به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داود امینی پیش از ظهر امروز (4 اسفند) در همایش سازمان های مردم نهاد که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز شاهد برگزاری همایشی با حضور نمایندگان سازمان های مردم نهاد استان قزوین هستیم که در واقع این برنامه مقدمه برگزاری یک همایش ملی است که با حضور 4 هزار نفر از نمایندگان سازمان های مردم نهاد و با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: توجه به مشارکت مردم در کشور ما وجود دارد به طوری که تاریخ ایران، مردم مدارتر از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری سراغ ندارد به طوری که امام خمینی (ره) فرمودند: مردم را در همه امور مشارکت دهیم، دولت به تنهایی نمی تواند این بار بزرگی که الان بر دوش این ملت هست را بردارد.
معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز نگاه ویژه ای به مشارکت مردم دارند و رئیس جمهور نیز در سخنان خود بر استفاده از نقش انجمن ها و تشکل های صنفی تأکید دارند.
وی با اشاره به جایگاه مشارکت مردم در اسناد بالادستی توضیح داد: به غیر از اینکه سابقه فعالیت مشارکتی در تاریخ و فرهنگ ما وجود دارد، این امر در اسناد بالادستی نیز به صورت محکم و متقن مورد توجه قرار گرفته به طوری که در قانون اساسی، سیاست های کلی نظام و سند چشم انداز نیز به لزوم استفاده از مشارکت مردم تأکید شده است.
امینی اعلام کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به مردم تأکید شده است.
وی با اشاره به فعالیت سازمان های مردم نهاد در کشور اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 17 هزار سازمان مردم نهاد غیردولتی با تنوع موضوعی و کارکردهای مختلف در عرصه های اجتماعی و فرهنگی و در سطح ملی و بین المللی فعالیت می کنند.
معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور خاطر نشان کرد: سازمان های مردم در سطح ملی و بین المللی اثرگذار هستند به طوری که در سطح ملی در حوزه اجتماعی، فرهنگی، بهداشت، نیکوکاری و امور خیریه در پیشبرد اهداف و برنامه های توسعه ای دولت موثر هستند.
وی تأکید کرد: حلقه واسط بین جامعه و دولت، پیگیری مطالبات مردم، افزایش سطح آگاهی مسئولان نسبت به مشکلات اجتماعی، فراهم سازی ظرفیت های انسانی داوطلب در راستای توسعه و سازندگی کشور و گسترش فرهنگ نوآوری و خلاقیت در عرصه های اجتماعی از دیگر کارکردهای سازمان های مردم نهاد است.
امینی اعلام کرد: در سطح بین المللی نیز توسعه روابط، انتقال تجربیات، تأثیرگذاری در مباحث حقوق بشر، صلح و توسعه روابط فرهنگی ایران با سایر کشورها از کارکردهای سازمان های مردم نهاد است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 32 سازمان غیردولتی موفق به کسب جایگاه مقام مشورتی از شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل موسوم به اکوسوک شده اند و همچنین بیش از 70 انجمن دوستی ایران با سایر کشورها موجب شده حضور و گزارشات آنها در تصمیم گیری ها و قطعنامه های بین المللی تأثیرگذار باشد.
معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور با اشاره به لزوم افزایش تعداد تشکل های مردمی گفت: در کشور آلمان که جمعیتی معادل ما دارد، یک میلیون سازمان مردم نهاد وجود دارد و این در حالی است که تعداد سازمان های مردم نهاد در ایران 17 هزار مورد است که این تعداد خیلی قابل قبول نیست و ان شاالله به رقم قابل توجهی می رسد.
وی توضیح داد: این تعداد سازمان مردم نهاد در 12 موضوع نظیر امور اجتماعی، فرهنگ و ترویج ارزش های اسلامی، علمی، بهداشت و درمان، محیط زیست، بشردوستانه، توسعه پایدار و غیره فعالیت دارند که بیشترین فراوانی سازمان های مردم نها در امور خیریه است.
امینی ادامه داد: از 40 حادثه شناخته شده 33 حادثه در ایران دخ داده است که ایران در رتبه ششم کشورهای سانحه خیز است و به جز بلایای طبیعی، در تصادفات جاده ای و آتش سوزی بیشترین تلفات را داریم ولی در حوزه امداد و نجات و بحران خیلی آمار قابل قبولی نداریم و این نشان می دهد که سازمان های مردم نهاد بر اساس نیازها شکل نگرفته است بلکه بر اساس علایق و سلایق بوده است.
وی با اشاره به تلاش دولت برای حمایت از تشکل های مردمی اظهار کرد: دولت درصدد است لایحه ای را با رویکرد نگاه حمایتی به سازمان های مردم نهاد آماده کند که این بحث دنبال شد تا قانون جامع حمایتی در حوزه سازمان های مردم نهاد به تصویب برسد.
معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور با اشاره به مشکلات این حوزه گفت: فقدان زیرساخت های قانونی لازم، فقدان نگاه جامع و کلان، عدم بهره گیری از سازمان های مردم نهاد و وجود رویکرد رقابتی منفی در دستگاه های اجرایی نسبت به سازمان های مردم نهاد از جمله مشکلات سازمان های مردم نهاد است.
پایان پیام/
نظر شما