حجتالاسلام علی احمد پناهی، روانشناس نوجوان و جوان و استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار شبستان در رابطه با تأثیرات نصب دوربینهای مداربسته در مدارس گفت: نصب دوربین مداربسته در مدارس خلاف نظام آموزشی است.
وی افزود: وجود دوربین در کلاسهای درس موجب میشود تا معلم نتواند به درستی تمرکز کند و تدریس دهد، بنابراین خلاقیت در کلاس سرکوب میشود چرا که کسی نمیتواند حرفی بزند و یا نقدی کند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تجسس در هر کاری از لحاظ اخلاقی و فقهی درست نیست، اظهار کرد: نصب دوربین مداربسته در فضاهای عمومی که همه ناظر رفتارهای یکدیگر هستند ایرادی ندارد اما اگر رفتارهایی را که ما راضی نیستیم، کسی رصد کند نصب دوربین مداربسته در آن مکان خلاف اخلاق است و بیاعتمادی را گسترش میدهد.
پناهی خاطرنشان کرد: برای نوجوانان داشتن عزت نفس خیلی اهمیت دارد و اگر با دوربینهای مداربسته رفتارهایشان رصد شود موجب بیاعتمادی میان آنان و مسئولان مدرسه میشود، بنابراین به پنهانکاری روی میآورند.
وی با بیان اینکه نصب دوربین مداربسته در مدارس موجب میشود تا یک فضای آموزشی غیرواقعی به وجود آید، خاطرنشان کرد: این مسئله موجب میشود تا اعتماد عمومی از بین رود.
پناهی ادامه داد: اگر مدرسهای دوربین مداربسته در داخل کلاسها نصب کند رسالت اصلی آموزش و پرورش را زیر سؤال میبرد.
وی ادامه داد: برای دانشآموزان فضای امن برای شکوفایی استعدادها باید ایجاد شود، بنابراین نباید فضا را امنیتی کرد.
به گفته وی، یکی از اصول آموزشی اعتماد متقابل میان معلم و شاگرد و ایجاد روابط عاطفی برای حل مشکلات و بروز شکوفایی استعدادها است.
پایان پیام/
نظر شما