به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، حجتالاسلام دکتر حسن روحانی امروز(8اسفند)در نشست با نخبگان در تالار شهید آوینی بندرعباس اظهار داشت: عمدتا این گونه جلسات برای شنیدن است، برای آینده به گونه ای برنامه ریزی شود که بیشتر فرصت در اختیار شماها قرار گیرد که به نمایندگی از اقشار مختلف جامعه حرف بزنید، گله و نقد کنید.
وی افزود: برگزاری این نشست ها بیشتر برای این است که من و همراهان بتوانیم از نظرات و پیشنهادت شما استفاده و بهره برداری کنیم و بدانیم که در استان ها و در دل ها چه می گذرد و در مغزها چه نقشه هایی برای تصحیح راه وجود دارد.
رئیس جمهور ادامه داد: البته در استان هرمزگان بهحمدالله هم استعداد انسانی فراوان و هم استعداد طبیعت فراوان است.
وی با اشاره به اینکه مراکز آموزشی نیروهای مختصص مورد نیاز را تربیت نمیکنند، گفت: سخن حقی گفته شده که مراکز آموزشی به گونهای طراحی شود که فارغالتحصیلان این مراکز بتوانند بار مسئولیت و اداره استان بهویژه صنعت را بر دوش گیرند، اگر بنا باشد جوانان استان در رشتهای تخصص ببینند که بازار کار در این رشته در استان نباشد و نیاز به متخصصهایی باشد که در این استان نباشد نتیجه این میشود که از سایر استانها بیایند و جوانان این استان بیکار شوند.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر روحانی افزود: تربیت نیروی انسانی در داخل کشور متناسب با بازار کار نیست و ازین رو باید با پیشبینی و برنامهریزی ببینیم 4 سال بعد چه میخواهیم، همچنین ورودیهای دانشگاهها باید به گونهای باشد که این نیروها بتوانند جامعه را تحویل گیرند.
رئیس جمهور با اشاره به ملاقاتی که با هیئت مدیره یکی از کانونهای کشور داشته است، خاطرنشان کرد: هیئت مدیره به من اعلام کرد یک سری مراکزی که حقوقدان تربیت میکند، به من آماری داد که در تهران و شهرستانهای مختلف به شیوههای غیرحضوری نیرو تربیت میکنند، نمیدانم در جایی که طرف استاد نمیبیند چطور حقوقدان میشود، چگونه میتواند محکمهای را اداره کند و یا وکیل شود.
وی با اشاره به دو مشکل اساسی در این رابطه گفت: عدم تناسب مراکز آموزشی با نیازمندیها و مسئله توازن کمیت و کیفیت دو مشکل اساسی موجود در کشور است، اگر دانشگاه باشد امکانات، کتابخانه، آزمایشگاه مجهز و استاد صاحبنظر نباشد مشکلی حل نمیشود.
دکتر روحانی اظهار کرد: در گذشته هم دانشگاههای ما از نظر کیفیت مشکل داشتند، بنده نیز در ترمهای آخر واحد کارآموزی در دادگاههای مختلف رفتم روزهای اولیه دیدم تناسبی بین آن چیزی که ما خواندیم با این چیزها نیست، فارغالتحصیلان قادر نبودند حکمی صادر کنند و یا اینکه نمیتوانستند از حقوق یک موسسه دفاع کنند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما امروز یک وظیفهای بر دوش داریم آن هم ساماندهی رشتههای آموزش عالی و کیفیت آنها است تا اینکه فارغالتحصیلان آن بتوانند در اولویت اول در استان خود و اولویت دوم در سراسر کشور به نیازمندیهای کاری پاسخ مثبت دهند، باید کسی که فارغالتحصیل میشود زمینه آمادگی جهت مدیریت امور را داشته باشد.
وی با اشاره به سخن یکی از وزرای نفت در ارتباط با نیروهای انسانی در پارس جنوبی گفت: رئیس جمهور در سفری به این بخش از نظم نیروهای ایرانی که توسط سایر کشورها در یک بخش مدیریت میشدند بسیار متعجب بود، جای سئوال دارد که چرا باید از توان خودمان استفاده نکنیم در حالی که ما ایرانیها از لحاظ اخلاق و ایمان برتر هستیم.
رئیس جمهور با تأکید براینکه باید در کلاسها نقد و فضای سیاسی آرام وجود داشته باشد، اظهار کرد: اگر علم با اخلاق ضمیمه نباشد فسادهای آنچنانی ایجاد میشود.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر روحانی در ادامه سخنانش افزود: در گذشته یک گروهی برای اینکه تحریمها را دور بزنند منافع پولی و ملی کشور را دور زدند که امیدواریم همه دستگاههای کشور بتوانند این پول را به بیتالمال برگردانند.
وی با بیان اینکه به این فرد علاوه بر نفت خام وجه نقد و پول نیز داده بودند تا بدهیهای ایران در سایر کشورها را بپردازد، خاطرنشان کرد: بدهی این شخص دو میلیارد و 600 میلیون دلاری عنوان میشود و بخش اعظمی از این میزان پول نقد بودهاست.
رئیس جمهور با تأکید براینکه بدون اخلاق توسعه امکان پذیر نیست، خاطرنشان کرد: منافع کشور را یک عده با حیله بردند، هنگامی که سخن از سه هزار میلیارد تومان بود دهنها همه باز ماند درحالی که در حال حاضر با موضوع 9 هزار میلیارد تومانی روبهرو هستیم و تازه هنوز ما مطمئن نیستیم که این میزان همه بدهی باشد، بدون اخلاق و انضباط نمیتوانیم پیشرفت داشته باشیم و تعهد و وظیفه در کار بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته کار مفید بسیار مهم است تصریح کرد: اگر کشوری پیشرفت کرده بدانید آن کشور هرگز با فساد پیشرفت نمیکند، هیچ کشوری بدون تعهد، اخلاق و وجدان کاری پیشرفت نمیکند و تنها مسئله تخصص مدنظر نیست، باید وجدان کاری، انضباط، پاکی، پاکدامنی و دستپاکی درکار باشد.
روحانی با بیان اینکه امروز باید به جای دعواهای غیرمفید و غیرسازنده که هر کدام مان بگردیم و ببینیم دیگری در فلان سال در کدام تجمع بوده باید دست به دست هم دهیم و در برابر انحراف بایستیم و برای توسعه کشور تلاش کنیم، تاکید کرد: توسعه بدون تدبیر امکانپذیر نیست، بدون مشورت و انسجام و وحدت ملی و بدون ایمان، اخلاق، توسعه امکانپذیر نیست و همیاری نیز یکی از ضروریات این راه است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در یک بیمارستان اگر بهترین اتاق عمل و جراح باشد اما پرستار خوب نباشد بیمار به عفونت مبتلا میشود و یک بیماری دیگر میگیرد، گفت: همه باید با هم باشند و فکر نکنید فقط جراح خوب میتواند مجموعه خوب را حل کند بلکه باید یک مجموعه خوب داشته باشیم و این مسئله در همه جا همینطور است.
وی با تأکید براینکه همه یک ملت هستیم و استانهای مختلف کشور اعضای یک بدن هستند، اظهار کرد: اگر همه با هم کار کنند به نتیجه میرسیم در حالی که دنیایی از مشکلات پیش رو داریم و باید گذشته را جبران کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه مردم ما با مشکلات فراوانی روبرو هستند که باید از پیش رو برداریم خاطرنشان کرد: قبل از اینکه انتخاب شوم این موضوعات را میدانستم اما نه من و نه همکارانم نهراسیدیم، این راه را باید با مشورت، دقت و تدبیر پیش ببریم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اکنون شش ماه و چند روز بیشتر از عمر دولت نگذشته اما قدمهای مهمی برداشته شده و اگر شش ماه قبل را ببینید خواهید دید دنیا چه نگاهی به ایران دارد، باید فضای بینالملل در گذشته را ببینید و خواهید فهمید که چطور امروز ایران یک قطعنامه را به سازمان ملل پیشنهاد میدهد و تصویب میشود.
وی با تأکید براینکه این موضوع نشانه اقتدار ایران است، خاطرنشان کرد: برای خیلی از کشورها این موضوع سخت بود که قطعنامه علیه خشونت و افراطیگری با پیشنهاد ایران تصویب شود زیرا آنها یک عمر تبلیغ کردهبودند که ایران پر از خشونت است، همان کشورهایی که با این قطعنامه مخالفت میکردند و میگفتند که نباید به نام ایران ثبت شود با آنچنان فضایی روبهرو شدند و دیدند که این قطعنامه با اکثریت آرا تصویب شد.
رئیس جمهور با تأکید براینکه تمام افتخارات متعلق به شما است، افزود: افتخار دولت خادمی مردم است اینکه امروز میبینید در صحنه جهانی وضع تغییر کرده حاصل تلاش ملت است.
دکتر روحانی با اشاره به جلسه شب گذشته با سرمایهداران ایرانی ساکن کشورهای همسایه گفت: این افراد میگفتند امروز یک فضایی ایجاد شده که دلشان میخواهد بگویند ایرانی هستیم درحالی که قبلا ایرانی بودن را مخفی میکردند.
وی با بیان اینکه فضای مطلوب جهانی را ملت برای ایران بهوجود آورده است، گفت: مردم با انتخابات این فضا را فراهم کردند و امروز یک فضای مناسب در صحنه بینالمللی برای ایران بهوجود آورده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز دانشگاه ها آزادتر و آرامتر از گذشته هستند، اظهار کرد: دولت مدعی نیست که هیچ مشکلی وجود ندارد، شما باید در این شش ماه در مورد عملکرد دولت قضاوت کنید، دولت به مردم قول داده بود آرامش نسبی را در همه فضاها حاکم کند و نیز امروز آرامش نسبی و امید در سراسر کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از اخر هفتهها به دیدار خانواده شهدا و جانبازان میرود گفت: پس از این دیدارها با فضای مردمی در آن محله روبرو میشویم که همه آن مردم میگویند امید به ما برگشته هرچند که ممکن است مشکل خودشان حل نشده باشد.
رئیس جمهور با تأکید براینکه فرهیختگان باید تدبیر کنند گفت: در زمینه صید، کشاورزی و سایر موضوعات باید از تجربه دیگران استفاده کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه علم متعلق به بشر است گفت: اینکه پیامبر فرمود اطلب العلم برای این است و هر کجا که علم وجود دارد باید به آنجا برویم و آن را برداریم.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع مانند این است که یک در گرانبها را باید از خاک ان را بیرون بیاوریم.
رئیس جمهور تصریح کرد: بسیاری از دانشمندان و فرهیختگان ما در خارج از کشور درس خوانده و به ایران بازگشتهاند. همانگونه که بسیاری از افراد برای تحصیل به ایران آمده اند و این نشان دهنده آن است که دانش، فرهنگ و ایمان مرز ندارد.
روحانی خاطرنشان کرد: بسیاری از مسلمانان در سرزمینهای شرق توسط تجار ایرانی مسلمان شدهاند و حتی قبل از علما دین توسط تجار به دلیل رفت و امدهایی که داشتهاند به آنجا ورود پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه باید در کار ابتکار داشتهباشیم گفت: در این فضا ما باید بیشتر به فکر اینده کشور و نسل آینده کشور باشیم و باید یک مقدار از توقعات را کم کنیم.
رئیس جمهور بیان کرد: هراندازه پولی که بدست میآوریم از قیمت اضافه انرژی کل آن پول را جمع میکنیم، از خزانه و راه های دیگر که غیرقانونی است برمیداریم و 45 هزار تومان به هر فرد میدهیم که این راه درستی نیست.
وی با تأکید براینکه همه باید به میدان بیاییم و راه صحیح را برگزینیم خاطرنشان کرد: قدمهای مهمی را مجلس برداشته و گفته از سال آینده باید یارانه به متقاضیان نیازمند داده شود که دولت هم موظف به اجرای ان است.
روحانی با اشاره به اینکه یک عده میگویند پول نقد قطع نشود گفت: نتیجه این قطع نکردن این است که وضعیت برق و انرژی و بهداشت و درمان و ... بدتر میشود در حالی که باید همه باید به فکر آینده و کشورمان باشیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: خواست ما این است وقتی اعلام میشود که فرم جدید هدفمندی را پرکنید افرادی که نیاز ندارند از دریافت و پرکردن این فرم خودداری کنند و صراحتا به دولت بگویند ما این پول را نمیگیریم و شما بخش حمل و نقل، بهداشت، محیط زیست و ... را درست کنید.
وی با بیان اینکه باید همه را در پوشش بیمه قرار دهیم خاطرنشان کرد: تولید و مصرف انرژی نیز باید اصلاح شود در حالی که امسال کشور ما به اندازه کل اتحادیه اروپا گاز مصرف کرده است.
روحانی با تأکید براینکه بدون جهاد نمیتوانیم آینده درخشانی داشته باشیم گفت: در هرمزگان استعدادهای فراوانی وجود دارد که در مورد بخشهایی از این ظرفیت ها قبل و حین سفر به هرمزگان تصمیمگیری شده و بخش دیگری نیز نیازمند کمک و همراهی شما فرهیختگان استان است.
وی با تأکید براینکه تصمیم دولت این است که شرق استان که از محرومیت بیشتری برخوردار است آباد شود گفت: سواحل مکران و جاسک باید توسعه یابد و در آینده بخشی از فروش نفت باید از خارک به جاسک بیاید.
رئیس جمهور با بیان اینکه این کار از سال آینده شروع میشود و امیدواریم در اواخر دولت یازدهم بتوانیم از جاسک نفت صادر کنیم گفت: ما گاز را برای شروع تولیدات انرژی بر مانند پتروشیمی، فولاد و حتی آلومینیوم و پالایشگاه به این منطقه میآوریم که همه اینها جزو طرحهای توسعه جاسک است.
روحانی با تأکید براینکه فرودگاه جاسک باید بینالمللی شود گفت: بحث جادهای این شهرستان باید به بزرگراه تبدیل شود که بزرگراه بندرعباس میناب به زودی اماده خواهد شد و همزمان مسیر میناب جاسک نیز بهسازی و پس از ان به بزرگراه تبدیل میشود.
وی با تأکید براینکه شرق استان باید کاملا متحول شود گفت: بندر شهید رجایی باید توسعه یافته و فاز دوم آن تکمیل و پس از آن فاز سوم نیز شروع شود که این اقدامات در دولت یازدهم انجام خواهد شد و شاید شاهد آغاز فاز 4 و 5 این بندر تجاری باشیم.
رئیس جمهور با تأکید براینکه باید در بخش حمل و نقل استان تحولی بزرگ ایجاد شود گفت: با کشورهای شمالی ارتباط جدیدی برقرار میکنیم و خط آهن چابهار از طریق افغانستان و قرقیزستان با سرمایهگذاری چینیها به این کشور میرسد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری خط آهن توسط چینیها انجام خواهد شد گفت: توافقات اولیه در این زمینه انجام شده و این کار به زودی آغاز میشود.
روحانی با اشاره به اینکه شرکت فولاد استان باید افزایش ظرفیت پیدا کند و به تولید 10 میلیون تن برسد گفت: در مسئله محیط زیست نیز تلاش میکنیم حرکتهای بزرگی ایجاد شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در بخش فولاد عمدتا دولت سرمایهگذاری نمیکند گفت: ما فقط تسهیل کننده هستیم.
وی خاطرنشان کرد: یک مسئله دیگری که باید برای این استان تصمیمگیری شود احیای جزایر است درحالی که برخی از این جزایر جزو مناطق آزاد هستند اما برخی شکل همان جزایری هستند که خدا آنها را خلق کرده است و در این مسیر نظرات فرهیختگان استان و صاحبنظران و اندیشمندان بسیار مهم است.
روحانی با بیان اینکه تأکید من از اول در این دولت این بوده که حقوق شهروندی مراعات شود، خاطرنشان کرد: در مشاغل لیاقت برای ما شرط است نه حزب و نه جناح و نه جنسیت و هر کس شایسته است بیاید و مسئولیت را برعهده بگیرد و دولت هم فضا را برای خدمات بیشتر آماده میکند.
وی با بیان اینکه انشاءالله همگی باهم از پیر وجوان و خصوصا همه اقوام و مذاهب دست به دست هم میدهیم، ابراز امیدواری کرد: ما امیدفراوانی به این مردم پرتلاش داریم.
پایان پیام/
نظر شما