تدوین پیش نویس موافقت نامه اروند رود/آمریکا؛ ایران را بی‌اعتمادتر کرد

خبرگزاری شبستان: وزیر امور خارجه کشورمان از ایجاد توافق نامه برای کار در اروندرود براساس موافقت نامه 1975 بین ایران و عراق خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که پس از دیدار با هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق در جمع خبرنگاران حاضر شده بود گفت: روابط ایران و عراق روابط بسیار مستحکم تاریخی و مبتنی بر علایق مشترک دینی، سیاسی و جغرافیایی و فرهنگی است.

وی با بیان اینکه بسیار خوشحالیم که یک صفحه کوتاه ولی دردناک از روابط ایران و عراق را پست سر گذاشته ایم افزود: در حال حاضر ملتهای ایران و عراق دوست و برادر هستند و هر دو از دولتهایی نیز برخوردارند که با یکدیگر دوست و برادرند.

ظریف با اشاره به اهمیت عراق در روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران افزود: من اولین سفر خارجی ام را با عراق شروع کرده ام و عراق تنها کشوری است که 6 ماه گذشته دوبار به آنجا سفر کرده ام.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه از توافق بین ایران و عراق بر سر اجرای موافقت نامه 1975 مبنی بر کار در اروندرود خبر داد و خاطرنشان کرد: به زودی اقای زیباری برای اجرای این توافق که بین کارشناسان تهیه شده است و بعد از پشت سر گذاشت مراحل قانونی عراق به ایران خواهد آمد.

ظریف درخصوص اجرای توافقنامه اروندرود تشریح کرد: این حرکت به نفع مردم دو کشور و صلح و امنیت در منطقه و پیشرفت مردم دو کشور است و امیدواریم به اطمینان برسیم که هیئت حقوقی که با تلاش زیاد این ماموریت را به موفقیت رساندند توافق نامه شان امضا می‌شود.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه درخصوص مسایل مطرح شده در دیدار وی با هوشیار زیباری عنوان کرد: در این سفر درخصوص مسایل مورد علاقه دو طرف و موضوعات دو جانبه با یکدیگر صحبت کردیم و مشکلات دو طرف در مقابله با تروریسم را نیز به بحث گذاشتیم و ما همواره خودمان را درخصوص استقرار و ثبات امنیت و آرامش در عراق و هماهنگی بین همه گروههای سیاسی در این کشور علاقه مند نشان داده ایم و خوشحالیم که دولت این کشور نیز این کار را پیش برده است.

ظریف با اشاره به توسعه ابعاد تروریست و افراط در منطقه خاطرنشان کرد: مبارزه با تروریسم و افراط یک مبارزه جمعی است و ما خود را در کنار دولت عراق در این امر می دانیم و امیدواریم شاهد ادامه پیشرفت توسعه و آرامش بیشتر مردم این کشور باشیم و در زمینه رسیدن به راه حل سیاسی و صلح آمیز در سوریه نیز ماوقع را به عنوان دو کشور نزدیک و همسایه سوریه به این کشور کمک خواهیم کرد.

وی از تشکیک مسایل و گفتگو درخصوص سوریه بین خود و هوشیار زیباری خبر داد و تاکید کرد: ما همواره در این خصوص گفتگو کرده ایم و امیدواریم که این روند گفتگوها ادامه یابد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چگونه با توجه به خوش بین نبودن مقام معظم رهبری به روند مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 در بیاناتشان پیش از انجام دور نهایی این مذاکرات بر آن تاکید کردند شما به مذاکرات ادامه می دهید عنوان کرد: آنچه که رهبری گفتند نظر مردم ایران و مشکل ایران با روش برخورد امریکا و کشورهای غربی با موضوع هسته ای و برخورد با ایران در چند دهه گذشته است که بی اعتمادی شدیدی نسبت به غرب و آمریکا در ملت های ما ایجاد کرده است.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر این نکته که بیانیه ها و گفتارهای مقامام امریکایی و اقدامات این کشور هیچ کمکی به رفع بدبینی ها و سوءظن مردم ما نکرده تصریح کرد: این اقدامات آنها همچنین بدبینی و سوءظن کنونی را تقویت کرده است و ما نسبت به این اظهارات و اقدامات اظهاراتی بدبینی را اعلام کردیم و گفتیم با اینگونه اظهارات نمی توانید اعتماد مردم ایران را جلب کنید و مردم ما در راهپیمایی 22 بهمن گفتند که آماده نیستند حرف زور و تحمیل و ادعاهای غیرمربوط را بپذیرند و در مقابل این گفتگوها و ادعاهای نامناسب در قرن 21 که منطقی ندارد مقاومت خواهند کرد.

ظریف در ادامه با تاکید بر این نکته که مقام معظم رهبری همچنین فرمودند که مردم ما و دولت ما بر تعهدات خود پایبندند خلف وعده نمی کنند توضیح داد: ما آنچه را قبول کردیم انجام خواهیم داد و با توجه به اظهارات رهبری معتقدیم اگر طرف مقابل اراده سیاسی برای تفاهم داشته باشد تفاهم قابل دسترس است و همچنین معتقدیم طرف مقابل راهی جز رسیدن به تفاهم با ملت ایران ندارد زیرا ملت ایران زبان تحمیل را با زبان تحمیل پاسخ می دهند و در سالهای گذشته نیز این پیغام را بیان کرده‌اند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: بیانات رهبری راهگشای ما برای مذاکرات از موضع قدرت ایران خواهد بود.

ظریف در ادامه درخصوص خطر تروریسم در منطقه و در عراق تصریح کرد: منطقه ما نیاز به هماهنگی و گفتگوی میان کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم و افراط دارد زیرا ما مشکلات زیادی مانند افراط و تروریسم و جنگ و خونریزی را تجربه می کنیم و همه کشورهای منطقه درگیر این موضوعات خواهند شد.

وی با اظهار اینکه کشور عراق به عنوان یک کشور مهم در منطقه با کمک کشورهای منطقه نقش اساسی در رایزنی این کشورها دارد تاکید کرد: این کشور از جریانات افراطی منطقه بیشترین رنج را برده و امروز مردم عراق قربانیان این مسایل هستند و ما وظیفه داریم در عراق این حرکت را متوقف کنیم و زمینه را برای برگشت ثبات و آرامش به سوریه و عراق ایجاد کنیم.

وزیر دستگاه خارجی دولت تدبیر و امید در واکنش به اقدامات تروریستی انجام شده علیه اماکن دیپلماتیک در کشورهای لبنان، یمن و پاکستان عنوان کرد: گروهی که مبنای رفتاری شان در جوامع بین الملل بحران سازی و ایجاد تنش و درگیری بوده از حرکت کنونی برای ایران در به تفاهم رسیدن براساس احترام به حقوق مردم ایران و رفع مشکلات و تحریمها از مردم ایران نگران شده اند و یک بحران ساختگی که در منطقه ایجاد شده بود را در حال حاضر در حال عبور است احساس خطر می کنند.

وی با تاکید بر این نکته که ما درایران معتقدیم برای منافع مان و امنیت منطقه رفع این بحران یعنی ایران هراسی که توسط رژیم صهیونیستی و تندروهای منطقه ایجاد شده و خطرناک است باید تلاش کرد و این بحران در حال از بین رفتن است اظهار داشت: طبیعی است که تندروهای منطقه و رژیم صهیونیستی از این تحول بسیار خشنود نشوند و اقدامات ناشی از دستپاچگی صورت دهند که متاسفانه حرکتهای تروریستی علیه اماکن دیپلماتیک ایران و به شهادت رساندن ایرانیان و غیرایرانیان مانند حمله به سرکنسولگری ایران در پیشاور پاکستان و کشته شدن مردم بی گناه پاکستان از جمله این اقدامات است.

ظریف به اقدامات تروریستی ایجاد شده در مقابل اماکن دیپلماتیک ایران در لبنان و یمن نیز اشاره کرد و افزود: در این اقدامات دیپلمات ما در یمن شهید شد و در لبنان هم ایرانی ها و هم لبنانی ها در دو حرکت تروریستی به شهادت رسیدند و متاسفانه این حرکت های کور و غیرمنطقی که شاهد آن است خیابانهای بغداد و استانهای مختلف عراق هم هستیم که باعث کشته شدن مردم بی گناه عراق می شود بسیار خطرناک است و باید با آن مقابله کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر این نکته که منفعت هیچ دولتی حمایت از افراط نیست خاطرنشان کرد: هیچ دولتی از همسایگان ما از حمایت از افراط و فرقه گرایی منفعتی نخواهد برد و به نفع همه کشورهای حوزه خلیج فارس و جهان اسلام است که با تمام قوا در برابر افراط که در تلاش است چهره نورانی اسلام رحمانی را در جهان به چهره دیگری تبدیل کند مقابله کنند.

ظریف با تاکید بر اینکه استانهای عراق در این زمینه درگیری هایی دارند اعلام کرد: ما در این خصوص مشترک هستیم که اگر این همکاریها را ادامه دهیم برای ثبات و امنیت کل منطقه موفق خواهیم شد زیرا این حرکت تروریسم و افراط نه تنها کشورهای ما بلکه ثبات در منطقه را مورد هدف قرار داده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 347500

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha