علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با بیان اینکه برای ایجاد موزه موقت علما در تبریز با 50 اثر هنری و 50 زندگینامه از علمای استان 35 میلیارد ریال هزینه شده است، ابراز داشت: موزه موقت علما و مفاخر آذربایجان با هدف اجرای بخش اول طرح مفاخر آذربایجان به عنوان نمادهای عزت و سربلندی ایران اسلامی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه این موزه دارای امکانات صوتی برای ارایه شرح زندگی و آثار علما و مفاخر آذربایجان است، ابراز داشت: تمام امکانات هنری و صوتی و تصویری روز در اختیار موزه قرار می گیرد تا امکان شنیدن صدای بزرگان وعلما امکان پذیر باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: بخش های دیگر این موزه با نام نویسندگان، شعرا، شهیدان و هنرمندان در دست اجرا بوده و هم اینک موزه هنرهای معاصر تبریز در زمینی با بیش از شش هزار مترمربع در میدان آذربایجان، در حال آماده سازی است، فضای مقبره الشعرا نیز گسترش پیدا کرده و به موزه شعرا و نویسندگان اختصاص پیدا می کند و در کنار آنها کارهای نرم افزاری نیز شکل گرفته است که به پنج زبان ارائه می شود.
وی با بیان اینکه احداث موزه علما برای معرفی علما و فقهای برجسته آذربایجان و ایجاد موزه شعرا در محل مقبره الشعرای تبریز به عنوان فازهای بعدی این طرح از اهم برنامههای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می شود، ادامه داد: این پتانسیل غنی و ظرفیت عظیم دینی، فرهنگی و علمی و نقش متعالی و تاثیرگذار روحانیت آذربایجان در تاریخ ایران اسلامی که همواره در مسائل مختلف پیشرو بوده و جریان تاریخ این مرز و بوم را در مسیر صحیح هدایت کردهاند باید معرفی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی فرهنگ بالنده و پیشرو اسلامی و ایرانی را مرهون حضور پیوسته و با اقتدار روحانیت و علما دانست و عنوان کرد: این شخصیت های برجسته جهانی الگویی برای جوامع بشری هستند و معرفی زندگینامه و آثار قلمی آنان در واقع ادای دین به این بزرگان است.
داننده با بیان اینکه طرح مفاخر آذربایجان با ایجاد زمینه برای هنرمندان جهت تولید آثار هنری، افق جدیدی را فراروی اصحاب فرهنگ و هنر ایجاد کرده و زمینه تعالی بخشی فرهنگ و هنر استان را فراهم آورده است، تصریح کرد: این طرح خود به نوعی بستری را فراهم می کند تا سبک و مکتب هنرمندان این برهه در حافظه تاریخ هنری این مرز و بوم ثبت شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تاکید کرد: کار در بخش موزه علما به اتمام رسیده که 100 تابلوی نفیس از تمثال علما خلق شده و از کتاب نفیس این آثار نیز رونمایی شده با این هدف که جوانان گذشته خود را در تک تک این تابلوها ببینند.
داننده ابراز داشت: هدف دیگر این است که هنر آذربایجان از راه خلق آثار هنر ارزشمند دینی برای سال های آتی موزه ای شود، موزه مجازی علمای آذربایجان نیز راه اندازی می شود تا افراد از هر نقطه عالم با این هنر دینی محمدی ارتباط برقرار کنند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین اظهار داشت: کنگره هایی جهت بزرگداشت علمای معاصر پیش بینی شده است که برگزاری کنگره بزرگداشت آیت الله سیدعلی قاضی در سال گذشته از جمله این کنگره ها بود.
پایان پیام/
نظر شما