اختلاف کلیدی مسلمین و مسیحیان در معنای روح القدس است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام طباطبایی با اشاره به مفهوم روح القدس در اسلام و مسیحیت گفت: روح القدس در مولفه تثلیث مقامی هم عرض خدا دارد در حالی که از روح القدس در اسلام تعبیر به حضرت جبرییل شده است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، ‌برنامه «شب آسمانی» به تهیه کنندگی علیرضا قطبی، ‌شنبه شب،‌3 سوم اسفند با موضوع «روح القدس از نگاه مسیحیت تبشیری» با حضور حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی، ‌پژوهشگر حوزه ادیان روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام طباطبایی در ابتدای بحث با اشاره به مفهوم مصداق روح القدس اظهار کرد: روح القدس را از چندین نظر از جمله به لحاظ واژه شناسی و همچنین اصطلاح مسیحی می توان بررسی کرد.
وی ادامه داد: واژه روح القدس از ترکیب روح و قدس تشکیل شده است، ما نیز در فرهنگ اسلامی واژه روح را داریم و در چندین مورد «روح» با تفاسیر متعددی از سوی مفسران مطرح شده است برای مثال در برخی روایات اشاره شده است که روح از ملائکه فراتر رفته است.
حجت الاسلام طباطبایی تصریح کرد: بعضا روح القدس و روح الامین نیز در اسلام استعمال شده است که علامه طباطبایی (ره) آن را بر حضرت جبرییل منطبق می دانند،‌ در عین حال مصادیق دیگری نیز وجود دارد که بر حضرت جبریل منطبق نیست مثلا در سوره قدر آنجا که می فرماید: تنزل الملائکه و الروح، منظور از روح به زعم برخی حضرت جبرییل است و برخی نیز این مصداق را حضرت جبرییل نمی دانند.

 این محقق افزود: در عین حال در فرهنگ اسلامی حضرت جبرییل خدا نیست بلکه الهام الهی از سوی او به پیامبران منتقل می شد، در حالی که در فرهنگ مسیحی مولفه تثلیث را داریم و از پدر،‌پسر،‌روح القدس نام برده و یان سه را در عین اینکه یکی می دانند متمایز نیز تلقی می کنند،‌در مولفه تثلیث منظور از پدر معنایی شبیه به الله در میان مسلمانان است که در عهد عتیق از آن به «یهوه» یاد می کنند و ضلع دیگر حضرت مسیح قرار دادرد و معتقدند که همه چیز را او خلق کرده است و نهایتا روح القدس که اکثر فرقه های مسیحی از آن به «خدا» یاد می کنند که اختلاف کلیدی ما مسلمین با مسیحیان در همین جاست.

حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه تثلیث از اساس اشکالات زیادی دارد، ‌اظهار کرد: از نظر مسیحیان روح القدس و حضرت مسیح (ع) هر دو خدا هستند و معتقدند برای اینکه بتوانیم این موفله را بپذیریم باید عقل را کنار گذاشته و صرفا با ایمان وارد شویم،‌ فارغ از این اساسا این مساله تمایزات فراوانی دارد که بشر محدود را با خدای نامحدود یکی بدانیم.

وی ابراز کرد: واژه روح در کتاب مقدس بارها تکرار شده است از جمله در «سفر پیدایش» کتاب مقدس در آیه 2 آمده است:‌ زمین خالی و بدون شکل بود و همه جا آب بود و تاریکی بود و روح خدا روی آب ها حرکت می کرد.
در ادامه برنامه ویدئویی از یکی از کلیساهای مسیحیت تبشیری پخش شد که یک کشیشی حرکات نامعقولی را انجام می داد و با کت خود به بدن حاضران می زد و افراد یکی یکی غش می کردند چون کشیشی می گفت در وجودش روح القدس آمده است و این حرکات ناشی از وجود او است.

حجت الاسلام طباطبایی درباره این ویدئو عنوان کرد: بخشی از این کار که یک شو محسوب می شود، ‌این افراد به مسیحیت «پنطیکاستی» شناخته شده اند و ریشه تاریخی برای خود می گویند،‌ البته در کتاب مقدس ماجرای پنطیکاس بیان شده است.
وی ادامه داد: محققان مسیحی معتقدند که ماجرای پنطیکاس آیات جعلی است و می گویند روح القدس که در بدن حواریون وارد شد و شرایطی که در آن اثنا یاد شد از جمله حضور اقوام مختلف ایلامیان، ‌پارتیان، ‌آسیا و... جعلی است چراکه چگونه ممکن است در همان زمان این افراد حضور یابند لذا نویسنده متن خواسته شاهدی برای سخنش بیاورد لذا هر چه توانسته و بلد بوده بیان کرده است.
در ادامه برنامه ویدئویی پخش شد که طی آن زنی که ادعا داشت روح القدس در بدنش وارد شده است به شدت سر خود را طرفین تکان می داد و بیان می کرد که مسیحیت دین ممحبت و دوستی است، همچنین در بخش دیگری از برنامه بخشی از اظهارات کشیشی تبشیری در شبکه های فارسی زبان پخش شد که این کشیش خطاب به بینندگان برنامه اش می گفت اگر اعتقاد نداشته باشی همین فردا بدنت دچار خارش می شود و به خارشی سخت دچار می شوی مگر این که توبه کنی و به مسیح برگردی!
حجت الاسلام طباطبایی درباره این ویدئوها خاطرنشان کرد: این فرد می گوید چون روح القدس وارد بدن من شده است لذا من می توانم شفا دهم،‌اساسا چنین حرکات و گفتاری تنها برای این است که این افراد جلب توجه کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 345946

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha