ثبت 16 بنا به عنوان منابع فاخر و کلاسیک ایران در یونسکو

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس جمهور از ثبت 16 بنا به عنوان منابع فاخر و کلاسیک کشور در یونسکو خبر داد و گفت: بیش از 70 بنای تاریخی کشورمان در یونسکو در نوبت ثبت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، صبح امروز(10 اسفند) در نشست مشترک با مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها، اظهار داشت: در انتصابات این سازمان باید از نیروهایی استفاده شود دارای سابقه و تجربه در این عرصه بوده و با انتصاب نیروهایی از داخل سازمان و برنامه ریزی دقیق حرکت رو به رشدی داشته باشیم.


وی با اشاره به اینکه در 10 سال گذشته تغییرات به وجود آمده در مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آثار و عوارض زیان باری را داشته است، افزود: نیروهای توانمندی که به دلیل این تصمیمات عجولانه از مجموعه این سازمان خارج شده، آثار هنری و اسناد مهمی که طی جابه جایی ها نابود شده و جریان حفاظت از میراث فرهنگی که به عنوان یکی از مهم ترین مسئولیت های ماست در جریان این انتصابات نادرست دچار اختلال شده است.


سلطانی فر یکی از مهمترین وظایف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را حفظ میراث فرهنگی به عنوان ریشه درخت فرهنگ دانست و ابراز کرد: در مدت 83 سال از تشکیل این سازمان در کشور نزدیک به 32 هزار آثار باستانی در کشور شناسایی و ثبت شده و این در حالی است که این تعداد تنها 3 درصد اماکن تاریخی و میراث فرهنگی کشور ما را شامل می شود.


وی با بیان اینکه هنوز نتوانسته ایم تمام 3 درصد آثار باستانی که ثبت و شناسایی شده اند را احیا، مرمت و بازسازی کنیم، گفت: در مسیر بهره برداری، احیاء و بازسازی اماکن تاریخی به دلیل محدودیت منابع و امکانات مشکلاتی داریم چرا که اعتبارات ما وابسته به اعتبارات دولتی است.


معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ریشه درخت فرهنگ ما در حال نابودی است، افزود: مدیران ما فقط به شعار در این خصوص پرداخته اند و این شعارها و دغدغه ها نمود عملی پیدا نکرده است.

 
وی اقتصادی کردن فرهنگ و هنر را بحث مهمی دانست که تاکنون نسبت به آن غفلت شده است و ادامه داد: امروز در دنیا اگر خانه ای، ملکی و یا ساختمانی به عنوان آثار باستانی و یا مجموعه فرهنگی شناخته شود، صاحب آن ملک فردی خوشبخت می شود و ارزش ملک او چند برابر می شود، اما در کشور ما اگر ملک شخصی جزء آثار باستانی شناخته شود آن فرد شخصی بدبخت می شود چرا که اجازه ساخت و ساز به او داده نمی شود و ارزش ملکش روز به روز نیز کاهش می یابد.


سلطانی فر با اشاره به اینکه امروز نیازمند تغییر و اصلاح روش ها هستیم، تاکید کرد: باید در این سازمان سیاست پاسخ منفی گفتن به مردم خاتمه یابد.


وی اشاره ای به احیای صندوق احیای بناهای تاریخی و بهره برداری از آثار فرهنگی از سال 84 داشت و بیان کرد: در جهت حفظ و مرمت جدی و عملیاتی از گنجینه بزرگ آثار فرهنگی کشور باید مدل مدیریتی عوض شده و از سرمایه بخش خصوصی در این خصوص استفاده شود.


رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه باید با پول بخش خصوصی و طرح و نظارت، کنترل و نقشه ما اماکن تاریخی کشور مرمت و بهره بردای در زمینه های دانشگاه، موزه، اقامتگاه، فروشگاه صنایع دستی، رستوران های سنتی، مدرسه و ...شود، گفت: با این عمل علاوه بر اینکه منابع دولتی کمتر مصرف شود و با همکاری منابع بخش خصوصی عملکرد رو به رشدی خواهیم داشت و نیازی نیست که هزینه نگهداری و حفاظت را نیز بپردازیم و برای ده ها نفر نیز اشتغالزایی می شود.


وی خاطرنشان ساخت: یکی از مهمترین ارزیابی که بنده از مدیران استانی خواهم داشت در خصوص تعداد اماکنی است که از طریق صندوق احیای بناهای تاریخی و بهره برداری از آثار فرهنگی در مسیر احیا و بازسازی قرار می دهند.


سلطانی فر از ثبت 16 بنا به عنوان منابع فاخر و کلاسیک و بیش از 70 بنا در حال ثبت کشورمان در یونسکو خبر داد و اذعان داشت: در کشور ما علاوه بر این تعداد حدود 100 بنای دیگر را به ثبت جهانی خواهیم رساند؛ نگهداری، حفظ و حراست همه آنها توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه ده ها هزار بنای تاریخی در کشور باید با حمایت بخش خصوصی و نظارت ما به بهره برداری برسد، تاکید کرد: اگر بخواهیم برای 100 هزار مکان تاریخی و باستانی هزینه 500 میلیون تومان را در نظر بگیریم مبلغی حدود 50 هزار میلیارد تومان نیاز داریم این در حالی است که بودجه این سازمان تنها 250 میلیارد تومان است.


معاون رئیس جمهور با بیان این مطلب که اعتبار ساخت موزه ها 80 میلیارد تومان در سال جاری بوده است، تصریح کرد: امیدواریم از سال آینده با ورود بخش خصوصی به این حوزه کارنامه خوبی برای حفظ و حراست از اماکن تاریخی را در این دولت برای خود به جای بگذاریم.


پایان پیام/
 

کد خبر 348223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha