به گزارش خبرنگار شبستان، رییس سازمان غذا و دارو در حاشیه هفتاد و ششمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور مطالبات داروخانههای بیمارستانی از بیمهها را 800 میلیارد تومان دانست و افزود: بیمهها معمولا بیش از این میزان به بیمارستانها بدهکارند.
وی ادامه داد: داروهای اورژانسی حتما در دروخانههای بیمارستانی باید موجود باشند و تحت هیچ شرایطی شرکتهای دارویی حق ندارند تأمین این داروها را به تعویق بیندازند اما داروهایی که بیمار میتواند در سطح شهر تهیه کند ممکن است در داروخانههای بیمارستانی موجود نباشد.
دیناروند ادامه داد: در صورتی که یک حلقه از زنجیره تأمین دارو دچار اشکال شود قطعا تا پایان زنجیره مشکلات ادامه پیدا میکند.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به انتظار رییسجمهور در خصوص منطقیشدن تجویز و مصرف دارو افزود: در حال حاضر مصرف دارو در ایران دو برابر کشورهای معتبر است و رییسجمهور نیز این موضوع را به عنوان توصیه علمی به پزشکان اعلام کردند.
دیناروند با بیان اینکه وزارت بهداشت شاخصهای نسخهنویسی را از طریق بیمه پیگیری میکند، تأکید کرد: زمانی شاخص اقلام تجویزی در نسخ پزشکی کشور حدود 6/4 بود که این شاخص در حال حاضر به 3/3 رسیده است و در تلاشیم تا میزان اقلام تجویزی پزشکان در نسخ را به کمتر از 3 برسانیم.
به گفته دیناروند، در حال حاضر شاخص مطلوب تجویز دارو در نسخ پزشکی 5/2 است و بهترین روش برای رسیدن به تجویز و مصرف منطقی دارو نسخهنویسی الکترونیکی است.
رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سال 93 برنامه نسخهنویسی الکترونیکی در دو استان کشور به صورت پایلوت اجرایی میشود. در حال حاضر تنها داروهایی که از طریق بیمه تجویز میشوند را میتوانیم کنترل و نظارت بکنیم.
دیناروند در ادامه در خصوص داروهای پرمصرف در ایران اظهار داشت: پرمصرفترین داروها در ایران عموما داروهای مسکن بهویژه داروی استامینوفون است و پس از آن داروهای آنتیبیوتیک قرار میگیرند که پرمصرفبودن این داروها امری طبیعی است و آنچه غیرطبیعی است مربوط به تجویز و مصرف کورتونهای تزریقی است چرا که در حال حاضر کمتر از 50 درصد نسخ دارای کورتونهای تزریقی است و 50 درصد نسخ نیز حاوی آنتیبیوتیک میباشند و این امر حاکی از آن است که پزشکان علامتدرمانی انجام میدهند.
رییس سازمان غذا و دارو در خصوص وضعیت پوشش بیمهای داروها در ایران گفت: پرونده امسال را با پوشش 200 قلم دارو بستهایم و در سال آینده این فهرست ما گستردهتر و وسیعتر خواهد شد.
دیناروند با بیان اینکه در سال آینده کمبودهای دارویی در کشور کاهش مییابد، گفت: هر دارویی که باعث افزایش هزینههای دارویی بیماران و هزینههای فلاکتبار شود مورد هدف ما قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 400 قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار ندارند و در صورت حمایت دولت اگر این داروها را بتوانیم تحت پوشش قرار دهیم مردم دچار هزینههای فلاکتبار نمیشوند.
رییس سازمان غذا و دارو در خصوص تعداد اقلام داروهایی که قرار است سال آینده تحت پوشش بیمه قرار گیرند، گفت: تعداد داروها بستگی به میزان تحقق اعتبارات حاصل از هدفمندی یارانههاست اما به طور کلی برای پوشش بیمهای 400 قلم دارویی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه نیستند حدود 1200 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر چقدر از هدفمندی یارانهها به دارو و سلامت تخصیص داده شود به همان نسبت میتوان داروها را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. همچنین بخشی از اعتبارات را برای عمقبخشی به پوشش بیمهای داروها در حال حاضر اختصاص خواهیم داد.
پایان پیام/
نظر شما