توریست ایرانی به کشورهای خارجی سفر کرده اند.


وی تاکید کرد: اگر به طور میانگین هر توریست ایرانی و یا خارجی حدود 500 دلار در سفر خود هزینه کرده باشد گردشگران ایرانی بیش از 13 میلیارد دلار از کشور خارج کرده اند و توریست های خارجی تنها کمتر از 4 میلیارد دلار وارد کشور کرده اند که باید این اختلاف را با برنامه ریزی های دقیق برطرف کنیم.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه فضای سیاسی کشور به گونه ای فراهم شده که گردشگران خارجی رغبت زیادی به سفر به ایران را دارند، گفت: حضور بخش خصوصی همچون فعال کردن حمل و نقل هوایی و زمینی، هتلداران و غیره می تواند در بخش جذب گردشگر بسیار موثر باشد.


وی اشاره ای به تسهیلات صدور ویزا در فرودگاه های کشور داشت که به جز 9 کشور برای اتباع همه کشورها در فرودگاه ها ویزای گردشگری صادر می شود و خاطر نشان ساخت: صدور ویزا برای گردشگران باید به گونه ای باشد که علاوه بر اینکه زمان بیشتری داشته باشد باید قابل تمدید نیز باشد.


سلطانی فر با بیان این مطلب که صنایع دستی یکی از مهمترین رشته ها در عرصه های اقتصادی است، ابراز داشت: در این حوزه قشر زحمت کشی همچون فرش بافان، گلیم بافان، هنرمندان منبت کار، قلم زن، سفالگر و غیره فعالیت می کنند که بیشتر آن ها به لحاظ اقتصادی جزء ضعیف ترین اقشار جامعه هستند.


وی با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیون نفر در بخش صنایع دستی کشور درحال فعالیت هستند، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از ابزار و آثار هنری حوزه صنایع دستی از بین رفته است و بسیاری از استادکاران هنرهای مختلف از مجموعه میراث فرهنگی خارج شده اند.


معاون رئیس جمهور و رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه از 450 رشته صنایع دستی در دنیا 350 رشته آن در تاریخ و فرهنگ ایران وجود دارد و نسل های بسیاری از جنبه های هنری و اقتصادی به این رشته ها می پردازند، اذعان کرد: با تامین نیازهای هنرمندان بخش صنایع دستی و به کارگیری فناوری و تکنولوژی ها در این حوزه می توان فرهنگ ایران را ارتقاء داد.


وی با اشاره به تشکیل هیئت امنا برای اماکن تاریخی فاخر و بزرگ کشور که به ثبت یونسکو رسیده و یا در نوبت به ثبت رسیدن است، گفت: برای اماکن فاخر و بزرگ تاریخی که ثبت یونسکو شده و یا در نوبت ثبت است برای اداره هرچه بهتر این اماکن هیئت‌امنایی مشخص که متشکل از باستان‌شناسان، فرهنگ‌دوستان و فعالان آن عرصه در همان مناطق اماکن تاریخی تشکیل شده تا بتوانیم هرچه بهتر این اماکن را مدیریت کنیم.


سلطانی فر به بخش ستاد هماهنگی خدمات سفر اشاره ای داشت و تاکید کرد: این ستاد در استان ها و شهرستان های کشور مشغول به فعالیت است که در تعطیلات نوروزی سال آتی فراهم سازی شرایط بهتر و خدمات در خور مسافران در دستور کار این ستاد قرار دارد.


وی اظهار داشت: در تعطیلات نباید افزایش قیمت هتل ها و ارائه خدمات نامناسب را شاهد باشیم و ادارات میراث فرهنگی استان ها نباید از این موضوع غفلت داشته باشند.


پایان پیام/
 

کد خبر 348233

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha