احمد حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآنالکریم با اشاره به روند صدور مجوز چاپ قرآن در سال 92 به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: امسال تا پایان آبانماه 138 مجوز چاپ به تیراژ یک میلیون و 386 هزار و 900 جلد صادر شده که طی ماههای آذر و دی رقمی بالغ بر 183 هزار و 700 جلد مجوز چاپ قرآن کریم به مؤسسات و انتشارات داده شده است.
وی افزود: تا اواخر سال 92 بالغ بر یک میلیون و 855 هزار و 600 جلد مجوز چاپ قرآن صادر شده، این در حالی است که در سال گذشته بالغ بر سه میلیون مجوز چاپ قرآن صادر شده و این گواهی بر کاهش 50 درصدی چاپ قرآن در کشور است که مهمترین علل آن گرانی کاغذ و عدم توان خرید مردم و پرداخت بهای سنگین برای قرآن کریم است.
وی با بیان این مطلب که قیمت قرآنها در حال حاضر در کشور بالاست، عنوان کرد: دولت باید برای چاپ قرآن کریم سوبسید دهد تا قیمت آن بسیار کاهش یابد و یا میتواند با برنامهریزیهای انجامشده از سوی دولت قرآنهای مورد نیاز مساجد و حسینیهها و جلسات قرآن را تأمین کرد. متأسفانه در کشور عربستان که هرساله بالغ بر 200 هزار نفر زایر از کشورمان به سرزمین وحی سفر میکنند این کشور قرآنهای هدیهای را به زایران اهدا میکند و چه خوب است کشور و دولت ما نیز در این خصوص فکری کنند تا شاهد کاهش قیمت قرآن در کشورمان باشیم.
حاجشریف با بیان این مطلب که 90 درصد مجوز چاپ قرآن به انتشارات به تولید قرآنهای کریم میانجامد، گفت: صدور مجوز چاپ قرآن برای انتشارات زماندار بود و حداکثر شش ماه مهلت دارند تا از مجوز خود برای چاپ قرآن استفاده کنند لذا اکثر این مجوزها منجر به تولید قرآن کریم در کشور میشود.
وی با اشاره به روند تصحیح قرآن کریم از سوی سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: قرآنها پس از چاپ برای تصحیح اولیه به سازمان دارالقرآن الکریم ارسال میشوند که 60 مصحح به وسیله چشم این قرآنها را از لحاظ اعراب و نحوه نگارش مورد ارزیابی قرار میدهند.
وی افزود: علاقهمندانی که خواهان عضویت در گروه مصححین قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم هستند اغلب از بین فارغالتحصیلان رشتههای علوم و قرآن و حدیث و رشته ادبیات عرب انتخاب میشوند و پس از گذراندن دورههای تخصصی تصحیح، کتابت و علامتگذاری کار تصحیح قرآن را آغاز میکنند.
حاجشریف با اشاره به بهرهمندی از روشهای مکانیزه در تصحیح اغلاط قرآن کریم گفت: سازمان دارالقرآن طی چند سال گذشته به دنبال روند تصحیح قرآن با شیوههای ماشینی و مکانیزه رفت که پس از ارزیابیهای اولیه 90 درصد بازدهی این دستگاهها محرز شد اما به علت حساسیت تصحیح اغلاط قرآن کریم باید این میزان به 100 درصد برسد لذا هنوز به صورت قطعی از ابزار مکانیزه برای تصحیح آیات قرآن استفاده نمیشود.
وی با اشاره به روند ثبتنام علاقهمندان به شرکت در روند تصحیح آیات قرآن کریم گفت: کسانی که خواهان عضویت در گروه مصححین قرآن سازمان دارالقرآن باشند پس از ثبتنام و ارزیابی اطلاعات اولیه توانمندی آنها در رشتههای روخوانی، تجوید مقدماتی، کتابت و علامتگذاری قرآن سنجیده میشود و سپس برای مصاحبه و کسب پیشنیازهای مورد نیاز به سازمان دارالقرآن الکریم دعوت میشود و در پایان پس از گذراندن کارگاهها و دورههای تخصصی عضو گروه مصححین قرآن سازمان دارالقرآن میشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به صورت استاندارد یک مصحح در ماه یک جز از قرآن را تصحیح میکند و هماکنون نیز در سازمان دارالقرآن مصححین قرآنی وجود دارند که ضمن اشراف کامل و ارایه کیفیت بالای کار در تصحیح آیات قرآن کریم سابقه بیش از 25 سال تصحیح قرآن را دارند.
پایان پیام/
نظر شما