به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی صالحی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی شب گذشته (3اسفند) در مراسم ازدواج 30 هزار زوج دانشجوی دانشگاههای سراسر کشور اظهار داشت: ازدواج مایه آرامش و سکون افراد و افزایش محبت و مودت میان زن و مرد میشود گرچه ازدواجهای نامطلوب میتواند اثرات مخربی بر سلامت خانواده و جامعه داشته باشد اما اگر انتخاب صحیح و از روی آگاهی و بر اساس عشق، اعتقاد، ایمان و تعهد صورت گیرد میتواند اثرات شگرفی بر پیکره و بنیان اجتماع بگذارد.
وی با اشاره به اینکه ازدواج در اسلام مستحب موکد است و در روایات آمده که هرکس ازدواج کند نصف دینش کامل میشود بنابراین ازدواج یکی از نیازهای اساسی، طبیعی و غریزی بشر است، افزود: هرچه پایههای یک ازدواج مستحکمتر باشد خانواده از بنیان و قوت بیشتری برخوردار خواهد بود و به طبع آن جامعه نیز سالمتر و قوت و قدرت آن بیشتر میشود.
حجت الاسلام صالحی ادامه داد: ازدواج میتواند بزرگترین گام یک فرد برای عبور از زندگی تجرد و چشیدن طعم اشتراک در زندگی و فرار از تنهایی باشد که این خود در پرورش رشد شخصیتی و اجتماعی افراد و رسیدن به استقلال فکری یک جوان بسیار چشمگیر است.
وی بابیان اینکه هر اجتماعی برای بقای خود نیازمند تولید مثل و گسترش نسل بشری است چراکه تولید مثل جامعه را پویا و شاداب میکند، گفت: چنین امری از دو راه قابل دستیابی است یا از طریق فحشا و بیبندوباری که عواقب سوء و خطرناکی را در پی خواهد داشت یا از طریق ازدواج که امری غریزی و الهی است و متناسب با فطرت انسان در نظر گرفته شده است تولید نسل از طریق ازدواج از تولید فرزندان بیسرپرست و بدون هویت جلوگیری میکند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه ازدواج بسیاری از رفتارها و گفتارهای انسان را به قید و بند درمیآورد، تصریح کرد: وقتی فرد در خانواده از تمامی جنبهها ارضا شود در جامعه فقط به دنبال فعالیتهای اجتماعی خود و در چارچوب موازین شرعی حرکت خواهد کرد.
وی کاهش ارتباطات غیرمعمول را از دیگر آثار ازدواج برشمرد و گفت: در صورتی که یک ازدواج موفق باشد و فرد از لحاظ برقراری ارتباط موثر در خانواده اشباع شود دیگر در محیط های اجتماعی از برقراری ارتباطات غیرضروری و غیرمعمول با دیگران خودداری میکند و همواره به دنبال آن است که بیشترین ارتباطات کلامی خود را با افراد خانواده برقرار کند.
حجت الاسلام صالحی اظهار داشت: اگر ازدواج به درستی صورت گرفته باشد و در خانه محیط امنی برای اعضای آن ایجاد شود، به میزان قابل توجهی از بزهکاریهای اجتماعی کاسته خواهد شد چرا که اغلب بزهکاران در خانوادههایی رشد کردهاند که از استحکام و بنیان لازم برخوردار نبوده است و ازدواج افراد را ملزم میکند تا فرد در حریم شخصی خود نیازهایش را برطرف کند و برای دستیابی به خواستههایش به حقوق و حریم دیگران احترام بگذارد.
وی ادامه داد: ازدواج موجب میشود فرد برای تأمین نیازها و خواستههای اعضای خانواده خود تلاش کند و با هدف کسب رزق و روزی قدم در جامعه بگذارد این تلاش سبب میشود اقتصاد جامعه به نحو چشمگیری رونق پیدا کند اسلام نیز به این امر توصیه فراوان کرده است تا جایی که در حدیث آمده مردی که برای کسب رزق و روزی همسر و فرزندان خود از منزل بیرون میرود اگر در این راه بمیرد شهید از دنیا رفته است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی گفت: یکی از نیازهای اساسی بشر داشتن آرامش و امنیت خاطر است و دین مبین اسلام ازدواج را مایه آرامش و تسکین زن و مرد عنوان کرده است کسانی که ازدواج میکنند از لحاظ روحی به آرامش میرسند و از بسیاری از ناهنجاریهای روانی نیز جلوگیری میشود.
پایان پیام/
نظر شما