افزایش ظرفیت بزرگرگترین بندر تجاری ایران به هشت میلیون TEU در فاز 3

خبرگزاری شبستان: وزیر راه و شهرسازی با اعلام خبر فراهم شدن مقدمات اجرای فاز 3 در طرح توسعه بزرگترین بندر تجاری ایران گفت: با عملیاتی شدن این فاز ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی به هشت میلیون TEU خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، دکتر عباس آخوندی در نشست رییس جمهور با فعالان صنعت فولاد و توسعه دریامحور استان هرمزگان که در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار شد، حجم تجارت جهانی از طریق حمل ونقل دریایی را بالغ بر 9 میلیارد تن در سال اعلام کرد.


وی در این نشست که وزیر صنعت معدن و تجارت نیز حضور داشت بیان کرد: در حال حاضر سهم ایران از تجارت جهانی تنها دو درصد است؛ این درحالی است که ایران به لحاظ جغرافیایی موقعیت استراتژیکی دارد و باید تلاش کنیم سهم ما از تجارت جهانی افزایش یابد.
 

آخوندی با بیان اینکه زیرساخت ها و امکانات خوبی برای توسعه حمل و نقل در استان هرمزگان فراهم شده، بندر شهید رجایی را مهمترین دروازه اقتصادی کشور برای ارتباط با دنیا دانست و افزود: سهم این بندر از مجموع 85 میلیون تن تخلیه و بارگیری کالای غیر نفتی در کشور 53 درصد است. همچنین سالانه 56 میلیون تن فرآورده های نفتی از این بندر صادرمی شود.
 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آماده سازی 2 هزار و 400 هکتار اراضی در پسکرانه بندر شهید رجایی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، گفت: خوشبختانه با فراهم شدن امکان سرمایه گذاری در اراضی 2400 هکتاری پشتیانی و به همین میزان اراضی پسکرانه، بیش از 34 درصد کل سرمایه گذاری بنادر کشور در بزرگترین بندر تجاری ایران صورت گرفته است.
 

دو گام بزرگ وزارت راه برای توسعه بندر رجایی
 

به گفته آخوندی، 84 درصد تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری کشور در بندر شهید رجایی انجام می شود که بر همین اساس، دو گام بزرگ برای توسعه این بندر در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
 

وی بیان کرد: با تکمیل تجهیزات فاز 2 طرح توسعه این بندر، ظرفیت کانتینری فعلی که به میزان 3 میلیون TEU است، به 6 میلیون TEU کانتینر در سال خواهد رسید که بخش عمده عملیات انجام شده و 10 درصد باقیمانده در سال 93 به پایان خواهد رسید.
 

اضافه شدن 18 گنتری کرین جدید به ترمینال دوم کانتینری بندر
 

آخوندی در همین رابطه از نصب تجهیزات جدید تخلیه و بارگیری و توسعه امکانات بندر شهید رجایی در سال آینده خبر داد و گفت: در سال 93، تعداد 18 جرثقیل غول پیکر دروازه ای (گنتری کرین) در یال های شرقی و غربی ترمینال دوم نصب خواهد شد که ظرفیت بندر را به 6 میلیون TEU کانتینر افزایش خواهد داد.
 

وی همچنین خاطرنشان کرد: مقدمات اجرای فاز 3 طرح توسعه بندر شهید رجایی فراهم شده و طی سال های آینده با عملیاتی شدن این فاز که نیازمند 500 میلیون دلاری بتوانیم آغاز کنیم، ظرفیت کانتینری بزرگترین بندر تجاری ایران به 8 میلیون TEU خواهد رسید.
 

آخوندی در ادامه سخنان خود یادآور شد: بر اساس چشم انداز، طرح های توسعه بندر شهید رجایی در 7 فاز پیش بینی شده که باید ظرفیت نهایی این بندر به 24 میلیون TEU کانتینر برسد و ایران بتواند توان رقابت با بنادر منطقه خلیج فارس را داشته باشد.
 

سهم 50 درصدی بخش حمل و نقل دریایی در ترانزیت کشور
 

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود سهم بخش حمل و نقل دریایی را در زمینه ترانزیت کشور 50 درصد عنوان کرد و افزود: سهم این بخش از تولید ناخالص ملی کشور بدون احتساب

نفت 9.8 درصد است که لازم است افزایش یابد.
 

وی در ادامه بر لزوم توسعه زیرساخت های بخش مسافرت های دریایی تاکید کرد و گفت: طی سال گذشته بیش از 14 میلیون مسافر از طریق دریا به جزایر خلیج فارس و بنادر کشورهای همسایه جنوبی ایران جابجا شدند؛ در صورتی که ظرفیت بنادر مسافری بسیار بیش از این رقم است.
 

بهره برداری از بزرگترین ترمینال مسافری دریایی؛ دو ماه دیگر
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، آخوندی بیان کرد: در این راستا، بزرگترین ترمینال مسافرت دریایی کشور در بندر شهید حقانی بندرعباس طی دو ماه آینده آماده بهره برداری می شود و شرایط صدور بلیط الکترونیک برای سفرهای دریایی نیز فراهم خواهد شد.
 

وی در بخش پایانی سخنان از برخی ظرفیت های بندری استان هرمزگان به عنوان بنادر فراموش شده یاد کرد و گفت: ظرفیت بندر شهید باهنر بندرعباس نیز دارای 12 میلیون تن است اما در حال حاضر تنها در سطح 3.5 میلیون تن بیشتر استفاده نمی شود که افزایش کارآیی این بندر، نیازمند تصمیمات مدیریتی است.
 

پایان پیام/

کد خبر 347409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha