به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، ابراهیم حسن نژاد، مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان، پیش از ظهر امروز (8 اسفند) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سنندج اظهار داشت: کردستان جزو استان های استراتژیک کشور در مبحث تولیدات کشاورزی بوده و بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت در استان داریم که از این اراضی 88درصد به صورت دیم کشت می شوند.
وی افزود: هم اکنون 121هزار و 106 هکتار از اراضی استان آبی هستند که تاکنون 42هزار و 10 هکتار از این اراضی از تجهیزات آبیاری تحت فشار بهره مند شده اند.
حسن نژاد، تصریح کرد: تجهیز بیش از 90درصد اراضی آبی استان به تجهیزات تحت فشار با اجرای سالانه 6هزار هکتار کردستان را زمره برترین استان کشور قرار داده و هم اکنون میانگین بهره مندی اراضی استان دو برابر میانگین کشوری است.
وی همچین به تولید سالانه یک میلیون تن محصولات کشاورزی در استان اشاره کرد و افزود: تولید 363هزار تن محصولات دامی، یک هزار تن عسل، 300میلیون جوجه ریزی در 600واحد مرغداری، 267هزار تن محصولات باغی و یک هزار و 260 تن قارچ خوراکی در کنار کسب رتبه برتر تولید توت فرنگی و رتبه سوم گندم کشور کردستان را در زمره برترین استان ها در حوزه کشاورزی قرار داده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان، خاطر نشان کرد: طی چند سال اخیر بیش از 331 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به 4هزار و 788 طرح کشاورزی در استان پرداخت شده است که امیدواریم با گسترش تسهلات بانکی شاهد توسعه روزافزون حوزه کشاورزی استان و اشتغال زایی هرچه بیشتر برای کردستانی ها باشیم.
محمدمصطفی نجفیان، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان، نیز در این جلسه نسبت به عدم پرداخت بهای مصرفی برق در حوزه کشاورزی و مصرف بی رویه در این بخش انتقاد کرد و افزود: متأسفانه بیش از 20درصد مصرف انرژی استان در حوزه کشاورزی استفاده می شود و این در حالی است که بهای برق مصرفی برای حوزه کشاورزی یک چهارم سایر بخش هاست.
وی افزود: امید است شاخصی برای الگوی مصرف انرژی در حوزه کشاورزی استان تعریف شده و آموزش های لازم توسط دستگاه های متولی امر به بهره برداران این حوزه ارائه شود تا از هدر رفتن سرمایه های ملی جلوگیری شود.
سالار عرفانی نسب مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان، نیز از فعالیت 6 هنرستان با 32 رشته محل و ارائه خدمات اموزشی به 684 دانش آموز در حوزه کشاورزی در استان خبرداد.
وی افزود: تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص در بخش کشاورزی یکی از پایه های اساسی برای توسعه این بخش بوده و امید است تصمیم گیران حوزه کشاورزی به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما