به گزارش خبرنگار شبستان «نفوذ» با کارگردانی آرش تیمورنژاد نام نخستین تجربه ساخت سریال اینترنتی یا به اصطلاح «وبسریال» در ایران است. فصل نخست این اثر در سال گذشته پخش شد و بر اساس آمارهای ارایه شده در وبگاههایی که تعداد بازدید از سایتها را نشان میدهند، مورد استقبال بسیار مخاطبان قرار گرفت. به تازگی پخش فصل دوم این سریال نیز شروع شده است و هر هفته روزهای یکشنبه و چهارشنبه قسمتهای جدید این اثر در سایت بارگذاری میشود. با پندار اکبری یکی از بازیگران این اثر گفتوگویی داشتهایم. اکبری در ضمن این گفتوگو اشاره کرد که بازی در این سریال نوع نگاهش به اینترنت را تغییر داده و به سمت فرهنگ درست استفاده از اینترنت حرکت کرده است.
به عنوان اولین سوال برای مخاطبان ما بگویید آیا پس از راهاندازی وبلاگ و سایت شخصیتان یکی از هنرمندان فعال در فضای مجازی هستید. آیا نگاه و یا زاویه دید شما نسبت به اینترنت پس از بازی در سریال اینترنتی «نفوذ» تغییر کرده است؟
بله، بازی در این سریال باعث شد سطح دانش من از یک کاربر معمولی فراتر رفته و تبدیل به یک کاربر تقریبا حرفهای شوم. بر این اساس سعی کردم بیشتر به فرهنگ استفاده از اینترنت توجه کنم. همچنین در زمینه رعایت نکات ایمنی، عملکردم نسبت به قبل بهتر شده است. به طور کل بازی در این سریال برای من بسیار جالب و آموزنده بود و امیدوارم که برای مخاطبان نیز جالب باشد و از تماشای آن لذت ببرند.
هنگام ارایه پیشنهاد ایفای نقش در یک سریال اینترنتی یا «وبسریال» چه پیشزمینهای نسبت به این گونه از آثار داشتید؟ دلایل تان برای پذیرفتن نقش چه بود؟
ساخت «وبسریال» یعنی سریالی که صرفا پخش اینترنتی داشته باشد، برای نخستین بار بود که در ایران تجربه میشد و این طبیعی بود که من و بیشتر هنرپیشهها نسبت به این گونه از سریالها، آشنایی چندانی نداشته باشیم. البته باید اعتراف کنم که در هنگام ارایه پیشنهاد ایفای نقش در این سریال توسط آرش تیمورنژاد، سوژه کار به دلیل خاص و تازه بودن آن، برای من بسیار وسوسه برانگیز بود. البته گروه تولید اثر نیز گروهی خوب و حرفهای بودند و این مساله نیز در کیفیت ارایه نقش من و دیگر بازیگران تاثیر به سزایی داشت.
یعنی پیشتر حتی هیچ نقش مشابهای، البته در سریالها تلویزیونی، نیز به شما پیشنهاد نشده بود؟
خیر و به همین دلیل به خاص بودن آن اشاره کردم. از زمانی که وارد این حرفه شدهام کم پیش آمده که کاری به من پیشنهاد شود که هم دارای سوژه خاص و تازه باشد و هم من خود نقش را دوست داشته باشم. به جرات میتوانم بگویم که هیچ ضعفی در تولید این سریال وجود نداشت و همه چیز در حد عالی بود.
شما در این سریال نقش «دستیار فرمانده» را بازی میکنید که یک هکر است. آیا شناختی نسبت به هکرها داشتید؟ به ویژه آنکه شما معمولا نقشهای مثبت بازی کردهاید و هکر یک شخصیت مثبت به حساب نمیآید؟
شخصیت هکر وبسریال «نفوذ» خاص است و تفاوتهایی با دیگر هکرها دارد. هکرها معمولا خلافکار هستند، اما هکر سریال نفوذ نقش مثبتی دارد و در فضای مجازی به نفع کشور خود عمل کرده و سعی دارد ضمن ممانعت از فعالیتهای هکرهای خارجی، قدرت خود و هکرهای ایرانی را نیز به رخ آنها بکشد. باید اعتراف کنم که من شناختی نسبت به این شخصیت نداشتم و با مشاوره کارگردان فهیم و با دانش این سریال یعنی آرش تیمورنژاد عزیز، به این نقش رسیدم. من تمام تلاشم را کردم و امیدوارم مخاطبان نیز از بازی من در این سریال راضی باشند.
ارتباط شما با دیگر بازیگران این سریال در حین فیلمبرداری این اثر چگونه بود؟ به هر حال همانطور که خود نیز اشاره کردید، ساخت وبسریال برای نخستین بار است که در ایران تجربه میشود و احتمالا دیگر بازیگران این سریال نیز شناخت چندانی از کار نداشتهاند، آیا توانستید با دیگر بازیگران هماهنگ باشید و به اصطلاح راحت بدهبستان کنید؟
با علیرام نورایی از قدیم هممحلی بودیم و اکنون نیز با او ارتباط صمیمی داشته و دارم. با سرکار خانم نفیسه روشن و ارسلان قاسمی نیز پیشتر یک تجربه کاری مشترک داشتم و به همین دلیل از شیوه بازی آنها شناخت کافی داشتم. به طور کل، یک جو صمیمی بر کل گروه حاکم بود و از این منظر نیز کار بازیگری راحت میشد. پیش از شروع فیلمبرداری چند جلسه تمرین داشتیم تا به لحن شخصیت و بهترین شیوه بازی برسیم. تحقیقاتی که آرش تیمورنژاد قبل از شروع این پروژه انجام داده بود و همچنین توضیحاتی که درباره شخصیتها به ما ارایه میکرد بسیار مهم و کارساز بود.
آیا ریتم سریع کار و مدت زمان محدود هر قسمت چه تاثیری بر بازی شما میگذاشت؟ بسیاری از بازیگران در مصاحبههای مطبوعاتی خود بیان کردهاند که نمیتوانند در فیلمهای کوتاه و یا آثاری با مدت زمان محدود بازی کنند. نظر شما چیست؟
ما یک نگاه کلی به سریال داشتیم و کلیت اثر برای ما مهم بود. بنابراین تیم بازیگران این «وبسریال» تمام تلاش خود را برای طبیعی بودن و باورپذیر بودن نقشهایشان انجام دادند. البته کتمان نمیکنم که این کار، یعنی باورپذیر بودن نقش برای مخاطب در مدت زمان محدود هر قسمت، بسیار سخت و طاقتفرساست. زمان محدود هر قسمت به هرحال روی کیفیت اثر تاثیر میگذارد و مخاطب تا بخواهد قضایا و اتفاقهای فیلم را در ذهن خود حل و فصل کند، قصه تمام میشود.
گویا برخی ویژگیهای ذاتی این گونه از آثار باعث شده تا آکادمی جهانی ساخت وبسریال قوانینی برای آن تصویب کند...
بله و همین ریتم تند وبسریال «نفوذ» نیز بر اساس قوانین جهانی سریالهای اینترنتی است. همچنین فراموش نکنیم که سرعت اینترنت در ایران بسیار پایینتر از کشورهای اروپایی و آمریکایی است و عموم کاربران برای دانلود فایلهایی با حجم زیاد، با مشکل مواجه هستند. بر این اساس نیز لازم بود هر قسمت سریال مدت زمان محدودی داشته باشد تا مخاطبان بتوانند آن را راحت دانلود کنند.
پایان پیام/
پی نوشت/
ایده «وبسریال» برای نخستین بار توسط آرش تیمورنژاد با ساخت سریال اینترنتی «نفوذ» به ایران آمد. فصل نخست وبسریال «نفوذ» با نویسندگی، تدوین و کارگردانی آرش تیمورنژاد در سال گذشته (1391) در 10 قسمت و با بازی نفیسه روشن، فرامرز روشنایی، ارسلان قاسمی، ترلان پروانه و دنیا آبرون، تهیه و پخش شد.
پخش فصل دوم این سریال نیز همزمان با میلاد حضرت رسول اکرم (ص) در سایت اینترنتی این سریال شروع و تا 10 اسفند جاری (1392) به صورت هرهفته پخش دو قسمت سریال، ادامه خواهد داشت. در این فصل پندار اکبری، علیرام نورایی و کاوه آهنگر و به گروه بازیگران سریال اضافه شدند. تماشای این سریال از طریق سایت www.3rial.tv امکان پذیر است.
پندار اکبری، متولد 1361، بازیگر و تدوینگر سینما و تلویزیون، دانش آموخته رشته عکاسی است.
سریالهای «دختری به نام آهو» قدرتالله صلح میرزایی، «پنجمین خورشید» علیرضا افخمی، «فاصلهها» حسین سهیلی زاده، «طفلان مسلم» مجتبی یاسینی، «عید آن سالها» سعید ابراهیمیفر و «پس از سالها» اکبر خواجویی و تلهفیلمهای «فریاد سکوت» هوشنگ هدایتی، «بوسه باد» حسین عامری، «خانهای در مه» مجتبی یاسینی، «تشنج» محمد خراط زاده و «جان و مرجان» محمد حسین شیرودی از جمله آثاری هستند که اکبری در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
اکبری همچنین تدوین سریال تلویزیونی «طفلان مسلم» را نیز در کارنامه کاری خود دارد.
نظر شما