به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز این بیماری با افزایش سن زیاد میشود. سرطان را عامل 13 درصد مرگ و میرها اعلام کرده اند. شاید نام سرطان یکی از ناامیدکننده ترین کلماتی باشد که می توان به یک بیمار عنوان کرد. فردی که خود را مبتلا به این بیماری می بیند در همان لحظه اول تمام امید به زندگی خود را از دست می دهد.
دکتر حقیقی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از قابل درمان بودن 70 درصد سرطان ها خبر می دهد؛ ولی مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی معتقد است که بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان در استان به دلایل مختلف از جمله بعد مسافت با مراکز درمانی از جمله مشهد و تهران و ... و لزوم اقامت یک ماهه برای تکمیل دوره درمان و تحمیل هزینه های سرسام آور، از درمان منصرف می شود.
به طور حتم اگر امروز مرکز شیمی درمانی بیرجند که آجرهای آن تنها و تنها به همت خیرین روی هم گذاشته می شود؛ ساخته شده بود امروز این بیماران مجبور نبودند درد این بیماری را بر تن بخرند و یا از درمان آن منصرف شوند.
70 درصد سرطان ها قابل درمان هستند/لزوم فرهنگسازی تغذیه
دکتر فاطمه حقیقی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: متاسفانه در سال های اخیر شاهد افزایش روز افزون انواع سرطان و کاهش سن ابتلا به این بیماری هستیم.
وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی از جمله وراثت، تغذیه، اختلالات محیطی و... موجب افزایش شیوع سرطان در سال های اخیر شده است، افزود: مردم باید به این باور قبلی برسند که سرطان بیماری است و قابل درمان است.
سرپرست آزمایشگاه آسیب شناسی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند ادامه داد: درسال های اخیر شیوع سرطان های مختلف از جمله " سرطان پوست، دستگاه گوارش، پروستات و ..." را در استان شاهد هستیم که روش های غربالگری خاص، تشخیص زودهنگام فراهم می کند.
وی فاصله انجام آزمایشات را هر سه سال یکبار ذکر کرد و اظهار داشت: فرهنگ سازی تغذیه مهمترین موضوعی است که مردم باید به آن توجه کنند و مصرف روزانه میوه، سبزیجات و انواع سالادها باید در برنامه غذایی مردم گنجانده شود.
دکتر حقیقی بر حذف نوشابه و فست فودها از برنامه غذایی تاکید کرد و گفت: همچنین با جایگزین کردن گوشت سفید به جای گوشت قرمز، استفاده هرچه بیشتر از مواد فیبردار از جمله حبوبات و انجام حرکات ورزشی می توان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
وی بر استفاده صحیح از تلفن همراه تاکید کرد و یادآور شد: همیشه پیشگیری بهتر و کم هزینه تر از درمان است که در این راستا مسئولان باید با برگزاری کلاس های آموزشی، راه های پیشگیری را به مردم بیاموزند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه مردم باید به این باور برسند که سرطان قابل درمان است و باید با بدن خود مهربان و آشنا باشند، یادآور شد: 70 درصد سرطان ها قابل درمان هستند به شرط اینکه به موقع به پزشک مراجعه کنند.
پروژه ای که پایان ساخت آن مشخص نیست!
سید محمود حسینی، مدیرعامل مجمع خیران سلامت خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند افزود: در حال حاضر ساخت مرکز شیمی درمانی بیرجند به مرحله نازک کاری، سنگ کاری و گچ کاری رسیده است و با توجه به کاهش سرمای هوا، روند ساخت و ساز سرعت بیشتری گرفته است.
وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت مرکز شیمی درمانی بیرجند از سال 90 آغاز شده است، افزود: تاکنون با کمک خیرین بالغ بر 2 میلیارد تومان برای ساخت این مرکز هزینه شده است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون دولت هیچ کمکی برای ساخت و ساز این مرکز نکرده است، ادامه داد: استاندار قبلی خراسان جنوبی 500 میلیون تومان به منظور خرید لوازم دزیمتری این مرکز کمک کرد که در همین راستا قراردادی با وزارت بهداشت برای خرید این لوازم به ارزش 700 میلیون تومان (بیشتر از مبلغ کمک شده از سوی استانداری) منعقد شد.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی در ادامه از پیشرفت 65 درصدی این مرکز خبر داد و گفت: با توجه به هزینه بر بودن ساخت این مرکز و افزایش روز افزون مصالح و لوازم مورد نیاز مرکز شیمی درمانی، به هیچ عنوان نمی توان زمان دقیقی برای اتمام آن اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر خیرین مرکز هم استانهایی ها هستند ولی نمی توان آمار دقیقی از تعداد خیرینی که تاکنون در ساخت این مرکز همکاری داشته اند، به دلیل تعدد دفعات کمک آنها اعلام شود، تصریح کرد: درحال حاضر حدود 800 نفر از کارکنان دستگاه های اجرایی به صورت ماهیانه مبلغی از حقوق آنها به منظور ساخت این مرکز کسر می شود.
3 میلیارد دیگر برای اتمام پروژه مرکز شیمی درمانی نیاز است
دکتر حسینی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هنوز 3 میلیارد تومان دیگر برای ساخت مرکز شیمی درمانی بیرجند نیاز است، افزود: 10 میلیارد تومان نیز برای خرید تجهیزات پیش بینی شده است.
وی به قول مساعد وزیر بهداشت اسبق اشاره کرد و گفت: وزیر بهداشت دولت دهم قول مساعد به منظور خرید تجهیزات این مرکز را داده بود ولی در حال حاضر با تغییر وزیر، کمبود نقدینگی و مشکلات اقتصادی مشخص نیست این وعده به کجا برسد.
وی تصریح کرد: اگر خوشبینانه تصور کنیم که اعتبارات مورد نیاز خرید تجهیزات را داشته باشیم باید این دستگاه ها را وارد کنیم که این موضوع نیز زمان بر خواهد بود.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی که تلاش می کند از به کار بردن الفاظی از قبیل "بزرگترین"، "تنهاترین"، "مجهزترین" برای مرکز شیمی درمانی بیرجند پرهیز کند، ادامه می دهد: امید است با اتمام این مرکز بتوانیم خدمت شایسته ای به مردم استان و حتی دیگر استان ها و یا کشورهای همسایه ارائه دهیم.
اتمام و تجهیز بخش رادیوتراپی در دستور کار قرار دارد
دکتر حسینی با اشاره به اینکه مرکز شیمی درمانی بیرجند 5 هزارمترمربع زیربنا دارد، افزود: این مرکز شامل بخش های "رادیوتراپی، تزریق شیمی درمانی، بستری درمانی و اداری و تاسیساتی" است که تلاش می کنیم با تجهیز بخش رادیوتراپی به 3 دستگاه "شتاب دهنده خطی، سی تی سی مولاتور و براکت تراپی" این بخش هرچه سریعتر راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه همچنین اتاق طرح درمان در بخش رادیوتراپی راه اندازی می شود که کارهای تومورشناسایی بیماران در این اتاق انجام می شود، اظهار امیدواری کرد: تا پایان سال 93 بتوان این بخش را راه اندازی کرد.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی به افزایش روز افزون سرطان در جهان اشاره کرد و گفت: این روند در کشور و استان خراسان جنوبی نیز به رو رشد است به گونه ای که هم اکنون آمار بیماران مبتلا به سرطان استان خراسان جنوبی 5 هزار نفر گزارش شده است.
اکثر بیماران سرطانی خراسان جنوبی هیچ اقدام درمانی انجام نمی دهند
وی اظهار داشت: اکثر بیماران سرطانی خراسان جنوبی هیچ اقدام درمانی را به دلیل طول درمان زیاد، بعد مسافت با مراکز درمانی از جمله مشهد، تهران و... انجام نمی دهند و از آنجایی که یک بیمار سرطانی برای تکمیل دوره درمان باید یک ماه در یک شهر اقامت کند، از درمان منصرف می شوند.
دکتر حسینی به راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند اشاره کرد و گفت: این بخش پاسخگوی نیاز بیماران سرطانی نیست و می طلبد مسئولان دولتی، مردم و رسانه ها برای پیشرفت هرچه بیشتر مرکز شیمی درمانی بیرجند همت کنند.
وی در پایان از مردم خواست همچون سال های گذشته که بیشترین سهم را در کمک به ساخت این مرکز داشته اند، با کمک های خود به ساخت هرچه سریعتر این مرکز کمک کنند.
پایان پیام/
گزارش؛ زینب رمضانی
نظر شما