جای خالی فرهنگ مهدوی در برنامه سازی رسانه

مجری کارشناس برنامه های معارفی با تاکید بر این ضرورت که گسترش معارف مهدوی محدود به برنامه های گفتگو محور نباشد، گفت: رسانه باید در تمام تولیدات خود فرهنگ مهدوی را جاری کند.

سید محمدرضا طباطبایی، مجری کارشناس برنامه های معارفی سیما در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه و نقش فراگیر رسانه در حوزه آموزش سبک زندگی مهدوی، گفت: رسانه باید تمام توان خود را برای نیازسنجی مخاطب جمع کند؛ بنابراین شناخت نیاز مخاطب در حوزه آگاهی از سبک زندگی مهدوی اولویت اول رسانه است.
وی با بیان اینکه نیازسنجی رسانه از مخاطب باید در قالب و محتوای برنامه ها شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: نیازسنجی در دو حوزه تبیین شاخصه ها و ویژگی های سبک زندگی مهدوی و شبهات مهدویت با زیر شاخه های مدعیان دروغین و عرفان های نوظهور مورد بررسی است که باید رسانه در این دو حوزه به طور جدی کار کند.
طباطبایی با اشاره به ابزارهای مختلف نیازسنجی و مخاطب شناسی در برنامه های شبکه قرآن و معارف اظهارداشت: مراکز مهدوی با تحقیقات و پژوهش های کاربردی یکی از ابزارهایی هستند که دائما در این راستا با رسانه در تعامل هستند.
مجری شبکه قرآن و معارف سیما ارتباط با مخاطب را در حوزه نیازسنجی مهمترین ابزار دانست و بیان داشت: سامانه پیامکی، تلفن پیامگیر و روابط عمومی شبکه نیز ازجمله ابزاری هستند که مخاطبان دغدغه های خود را منتقل می کنند و می توان گفت که بخش عمده ای از اتاق فکر برنامه ها را مخاطبان تشکیل می دهند.
وی بااشاره به مصادیق این نیازسنجی، تصریح کرد: تبیین سبک زندگی مهدوی، تربیت فرزندان، خانواده و جامعه مهدوی و گسترش اخلاق مهدوی در کنار الفبای مهدویت مانند نشانه ها و علائم ظهور، جایگاه امام عصر(ع) در قرآن و ادعیه از مهمترین مطالبات مخاطبان است.
طباطبایی ادامه داد: این درحالی است که با توجه به فعالیت رسانه های معاند در حوزه مهدویت، شبهات مهدویت، انحرافات، فرقه های نوظهور، جامعه آرمانی و موعود گرایی از جایگاه ویژه ای میان برنامه ساران مهدویت برخوردار است.
مجری برنامه "عطر انتظار" با اشاره به آسیب هایی که رسانه زمینه ساز را تهدید می کند، افزود: با توجه به اینکه در کنار هر موضوع و اتفاق ارزشمند، دغدغه تعرض نیز وجود دارد. بنابراین آموزه مهدویت که موضوعی نجات بخش و آینده نگر است، طبیعتا مورد تهدیدهای بسیاری قرار دارد.
وی با تاکید بر این ضرورت که گسترش معارف مهدوی محدود به برنامه های گفتگو محور نباشد، ادامه داد: غفلت رسانه از جامعه مخاطبان خود مانند کودکان، دانش آموزان، جوانان، زنان و افتادن در ورطه روزمرگی عمده ترین آسیبی است که رسانه را در برنامه سازی مهدوی تهدید می کند.
طباطبایی با بیان اینکه مخاطبان با توجه به نوع نگاهشان نیازهایشان متفاوت است، خاطرنشان کرد: رسانه باید به روحیه پرسشگری مخاطبان پاسخ مثبت دهد و سوالات و شبهات آنها را به طور روشن و شفاف تبیین کند.
مجری کارشناس برنامه های معارفی تاکیدکرد: اهمیت تبیین و بررسی معارف مهدویت به اندازه ای است که غرب با طرح موعود گرایی در جهت اهداف خود به تخریب این مبانی می پردازد.


پایان پیام/

کد خبر 345878

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد حسن شريف IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    نطرمن باشما همسو است.انشاءا..موفق باشيد