حجت الاسلام سید مهدی هدایتی، امام جماعت مسجد جامع شهرستان تنکابن امروز(4اسفند) در گفتگو با خبرنگار شبستان پیرامون رعایت عفاف و حجاب اظهار داشت: پوشش و حفظ عفاف تنها مختص اسلام و ادیان دیگر نیست بلکه براساس فطرت، جوامع اولیه نیز آن را مورد توجه قرار داده اند.
وی گفت: در اسلام اصل حجاب و پوشش، هم برای زنان و هم برای مردان جامعه لازم و ضروری است و اگرچه حد آن برای آنان متفاوت است.
عفاف و حجاب فقط مربوط به بانوان نیست
حجت الاسلام هدایتی با توجه به آیات و روایاتی که حجاب و عفاف برای زنان و مردان مطرح می کند، بیان داشت: همان حجاب بانوان بخشی از آن هم برای مردان ذکر شده که ابتدای امر باید مردان عفاف و حجاب را رعایت کنند البته خانم ها در زمینه های متعدد و گسترده ای باید به این مهم بپردازند.
وی خاطرنشان شد: اگر بخواهیم بانوان حجاب اسلامی را به خوبی رعایت کنند وعفت و پاکدامنی داشته باشند لازم است مردان نیز با رعایت این موضوع مکمل زنان در تحقق عفاف و حجاب در جامعه باشند.
حجت الاسلام هدایتی از حجاب و پوشش در اسلام به عنوان نمادی برای عفت و پاکدامنی زنان و مردان یاد کرد و گفت: خداوند متعال در قرآن می فرمایند؛ زنان و مردان جامعه اسلامی، مواظب و مراقب نگاههای خود باشند و نگاه شهوت آمیز یا نگاهی که زمینه ساز گناه می شود را از خود دور کنند.
آیا ممکن است مردان زمینه عدم رعایت و بی توجهی به عفاف و حجاب را فراهم نمایند؟
وی با بیان اینکه مردان باید از تعصب و غیرت در برابر همسر و دختران خود برخوردار باشند، اظهار داشت: مردان زمانی که با همسر و یا دختران خود در جامعه ظاهر می شوند باید طوری باشد که نگاه خریدار و هوس رانی را جذب نکنند.
حجت الاسلام هدایتی یادآورشد: مرحوم حاج شیخ علی اکبرتبریزی (ترک) نقل می کنند روزی پدرشان مهمانی به منزل آوردند و چادر نماز مادرشان روی بند لباس بوده است و از اینکه نامحرم چادر را دیدند پدرم از مادرم بسیار ناراحت شد و این کار را پسندیده ندانستند که نامحرم به لباس نامحرم نگاه بیاندازد.
وی اذعان داشت: اگر مردان همسر و دختران خود را مکلف به رعایت حجاب کنند طوریکه در خانه راحت باشند و در جامعه و دید نامحرم خود را حفظ نمایند از اینرو جامعه به قدری اصلاح خواهد شد.
حجت الاسلام هدایتی با تاکید بر فرهنگ سازی پیرامون حفظ حجاب و عفاف، گفت: برای رعایت حجاب به عنوان حکم مسلم و قطعی که در قرآن آمده است برنامه ریزی نشده است.
وی با اشاره به فعالیت ماهواره ها و شبکه های اینترنتی متذکر شد: باید ببینیم در بحث تبلیغ عفاف و حجاب چه کردیم و چه باید انجام دهیم.
حجت الاسلام هدایتی با اشاره به اینکه در صدا و سیما برای حجاب خلاف قواعد و دستورات دین عمل می شود، گفت: در گذشته اکثریت هنرپیشه ها با چادر در سینما و تلویزیون حاضر می شدند اما امروز بحث آرایش هنرپیشه های زن و حتی مرد رواج یافته است.
وی با بیان اینکه در جامعه هم عوامل رشد و کمال داریم و هم موانع رشد و کمال، تاکید کرد: رسانه ها، روزنامه ها و خبرگزاری ها و ... به میدان بیایند تا موانع را برداریم.
حجت الاسلام هدایتی با بیان اینکه مدارس باید برای رعایت حجاب و حفظ شان دانش آموزان چادری برنامه ساز باشند و دختران چادری باید تشویق و معرفی شوند تا دیگران به رعایت حجاب ترغیب شوند، گفت: فرهنگ سازی از هیچ ناحیه ای انجام نشده است؛ برای مسایل سیاسی بها می دهیم ولی برای مسائل فرهنگی کاری نمی کنیم.
حجت الاسلام هدایتی ادامه داد: چند همایش پیرامون حجاب گذاشته شده است، اما دیده می شود برای جشنواره فیلم و دادن جوایز هنرپیشه ها ساعت ها برنامه تلویزیون را در اختیار می گیرند و در مقابل برای تجلیل از بانوان و دختران، دانش آموزان، دانشگاهیان و کارمندان محجبه برنامه ای ندارند.
چگونه می توان رعایت حجاب را فراگیر کرد تا صیانت از حریم عمومی و حقوقی شهروندان فراهم شود؟
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی باید مورد توجه همگان باشد، اظهار داشت: برای ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جامعه باید به صورت علمی، تبلیغی و منطقی عمل کنیم.
حجت الاسلام هدایتی با اشاره به اینکه مشکلات و آسیبهای بدحجابی باید برای جوانان و خانوادهها بیان شود، تصریح کرد: دانش آموزان، دانشگاهیان و کارمندان محجبه بهترین الگو برای گسترش فرهنگ حجاب در جامعه هستند و در این زمینه میتوانند تأثیر بسزایی بر نسل جوان بگذارند.
وی گفت: حجاب و عفاف ارزنده ترین زینت در جامعه اسلامی است که باید برای توسعه آن کار فرهنگی انجام شود.
حجت الاسلام هدایتی اذعان داشت: اگرکسی اهمیت و فایده پاکدامنی را نداند و از زیان های بی عفتی نیز آگاه نباشد توصیه او به رعایت حجاب اسلامی سودی نخواهد داشت و به فرض هم حجاب اسلامی را رعایت کند ممکن است دچارانحراف شود.
پایان پیام/
نظر شما