آیتالله مصطفی موسوی اصفهانی، مدیر حوزههای علمیه استان همدان، با بیان اینکه در حوزههای علمیه مردان بزرگی تربیت شدهاند، به خبرنگار شبستان گفت: روحانیون باید در عرصههای تقوا و اخلاق در بین مردم اسوه و الگو باشند.
وی با اشاره به اینکه هزار و 500 طلبه برادر مشغول تحصیل و فرا گرفتن علوم و معارف اسلامی در 12 مدرسه علمیه همدان هستند، خاطر نشان کرد: انتظار داریم در سال تحصیلی جدید طلاب و روحانیان بیش از هر زمان دیگر در سنگر علم، تخصص و فقاهت بتوانند تمام توطئه های استکبار جهانی را خنثی کنند.
آیتالله موسوی اصفهانی، با بیان اینکه حوزه علمیه یکی از سنگرهای مهم فهم دین، ارائه الگوهای علمی دینی، تبلیغ دین و دفاع مقدس فرهنگی در تمام ابعاد است، تصریح کرد: آموزش، پژوهش، اخلاق و بینش در دستور کار حوزههای علمیه قرار دارد و در بخش آموزش که یکی از ارکان حوزههای علمیه را تشکیل میدهد تعلیم و آموختن دانش مد نظر قرار دارد.
وی افزود: علما در شکلگیری انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و همچنین ادامه مسیر و حرکت و حفظ دستاوردهای آن نقش گستردهای داشتهاند و یک فاضل، عالم و مبلغ دین است که میتواند صدها شهید، رزمنده و مجاهد فیسبیلالله را در اثر تبلیغش پرورش دهد.
وی با اشاره به اینکه ملاحسینقلی شوندی همدانی از علمای بزرگ اسلام است، اضافه کرد: ملاحسینقلی شوندی همدانی در تهذیب نفس، ایثار و عمل به وظایف دینی از بزرگان است.
مدیر حوزههای علمیه استان همدان، با بیان اینکه مطیع وظیفه بودن باید از ویژگیهای روحانیون باشد، ادامه داد: قبول مسئولیت و در راستای وظیفه تلاش کردن از مسائل قرآن، روایت و سیره ائمه(ع) است اما امروز برخی آقایان مسئولیتی که قرآن بر دوش ما گذاشته است را فراموش کردهاند.
آیتالله موسوی اصفهانی، با بیان اینکه حوزههای علمیه استان به استاد نیاز دارد، افزود: حوزه علمیه مرکز استان و 12 حوزه در سطح استان به اساتید با سابقه و سطح بالا که در انتظار هستند را میتوان برای تدریس به استان دعوت کرد.
وی با بیان اینکه حوزه های علمیه رسالت انبیاء الهی را بر عهده دارند و سعادت دنیا و آخرت را برای امت پیامبر تبیین می کنند، اضافه کرد: حوزه های علمیه کسانی هستند که برای پیاده کرده رسالت انبیاء قدم بر می دارند.
وی با بیان اینکه روحانیون حوزه های علمیه در سه بخش رسالت دارند، افزود: روحانیون باید همواره در حال تهذیب نفس، تعلیم و تعلم و باور کردن مسائل علمی باشند.
مهمترین رسالت حوزه علمیه تبلیغ دین است
مدیر حوزههای علمیه استان همدان، با بیان اینکه مهمترین رسالت حوزههای علمیه و طلاب تبلیغ دین است و حوزه علمیه باید حمایت لازم را از مبلغان داشته باشد، گفت: هدایت فکری جامعه بر عهده حوزههای علمیه است.
آیتالله موسوی اصفهانی اضافه کرد: امروز که دشمنان نظام اسلامی ریشههای اسلامیت و شیعه را هدف حملات خود قرار داده تا با تسلط بر جوانان در کشورهای اسلامی مانع شکلگیری نظامی دینی و سیاسی بر مبنای اسلام شوند و حملات استکبار حوزه دین و اعتقاد را شامل میشود و برای مقابله با آن نیاز به ایجاد خودباوری و دینداری در جوانان و پاسخ به شبهات آنان است.
وی با تاکید بر تبلیغ صحیح، معارف دین توسط روحانیون حوزه های علمیه به مردم مخصوصا نسل جوان جامعه، ادامه داد: امروز وظیفه هدایت فکری جامعه در کنار دانشگاهها بر عهده حوزههای علمیه است که برای نیل به این هدف باید با برنامهریزی دقیق و شناخت همهجانبه مسائل و مشکلات آحاد جامعه وارد میدان عمل شد.
وی یکی از دغدغههای مهم اقشار مختلف جامعه، بهویژه جوانان را یافتن جوابهایی قانعکننده برای سئوالات اعتقادی خود دانست و گفت: مهمترین نیاز جوانان، نیازهای اعتقادی و رفع شبهات دینی است که با توجه به فعالیت فرقههای نوظهور و انحرافی در جامعه ضرورت دارد که این شبهات را برای جوانان بازگو و تبیین کرد.
مدیر حوزههای علمیه استان همدان افزود: بزرگترین مسئولیت روحانیت تبلیغ دین حق همراه با شناخت است و امروز پرداختن به مباحث تبلیغی در جامعه امری ضروری است و نباید در تبلیغ دین سست بود بلکه باید با احساس وظیفه با تمام توان در تبلیغ اسلام ناب محمدی گام برداشت.
آیتالله موسوی اصفهانی، با بیان اینکه در طول 12 قرن گذشته اگر حوزه علمیه نبود از اسلام هیچ چیزی باقی نمیماند، اضافه کرد: طلاب علوم دینی باید نظم در امور و حضور به موقع در کلاس ها را سرلوحه کار خود قراردهند تا بتوانند در آینده به تبیین اصول و احکام دین بپردازند.
وی اظهار داشت: برای سال تحصیلی جدید از اساتید مجرب برای کیفیتبخشی بیشتر به تدریس برای طلاب برنامهریزی و دعوت شده و امیدواریم این حوزه علمیه در سطح استان به عنوان حوزه نمونه فعالیت خود را از سر گیرد.
آیتالله موسوی اصفهانی، با بیان اینکه شور و شوق تحصیل علوم دینی و تهذیب اخلاقی در سراسر حوزههای علمیه موج میزند، افزود: طلاب جوان باید در کنار تعلیم علوم دینی در حوزه های دیگر نیز وارد شده و به تحقیق و پژوهش بپردازند.
وی اضافه کرد: حوزه علمیه کانون انسان سازی و هدایت معنوی جامعه هستند که پاسخگویی به شبهات دینی، شناخت مسائل روز جامعه و افزایش دایره دانش طلاب از جمله موضوعاتی است که باید به آن توجه فراوان شود.
پایان پیام/
نظر شما