تبعیت از ولی فقیه زمان شاخصه اصلی آیت الله مناقب بود

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه الهیات دانشگاه پیام نور کاشان، اظهار داشت: آیت الله حاج سید حسین مناقب، از ستارگان پرفروغ علم و فقاهت دارالمومنین کاشان عالمی که تبعیت از ولی فقیه زمان، شاخصه اصلی وی بود.

سید مصطفی مناقب، مدیر گروه الهیات دانشگاه پیام نور کاشان و فرزند ارشد این عالم ربانی، به مناسبت پانزدهمین سال درگذشت والد ماجدش در بهمن ماه سال 77، در به خبرنگار شبستان در اصفهان گفت: آیت الله حاج سید حسین مناقب از علمای بزرگ حوزه علمیه کاشان در زمان اقامه نماز جماعت در مسجد ترک آباد این شهرستان در مناسبت های مختلف مردم را دعوت به تبعیت از امام خمینی(ره) به عنوان ولی فقیه زمان فرا می خواند و احکام و معارف حقّه اسلام و قرآن را برای آنها تبیین و تفسیر می کرد.

 

مناقب، بر شرکت این عالم بزرگوار در جلسات روحانیت مبارز و فعالیت های مبارزاتی با طاغوت پهلوی قبل از انقلاب تاکید کرد و افزود: وی همگام با نهضت عظیم مردمی با محوریت علمای کاشان در راهپیمایی ها و تظاهرات ها هم ردیف علمای کاشان به ویژه آیت الله شیخ جعفر صبوری حضوری فعال داشت.

 

*40 سال تدریس در مدرسه علمیه امام کاشان

 

وی با تاکید بر خدمات ارزشمند علمی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی آیت الله مناقب در طول عمر با برکتش، اضافه کرد: این عالم ربانی  بیش از 40 سال در حوزه علمیه امام خمینی(ره) کاشان از سال های 1335 تا سال 1375 به تدریس و پرورش صدها شاگرد و تبلیغ معارف اسلامی و انتشار فقه آل محمد(ص) همت گمارد.

 

به گفته وی، آیت الله مناقب طی این مدت با تدریس سطوح عالی حوزه بویژه کفایة الاصول، مکاسب و رسائل شیخ انصاری، شرح متطول تفتازانی، شرح لمعه، اصول فقه و حاشیه ملا عبدالله در تسلط و اشراف بر ادبیات عرب، علوم و آیات قرآنی زبانزد خواص بود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور کاشان، بیان شیوا و جذاب آیت الله مناقب در طرح مسائل علمی، ادبی، فقهی، تبیین نکات نغز قرآن و احادیث را یاد آور شد و تصریح کرد: وی در یک روز هفت درس حوزه را تدریس و با کلام رسا و شیوای خود به تشنه کامان علم و فقاهت و حقیقت القا می کرد.

 

مناقب، اظهار داشت: تسلط آیت الله مناقب بر ادبیات عرب به اندازه ای بود که حتی علمای مشهد و قم از جمله حجت هاشمی خراسانی برای رفع مشکلات علمی خود در این حوزه محضر در کاشان می رسیدند.

 

*حفظ قرآن ظرف 30 روز در سن 14سالگی

 

وی با اشاره به اینکه آیت الله مناقب پس از آموختن و فراگیری دانش های مقدماتی به تحصیل علوم، معارف دینی و کسب فضائل اخلاقی همت گماشت، ادامه داد: این عالم بزرگوار به دلیل هوش و استعداد فوق العاده بدون داشتن امکانات فعلی در سن 14 سالگی توانست با حفظ روزی یک جز قرآن در 30 روز ماه مبارک رمضان آیات قرآن را به لوح دل پاکش بسپارد و حافظ قرآن شود.

 

*ساده زیستی، وقت شناسی و اخلاص از ویژگی های بارز آیت الله مناقب

 

به گفته وی، ساده زیستی، اخلاص در عمل، وقت شناسی و جدیت در تدریس و از ویژگی های بارز اخلاقی این عالم کاشانی بود به طوری که شاگردان وی اگر از اول کلاس در راس ساعت حاضر نمی شدند مطالب را از دست می دادند.

 

این محقق و پژوهشگر، کتاب های اعتقادی و سیاسی، ساده زیستی آیت الله مناقب را تاکید کرد و گفت: وی متجاوز از 40 سال در حجره ای کوچک با کمترین امکانات به تربیت طلاب علوم دینی پرداخت.

 

*عالمی که 40 سال نماز صبح را اول وقت به جماعت اقامه کرد

 

وی عبودیت و بندگی خدا، تواضع و فروتنی، پرهی از ریا، تظاهر و خود ستایی، رعایت نظم فراوان در تدریس،عشق و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام)، تسلیم در برابر مقدرات الهی، اهتمام خاص در رفع مشکلات و حاجت نیازمندان، رسیدگی به وضعیت معیشتی فقرا به صورت ماهیانه و تقید به اقامه نماز اول وقت به جماعت به ویژه اقامه نماز صبح به جماعت به مدت 40 سال در مسجد ترک آباد واقع در سه راه علوی کاشان را از دیگر محسنات و سجایای اخلاقی آیت الله مناقب برشمرد.

 

*عامل به سیره نبوی و علوی

 

مناقب، تصریح کرد: آیت الله مناقب در زندگی خانوادگی عامل به سیره نبوی و علوی بود و با خوشرفتاری نسبت به اهل خانه و خانواده، بهترین فضا و موقعیت را برای رشد و تربیت فرزندان فراهم کرد.

 

به گفته وی، این عالم و ادیب فرزانه و مخلص هیچ وقت خانواده را ملزم به انجام کاری نمی کرد، به رای و نظر و افکار اهل خانه اهمیت می داد و احترام می گذاشت و در امور با آنها مشورت می کرد.

 

وی اظهار داشت: آیت الله مناقب پس از طی مراحل مقدماتی علوم حوزه از محضر اعاظم علما عصر خویش و مراجع عالیقدر شیعه از جمله مرحوم حضرت آیت الله العظمی بروجردی (رضوا الله تعالی علیه)، امام خمینی(ره)، آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) در شهر قم و آیت الله سید محمد حسین رضوی کاشانی بهره های علمی و معنوی برد و به مقام های بلند علمی و فقهی رسید.

 

این استاد دانشگاه پیام نور کاشان، افزود: حجت الاسلام محسن قرائتی، شیخ مرتضی قاسمی، شیخ حمید خیاطیان، و حجت الاسلام صاحبی و دیگر روحانیان برجسته از جمله شاگردان آیت الله مناقب هستند.

 

*کتاب ها

 

وی شرح شواهد مغنی در ادبیات عرب را یکی از آثار وی دانست و عنوان کرد: مطالبی برگرفته از از آیات قرآن و احادیث ائمه(علیهم السلام) در اهمیت نماز، داشته است که هم اکنون این مجموعه در قالب کتابی با عنوان "عروج معنوی انسان" در بیش از 100 صفحه برای چاپ در حال تنظیم و نگارش است.

 

به گفته وی، در این کتاب عبودیت و بندگی خدا از طریق نماز و اهمیت نمازهای واجب و مستحبی بویژه نماز شب بیان می شود.

 

*اجازه بیش از 9 مرجع در تصدی امور حسبیه و شرعیه

 

فرزند ارشد آیت الله مناقب، در پایان صدور اجازه بیش از 9 مرجع در تصدی امور حسبیه و شرعیه و دریافت وجوه شرعیه برای والد بزرگوارش را خاطرنشان کرد و گفت: وی این اجازات را از امام خمینی(ره)، آیت الله سید احمد خوانساری، آیت الله سید ابوالقاسم خویی، آیت الله محمد تقی بهجت، آیت الله فاضل لنکرانی و دیگر علما دریافت کرد.

 

لازم به ذکر است، آیت الله حاج سید حسین مناقب در سال 1309 هجری شمسی در محله محمد صالح بیگ واقع در خیابان فاضل نراقی فعلی این شهرستان در بیت علم و روحانیت دیده به جهان گشود و در ظل توجهات والد بزرگوارش مرحوم حجت الاسلام  سید محمد مناقب که از زهّاد و معلمان قرآن عصر خویش بود و در دامان مادر صالحه اش تربیت شد.

 

این ستاره فروزن آسمان علم و فقاهت کاشان که عمری را با اخلاص، تقوا و ایمان در عمل و خدمت به جامعه طلاب علوم دینی و اشاعه فرهنگ قرآن و عترت در بین مسلمانان سپری کرد سرانجام در 25 بهمن ماه سال 1377 در سن 70 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری چشم از جهان فروبست و در  آرامستان ملا محسن فیض کاشانی به خاک سپرده شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 345661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha