طرح ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بجنورد تدوین شد

طرح ترویج و نشر فرهنگ ایثار و شهادت با محوریت اتصال مثلث تعامل خانواده، مدرسه و مسجد در این راستا از سوی کانون"نبی اکرم (ص)" شهرستان بجنورد برای اجرا به دبیرخانه مساجد خراسان شمالی ارائه شد.

خبرگزاری شبستان// خراسان شمالی

 

فرزند انقلابم و از زمانی که گوش هایم شنید و چشم هایم فهمید که دیدن چیست، مارش جنگ بود و یا زهرای سنگر، و هر وقت چرایی در ذهنم شکل گرفت همه پاسخ ها به اینجا ختم نمی شد که دشمن جای دوری است، بلکه همیشه هدف سلاح های دشمنان ما بودیم به همین نزدیکی و بارش گلوله بر آیه های متبرک انسانی می بارید و زمین انقلابی در تسخیر و محاصره دست به دست می گشت و هربار جواب های سنگر، چهاردیواری بود به نام مسجد، جایی که افراد در ابعاد انسانیت، تربیت شدند و در مقابل بی بهانگی متجاوزان شعر یا حسین را سرودند، ایستادند و راندند.

حالا قدم به قدم، کوچه به کوچه، خیابان به خیابان به نامی تازه مزین است، نامی که در مسجد متولد شده و بوی شهادت گرفته است، نامی که در فرهنگ و لغت نامه پایداری و رشادت و ایثار سؤال ها و بهانه های امروز را معنا می بخشد و پاسخ گوست و همچنان ایستاده و بر دست دزدان فکر و فرهنگ این انقلاب دستبند می زند، نام هایی که مسجد صدایشان زد، شکل داد و در گوش های ما ماندگار کرد.

امروز قلب های ما با فرهنگ شهادت می تپد، در مساجدی که سنگر و کانون مقابله با طوفان های اهریمنی است و تلاش می کند تا با بودن و گستردن فضایی آرام، ریشه های این فرهنگ معنوی و اساسی را در دل ها و ذهن های بعد از این، جریان دهد و جوانه ها سمت و سوی آفتاب بگیرند و حقیقت متعالی در آوندهای حیات راه خود را بیابد.

یکی از این مساجد، مسجد النبی (ص) شهرستان بجنورد است و کانون فرهنگی هنری نبی اکرم(ص) که مدتی است رویکردی تخصصی در ترویج فرهنگ "ایثار و شهادت" در پیش گرفته است را در دل خود جای داده است و قدم در تربیت نسلی حامی و پرچمدار شهیدان بر می دارد و متولیان آن با فعالیت مداوم عزم را در انسانیت آفرینی، جزم کرده اند.

این مسجد به گفته "کارآموز" یکی از اعضای هیئت امنای آن، در سال 1358 بنا شده و همواره اقامه نماز جماعت از تاریخ بهره برداری آن تا به اکنون پایدار و برقرار بوده است.

همین طور حالب اینجاست که براین اساس 58 تن از جوانان فعال و پرشور این مسجد در جبهه های حق علیه باطل 8 سال جنگ تحمیلی، به شهادت رسیدند که اکنون نامشان بر تارک فرهنگ و افتخارات این مرزو بوم اسلامی می درخشد.

مسجد النبی (ص) شهرستان بجنورد فضایی ساده دارد، بنایی بدون گنبد با درها و پنجره های آهنی، چهار در ورودی دارد دو در در جلوی بنا و مشرف به خیابان و دو در کنار پنجره های پشت ساختمان مسجد واقع شده، من از در پشتی وارد مسجد می شوم و با بهشتی پر از قاصدک و درختان میوه و سبزی متفاوتی رو به رو می شوم.

از تازه گی فضای داخل خوب می توان حدس زد و فهمید که مراقب حساسی آنجا خدمت می کند، خادم مسجد در را بعد از ورودم می بندد، پشتی ها و قفسه هایی که بوی قرآن و مهر و چادر نماز می دهند، بلند گو، محراب و منبر در دنیایی یکدست با پرده ای یشمی که دو فضای مجزا برای حضور مردان و زنان ایجاد کرده است، تمام زینت این مسجد است.

روی دیوارهای بیرونی مسجد در محوطه بازی که با نرده ها خیابان را از این فضای معنوی جدا می کند، علاوه بر نام مسجد دو تابلو دیگر به چشم می خورد "پایگاه بسیج شهید باهنر" و "کانون فرهنگی هنری نبی اکرم (ص)".


دوربینم را آماده تر می کنم با مدیر کانون قرار گذاشتم چند نوجوان از پله های کنار ساختمان مسجد پایین می آیند، می پرسم: دفتر کانون اینجاست؟ یکی با سر و دیگری با زبان تأیید می کند، برمی گردم و مقابلم "مجتبی دیوارگر" مدیر این کانون تخصصی، جایی همان دور و اطراف منتظرم بوده، را می بینم، با آرامش خاصی که متانت عجولی را با خودش دارد، من را به محل استقرار به اصطلاح دفتر کانون راهنمایی می کند.

فضا دور از تصور من است، ربطی به سادگی مسجدوار بودنش ندارد، فضای خالی و محدود از امکانات که حتی صندلی برای نشستن یافت نمی شود دیوارهایش با چند پوستر مذهبی و تبلیغی و عکس های امام و رهبری تزیین شده، انتهای این چهاردیواری فضای شیشه ای وجود دارد که با یک دستگاه رایانه، چند برگ سفید و یک میز و صندلی برای کاربر چیده شده است، که "دیوارگر" در توضیح ، آن مکان را دفتر رسیدگی به نامه ها و پاسخ گویی به شبهات دینی و فکری مراجعان و اعضا معرفی می کند.

هر دو روی زمین می نشینیم، از عکس ها فاصله می گیریم و مدیر کانون به تاریخ و چند و چون راه اندازی آن اشاره می کند و می گوید: کانون نبی اکرم (ص) از اردیبهشت سال 86 فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده و از آنجایی که در این مسجد پایگاه بسیج نیز مستقر است از این تاریخ برای اجرای برنامه ها به تعاملی خوبی رسیده ایم.

وی که متولد شهریور 1364 است، فعالیت ها و حضور جوانان فعال در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری را علت اصلی راه اندازی این کانون نام می برد و با لبخند بر اهمیت کانون های فرهنگی هنری مساجد تأکید می کند و می افزاید: سعی می کنیم با اجرای فعالیت های فرهنگی و آموزشی، بزرگداشت و مناسبت ها و اجرای یادواره ها فرهنگ های متعالی و انسانی را در دل و ذهن جوانان ماندگار کنیم.

وی اعضای فعال این کانون را 800 جوان معرفی می کند و در توضیح بیشتر بیان می کند: 300 نفر اعضایی هستند که تنها در این کانون فعالیت می کنند و 500 جوان نیز هم در پایگاه بسیج فعالند و هم در این کانون مشغول هستند.

دیوارگر، با معرفی کتابخانه کانون نبی اکرم (ص)، آن را بخش بسیار مهم نه فقط این کانون بلکه تمام مسجد نام می برد و من که از ابتدای ورود تا به اکنون کتابخانه ای به چشمم نخورده با تعجب از محل آن می پرسم و معلوم می شود آن جوان های راهنما از پله های کتابخانه پایین می آمدند.

وی ادامه می دهد: این کتابخانه 50 عضو و حدود 300 کتاب آموزشی دارد و سالن مطالعه آن از ساعت هفت صبح تا 24 نیمه شب برای حضور و بهره مندی علاقه مندان و اعضای آن دایر است.

در ادامه سراغ کتابخانه می روم، یک مخزن کوچک با سالن مطالعه ای آرام، با دو ردیف میزهای مطالعه تک نفره و دومیز دسته جمعی، سکوت بود و سکوت، به قول مدیر کانون 25 نفر از دانش آموزان و اعضای این کتابخانه در کنکور سراسری نتایج درخشانی کسب کرده اند و وارد دانشگاه شدند، بارها این موضوع را عنوان کرد.

ناگفته نماند این کتابخانه به دلیل محیا نبودن امکانات لازم عضو خانم ندارد.

از پله های کتابخانه پایین می آییم دوباره برنامه ها و فعالیت های انجام شده ذهنم را به سمت نقش کانون می برد، "دیوارگر" بیشتر توضیح می دهد و از اجرای طرح های مختلف می گوید و می افزاید: طرح شکوفه های نیاز و شناسایی افراد نیازمند و کمک به آنها در ماه مبارک رمضان، برگزاری اردوهای تفریحی و زیارتی واجرای مراسم اعتکاف با همکاری و حمایت سازمان تبلیغات اسلامی در سالی که گذشت مهم ترین برنامه های اجرا شده این کانون را شامل می شود.

وی دیگر برنامه مهم و محوری این کانون را حلقه های طرح چهره به چهره و تربیت افرادی بینشمند و بصیر در روزهای مختلف هفته نام می برد و اضافه می کند: این برنامه در روزهای یک شنبه برای شورای پایگاه بسیج و کانون، دوشنبه برای رده تحصیلی دیپلم تا کارشناسی، سه شنبه ها با حضور کارشناس حوزوی بعد از نماز مغرب و عشاء برای عموم و پنج شنبه ها نیز برای نوجوان و دانش آموزان قبل از نماز مغرب و عشا به اجرا در می آید.

دیوارگر، محور همه این بحث ها و تبلیغ ها در این حلقه ها را ترویج سیره شهدا اعلام می کند، و جالب اینجاست که هر برنامه در هرشب با محوریت نام و شخصیت یک شهید از شهدای گلگون کفن این مسجد چون شهید علی رمضانی وشهید مصطفی کریمی و شهید شاهین فر برگزار می شود.

وی برگزاری شب های قرآنی و شب های شعر و خاطره بزرگداشت ها و یادواره شهدا دیدار با خانواده شهدا برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی را هم در ادامه به این برنامه ها می افزاید.

وی تبیین ابعاد شخصیت شهدا را نیازی ضروری می داند و از ارائه طرحی با عنوان "ایثار و شهادت" از سوی این کانون به دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی خبر می دهد و بیان می کند: این طرح مثلت تعامل خانواده، مدرسه و مسجد و اتصال این سه را در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بردارد که شامل برنامه های ابتکاری و خلاق و آماده سازی بسترها لازم می شود.


وی با بیان اینکه این کانون هدفش اجرای برنامه های کیفی و ارائه طرح و برنامه های نو است می گوید: تلاش می کنیم تا این موضوع محقق شود.

وی در خاتمه حمایت بیش از پیش مسئولان و متولیان امر را خواستار می شود و اضافه می کند: باید مسئولان با بودن و همراهی فعالان کانون ها و همینطور حمایت مالی و اعتباری مناسب برنامه ها از این فعالیت ها و درنتیجه انگیزه های فعالان این عرصه که صادقانه و عاشقانه عمل می کنند، حمایت شود.

مهدی اسفراینی، نوجوانی که پنج سال در فضای این مسجد فعالیت دارد و یکی از اعضای فعال این کانون است در تمام مدت این گفتگو همراه است، فضای کانون و همدلی و همراهی دوستانش دراین مکان را دوست دارد و برنامه های اعتقادی و اخلاقی طرح چهره به چهره را می پسندد و تأثیرگذار می داند.

در ادامه زمانی محیا می شود تا با "حجت الاسلام جعفری" که 26 سال مداوم، امام جماعت این مسجد است، گپ و گفتی داشته باشم از او درخصوص فعالیت های جوانان این مسجد می پرسم، ابراز خرسندی می کند و بر ایجاد تحول در برنامه های فرهنگی با استقرار این کانون اذعان می کند.

وی سازمان یافتگی و تشکیل ساختاری برای درست اجرا شدن برنامه های مسجدی را ازجمله ویژگی های حضور کانون فرهنگی هنری در مسجد می داند و برای جوانان فعال این عرصه و دست اندرکاران امر آرزوی موفقیت می کند.

جلوی آینه می ایستم و از دراین کانون و بعد از مسجد خارج می شوم، تمام فکرم اینهمه انگیزه و علاقه جوان در آن فضای محدود است، 200 متری دور نشده ام که دو دانش آموز نوجوان از من آدرس مسجد النبی (ص) را می پرسند.


پایان پیام/

کد خبر 34769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha