به گزارش خبرنگار شبستان، علی جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در افتتاح هفتاد و دومین اجلاس رؤسای دانشگاههای سراسر کشور که با حضور رییسجمهور برگزار شد، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی در مجموع 412 هزار پرسنل، 150 هزار دانشجو و 10 هزار دانشجوی تخصصی دارد.
وی افزود: در حوزه درمان همه درمانهای معمول در سطح کشور گسترش پیدا کرده و میزان اعزام بیمار کاهش یافته است که نشاندهنده پیشرفت در مراکز درمانی کشور بودهایم.
وی با اشاره به افزایش بیماریهای غیرواگیر در کشور اظهار کرد: همچنین برای بیماریهای قلب و سرطان روشهای پیشرفته درمانی به کار میرود چنانچه 4 هزار پیوند سلول بنیادین توسط یک مرکز که رتبه دوم در جهان را دارد و میزان اعزام بیمار به خارج از کشور که در 10 سال گذشته به صفر رسیده است گواه بر این موضوع است.
وی با بیان اینکه 40 درصد تولیدات علمی کشور در دانشگاههای علوم پزشکی صورت میگیرد، گفت: این در حالی است که این تولیدات با کمتر از 10 درصد بودجه تحقیقاتی کشور انجام میشود.
وی با اشاره به نقاط ضعف موجود اظهار کرد: شش هزار و 700 میلیارد تومان کسری اعتبار که 4500 میلیارد تومان آن از درآمدهای اختصاصی دانشگاه تأمین میشود و هزار میلیارد هزینه هدفمندی یارانهها که در بودجه دیده نشده و همچنین عدم افزایش مناسب اعتبارات به طوری که حتی کمتر از رشد نرخ تورم است از جمله مشکلات پیشروی سلامت کشور محسوب میشود.
دکتر جعفریان ادامه داد: دانشگاهها برای افزایش درآمدهای اختصاصی خود سعی میکنند اما بیمهها با تأخیر در پرداختها باعث ایجاد مشکل در این حوزه شدهاند.
وی مشکل عمده اقتصاد سلامت کشور را بحث تعرفههای درمان دانست و گفت: به عنوان مثال نرخ هتلینگ برای خدمات یک شبانهروز در بیمارستانها 48 هزار تومان است در حالی که هزینه واقعی با تأیید بیمهها 118 هزار تومان است و این یعنی در بیمارستانها با یکسوم تعرفهها خدمات به مردم ارایه میشود.
وی ادامه داد: سهم ویزیت یک متخصص در بخش دولتی 2800 تومان و حقالعمل یک متخصص برای عملهایی مثل آپاندیسیت 30 هزار تومان است که 12 ماه بعد پرداخت میشود، اینها دلایلی است که ما نتوانستهایم پزشکان متخصص را در مناطق محروم نگه داریم.
وی غیرواقعیبودن تعرفهها را یکی از مشکلات اساسی بخش بهداشت و درمان برشمرد و گفت: تعامل ناکارآمد با بیمهها و تعرفههایی که وزارت بهداشت و نظام پزشکی برای آن تنها یک رأی و بقیه رأیها از سوی سازمانهای بیمهگر و سایر نهادها داده میشود باعث شده است که تعرفههای غیرواقعی باعث به وجود آوردن مشکلات اساسی در این حوزه شود.
به گفته جعفریان، سازمان تأمین اجتماعی تا شهریور و بیمه خدمات درمانی تا تیر و مرداد بدهی بیمارستانها را دادهاند و برخی بیمارستانها طراز مثبت دارند اما فاقد نقدینگی هستند.
وی با اشاره به تدوین برنامهای برای آموزش رفتار حرفهای در دانشگاهها اظهار کرد: این برنامه تدوین شده و برای آموزش به تمام دانشگاههای علوم پزشکی ارسال خواهد شد.
وی همچنین فرصتهای پیشروی حوزه سلامت را نگاه دولت به سلامت و حمایت از طرحهای منطقی و توجه به جامعه دانشگاهی برشمرد و گفت: همچنین نگرش وزیر بهداشت نیز کلاننگر بوده و توجه ویژه به اقتصاد سلامت دارد به طوری که همه پذیرفتهاند تعرفهها باید واقعی شود.
جعفریان با اشاره به وجود فضای مثبت در جامعه دانشگاهی تصریح کرد: جامعه دانشگاهی و روسای دانشگاهها فارغ از هرگونه زد و بندهای سیاسی هستند و هدف و پتانسیل خود را برای خدمت به مردم به کار گرفتهاند.
وی تصمیمگیریهای غیرکارشناسی، ضریب اشغال 50 درصدی برای بیمارستانها و فضای منفی رسانهای را در حوزه سلامت از جمله تهدیدها برشمرد و گفت: فضای منفی رسانهای که مشخص نیست از کجا آمده است یکی از تهدیدهای حوزه سلامت به شمار میرود.
به گفته جعفریان، بر اساس محاسبات اخیر صورتگرفته بر روی متوسط پرداخت کارانهها در 47 رشته تخصصی و فوقتخصصی نشان داده حداقل حقوق دریافتی پزشکان 460 هزار تومان و به طور متوسط سه میلیون و 560 هزار تومان و حداکثر دریافتی پزشکان 12 میلیون تومان است.
وی از رییسجمهور خواست تا کمک کنند اعتمادی که بین پزشک و مردم وجود دارد، حفظ شود چرا که اگر این اعتماد مخدوش شود بیشترین آسیب متوجه خود مردم خواهد بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار است نظام سلامت پاسخگو باشد باید یک متولی داشته باشد و آن اختیارات با پاسخ متناسب باشد و منابع نیز در دست همان پاسخگو وجود داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما