رسانه ملی برای مقابله با هجمه‌های فرهنگی نیازمند کمک مداحان است

خبرگزاری شبستان: مهندس ضرغامی با اشاره به هجمه‌های بی‌سابقه شبکه‌های ماهواره‌ای گفت: یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با این حملات فرهنگی بهره‌مندی از فرصت مداحی و سخنرانی فاخر در رسانه ملی است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مهندس عزت‌الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در آیین اختتامیه هشتمین سوگواره نواها و اشعار آیینی با بیان این مطلب که رسانه ملی با رقبای خطرناکی دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: امروزه هزاران شبکه ماهواره‌ای با هدف‌گذاری جمهوری اسلامی ایران در قالب اسلوبی به مقابله می‌پردازند در حالی که هیچ نقطه‌ای از جهان همچون اروپا، آمریکا و آسیا به اندازه جغرافیای ایران دریافت امواج ماهواره‌ای ندارند. رسانه ملی نیز برای مقابله با این هجمه‌های بی‌سابقه ظرفیت و فرصت مغتنمی دارد تا با پخش برنامه‌های مداحی و سخنرانی فاخر به مقابله با دشمنان بپردازند، مردم کشور ما متدین‌اند و از مداحی خوب استقبال می‌کنند.

رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لزوم کمک و حمایت دیگر اقشار جامعه برای پیشبرد اهداف این سازمان گفت: رسانه ملی برای انجام وظایف تربیتی جامعه، هدایت افکار عمومی و دست‌یابی به دانشگاه عمومی که سخن امام خمینی (ره) بود نیازمند به خوراک و برنامه‌های خاص است و دیگران باید این مهم را در اختیار ما بگذارد، بنابراین دست نیاز به سوی شما مداحان دراز می‌کنیم.

ضرغامی تصریح کرد: مداحان هنرمندان بزرگی هستند که جامعه اسلامی را تربیت کرده و آموزه‌های دینی را به مردم انتقال می‌دهند و افکار عمومی را به سمت و سوی صحیح هدایت می‌کنند تا نیاز معنوی، هنری، روحی و فطری جامعه بخصوص جوانان را اقناع سازند لذا مداحان دارای مأموریتی سنگین در جامعه هستند البته خوشبختانه حضور پربرکت مقام معظم رهبری و نگاه کارشناسانه و متخصصانه ایشان در حوزه مداحی و بخصوص شعر آیینی بسیار راهگشاست.

وی افزود: در حوزه شعر ادبیات مقام معظم رهبری رهنمودهایی داشتند و فرمودند مداحی دارای چهار رکن اساسی است که مهم‌ترین آنها صدای خوش، آهنگ دلنشین، لفظ و محتواست.

ضرغامی عنوان کرد: دو دسته اول این ارکان به توانایی و استعداد ذاتی و خدادادی مداحان برمی‌گردد اما لفظ و محتوا اشاره به شعر انتخاب‌شده در مداحی را دارد که باید این اشعار از ادبیات فاخر متقن همراه با کلیدواژه تأثیرگذار بوده و بعد محتوای آن تعمیق داده شده باشد.

رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هر کار هنری دارای دو بخش فرم و محتواست که هر دو در کنار هم اهمیت دارند، برخی مواقع توجه به محتوا ما را از هنر غافل می‌کند، در نگاه رهبری هیچ کدام از این دو وجه تقدم و تأخر ندارند و هر دو به یک اندازه همچون دو بال خودنمایی می‌کنند.

ضرغامی افزود: هنر باید دارای جهت‌گیری الهی و معنوی باشد، از طرفی نمی‌توان فرض کرد محتوای معنوی در هر قالبی ریخته شود راه خودش را پیدا می‌کند.

وی با اشاره به شاخصه‌های مداحان و وظیفه سنگین آنها در جامعه عنوان کرد: مداح خط مقدم زحمات کسانی است که شعرهای فاخر را سروده و یا ملودی‌های مضمون را بر این اشعار منطبق کرده‌اند.

وی عنوان کرد: هشتمین سوگواره نواها و اشعار آیینی فرصتی مغتنم برای استعدادیابی در حوزه مداحی است. همچنین باید این استعدادها تحت آموزش‌های لازم قرار بگیرند تا شاهد رشد سریع‌تر آنها باشیم. مداحی حوزه‌ای است که تکیه به سنت و عقبه‌ای بلندبالا دارد و رویکرد این دوره از سوگواره یعنی بهره‌مندی از شعر آیینی و جهت‌گیری هیئات مذهبی یک نگاه کاربردی را در بین این قشر ترویج می‌کند.

ضرغامی اظهار کرد: اگر شعر آییینی ظرفیت‌مند و برای ایجاد قابلیت بیشتر مداحان استفاده شود کاربردی شده و ارزشمند‌تر است، مانند علم که باید تبدیل به فناوری شود زیرا اگر همه این سرمایه‌ها در خدمت بشر باشد و نتواند سودی برساند و همچنین وارد چرخه تجارت گردد، ارزشمند نیست، از این رو باید اشعار آیینی هیئت‌های ما را رشد دهند و طبق منویات مقام معظم رهبری عزاداری هیئات ما باید جهت‌دار در مسیر اهداف نهضت عاشورا و کربلا قرار گیرد.

پایان پیام/


 

کد خبر 348101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha