به گزارش خبرگزاری شبستان،محمد اسحاقی، معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: فرهنگ اسلامی چون ریشه در قرآن کریم و معارف اهل بیت «ع» دارد، زمینه را برای خروج مردم از ظلمت به نور فراهم می کند.
وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ما از نور به سوی ظلمت را آغاز کرد و رسانیدن پیام انسان ساز این انقلاب، شکرگزاری از این نعمت است.
دبیر شورای مهندسی فرهنگی ادامه داد: انقلاب اسلامی در ذات خود یک انقلاب فرهنگی است و مزیت های نسبی جمهوری اسلامی در ابعاد فرهنگ و علم بیشتر از بعد اقتصادی است.
اسحاقی گفت: تعلیم و تربیت غیر قابل تفکیک هستند و اگر در بخش تربیت سرمایه گذاری مناسبی انجام ندهیم، بخش آموزش نمی تواند به تنهایی انسان کارآمد مطلوب نظام اسلامی را تربیت کند.
وی افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، زمینه ساز تربیت انسان تراز اسلام است و اگر این سند اجرایی شود در موثرترین دوران زندگی هر فرد، یعنی دوره حضور وی در آموزش و پرورش او تحت تربیت آموزه های اصیل اسلامی قرار خواهد گرفت.
دبیر شورای مهندسی فرهنگی ادامه داد: نقشه مهندسی فرهنگی یعنی شناخت مسایل و مشکلات موجود، شناخت ریشهها و علل و عوامل آنها و سپس تعیین چگونگی رسیدن به وضعیت مطلوب.
دکتر اسحاقی گفت: همچنان که هوا تحت تأثیر عوامل مختلف ممکن است آلوده شود، فرهنگ هم ممکن است آلوده شود.
وی افزود: تضعیف و ناکار آمد نشان دادن مدیران و نظام مدیریت کشور، ایجاد بی ثباتی در فرهنگ سیاسی کشور، جنگ رسانه ای برای تسخیر اذهان جامعه هدف، هویت زدایی از فرهنگ و باورهای اسلامی و ترویج فرهنگ غربی، ایجاد گسست های اجتماعی برای تضعیف وحدت ملی و تضعیف فرهنگ ایثار و مقاومت از جمله اقدامات نرم دشمن برای اثر گذاری بر فرهنگ کشور است.
دبیر شورای مهندسی فرهنگی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان اسلام که همه حیثیت دنیوی خود را در معرض تهدید میدیدند، همه تلاشها و برنامهریزی های خود را با توسل به همه ابزارها و امکانات انجام دادند تا فرهنگ اسلام، به عنوان اصلی ترین عامل این انقلاب را به چالش بکشند.
دکتر اسحاقی گفت: یکی از اصلی ترین عواملی که میتواند تهاجم فرهنگی را ناکام بگذارد، تقویت نهاد خانواده است.
وی افزود: کاهش نرخ باروری و سیر نزولی جمعیت، موضوعی است که آینده کشور را دنبال میکند.
دبیر شورای مهندسی فرهنگی در پایان ادامه داد: تبلور عقاید دینی مردم در رفتارهای اجتماعی باید بیشتر مورد توجه و حمایت قرار بگیرد و باید از عقاید دینی مردم در راستای تولید سرمایه اجتماعی در حوزه هایی مانند رعایت حقوق فردی و اجتماعی، ترویج راستگویی و صداقت، ایثار و ... استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما