به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد قاسمی، عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) صبح امروز(5اسفند) در رابطه با اهمیت گردشگری در شهر مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: توسعه گردشگری در مقیاس بزرگ، صرفهجویی های خارجی را به همراه دارد که از آن جمله می توان به توسعه و بهبود زیرساختها اشاره کرد که علاوه بر ترویج صنعت گردشگری به دیگر بخشهای اقتصادی نیز سود می رساند.
وی گردشگری را یکی از اقتصادی ترین فعالیت ها در چرخه ملی کشورها، به خصوص از جهت اشتغال و ارزآوری و رونق مناطق مختلف دانست و خاطرنشان کرد: گردشگری دارای مزایای ارتباطی، سیاسی، فرهنگی تأثیرات بین الملل خاصی است.
قاسمی با بیان اینکه گردشگری به عنوان یک فعالیت اصلی علاوه بر مزایای نسبی، برای مناطق عقب مانده و کشورهای در حال توسعه نوعی ابزار توسعه به حساب می آید، تصریح کرد: در شرایط کنونی اصلی ترین رکن گردشگری جاذبه های شهری است که می تواند انواع مختلفی داشته باشد.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) افزود: به همین دلیل اغلب کشورهای جهان که دارای میراث فرهنگی غنی و نیز مناطق طبیعی هستند از این فعالیت به منزله ابزاری راهبردی در توسعه اقتصادی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه شهرمشهد به دلیل نقش خاصی که درجذب گردشگران مذهبی در سطح کشور و حتی منطقه دارد نیازمند برنامهریزی دقیق برای ساماندهی ورود زائران است، افزود: حضور میلیونی زائران می تواند آثار بسیار شگرفی در شکوفایی و رونق یابی اقتصاد شهر و ایجاد فرصت های شغلی، ایجاد منابع درآمدی، بازار و بازاریابی، سرمایه گذاری، تبادل فرهنگی اجتماعی و داشته باشد.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) با اشاره به تشرف میلیونی زائران داخلی و خارجی به مشهد مقدس، اظهار داشت: جذب زائران و گردشگران در گرو تأمین خدمات مورد نیاز آنها و ایجاد زیرساخت ها، تجهیزات و تأسیسات سرمایه گذاری کافی در این زمینه ها است که این امر نیازمند برنامه ریزی های کلان است.
وی افزود: شهر مشهد تنها کلانشهر موجود در شرق کشور و دومین کلان شهر مذهبی جهان بعد از شهر مکه محسوب می شود که اکنون به عنوان شهری مذهبی با بالاترین درصد زائران و گردشگران مطرح است.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) با اشاره به نقش گردشگری در اقتصاد شهری مشهد، اظهار داشت: به تبع خدمات مرتبط با گردشگری مذهبی نیز، از نظر کمی و کیفی تنوع و تعداد بیشتری را در اقتصاد شهری در بر می گیرد، به طوری که فعالیتهای خدماتی بیشترین سهم را در فعالیت های بخش اقتصادی در کلان شهر مشهد به خود اختصاص داده است.
قاسمی خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری در کلان شهر مشهد می تواند در فرآیند برنامه ریزی منطقه ای به عنوان ابزاری برای ترویج اشتغال محلی و بهبود کیفیت عمومی زندگی و بالا بردن سطح رفاه اقتصادی منطقه محسوب شود.
وی نقش اقتصاد گردشگری شهر مشهد در ساختار اقتصادی را بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: طبق بررسی های انجام شده سهم زائران و گردشگران از تولید ناخالص داخلی 12 تا 15 درصد است.
پایان پیام/
نظر شما